Övrigt

Wikipedia bans Daily Mail as 'unreliable' source

2018-01-21 20:33 #0 av: Pyttelite

Under avdelningen källkritik så vill jag bara informera om följande då många artiklar på detta forum använder Daily Mail som källa.

2017 förbjöd Wikipedia sina skribenter att använda källreferenser till Daily Mail eftersom tidning är en så opålitlig källa.

Värt att tänka på när man läser deras artiklar. Skämtar

Wikipedia bans Daily Mail as 'unreliable' source

https://www.theguardian.com/technology/2017/feb/08/wikipedia-bans-daily-mail-as-unreliable-source-for-website

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-01-26 15:52 #1 av: Maikailoa

Det är illa nog att wikipedia använder media och tidningar som "källor" till "fakta".

Wikipedia själva är högst otillförlitliga.

Anmäl
2018-01-26 18:13 #2 av: Pyttelite

#1 Fast det är ju just det man säger att man inte accepterar speciellt inte om källan saknar källkritik.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-01-26 18:17 #3 av: Pyttelite

Kul länk till Fact Check - Daily Mail.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-02-01 11:01 #4 av: Maikailoa

#2

Ni ska veta att wikipedia använder sig övervägande av media som källor till sina fakta. Däremot accepterar dom inte sig själva som källa, men media använder wikipedia som källa och sedan använder wikipedia media som källa.

Anmäl
2018-02-01 11:17 #5 av: Pyttelite

#4 Det handlar fortfarande om källkritik. Wikipedia har större möjlighet att bli korrekt eftersom den är öppen för alla därmed är det inte självklart att Wikipedia är korrekt.

Däremot har DM gått ut med falska nyheter under många, många år. En gång i tiden var DM en ansedd och respekterad källa det är den inte längre.

Det finns många instanser som reagerar på att det numera är helt ok med fake news. Sanningen bakom det hela är att folk tjänar pengar på alla dessa inslag med rena faktafel eller konstruerade nyheter.

Visst är det kul att ibland låta fantasin dra iväg men när det tillslut inte handlar om fantasi eller uppslag utan att folk verkligen börjar att tro på energivapen och andra orealistiska fenomen då är det inte roligt längre.

https://rts.org.uk/article/fight-against-fake-news

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-02-06 00:35 #6 av: Maikailoa

#5 

Wikipedia är inte öppet för alla. Wikipedia kontrolleras av en grupp fascister, de så kallade wikipedianerna. Försöker du ändra något faktafel så kommer wikipedianerna inom några sekunder och ändrar tillbaka korrigeringen, ofta med den enda anledningen att dom inte gillar den eller att det inte står i etablerad media.

Det finns inget försvar för Daily Mail, men dom är sannerligen inte ensamma om att prestera fake news. SVT och SR är precis lika usla. Dom återger okritiskt allt vad dom snappar upp från andra.

Både wikipedia och media i stort brister i källkritik.

Folk tror på media precis som dom tror på religioner, chefer, politiker, föräldrar och lärare. Det ligger i människans natur att växla mellan tro och tvivel.

Anmäl