2019-09-24 14:33 #0 av: [Hukanson]

"När Gobekli Tepe avslöjades 1994 förändrade det allt vi trodde att vi visste om mänsklig historia.

Gobekli Tepe är ett massivt, forntida tempel som finns i Turkiet, byggt av pelare organiserade i stora stenringar. Pelarna är dekorerade med intrikata skulpturer av lejon, skorpioner och gamar som vrider sig runt sidorna, men de är mer än bara vackra konstverk. De är grunden till en struktur, som håller omväxlande block som, av vilka en del väger mer än 10 ton.
Konstverk och teknik är otroligt. Att vem som helst kunde ha lyft upp 10 ton stenar och placerat dem ovanpå en grund som är tillräckligt stark för att hålla dem på plats är en otrolig prestation när som helst.
Men det som gör Gobekli Tepe så otroligt är att den byggdes i 10: e årtusenden f.Kr. - för mer än 11 500 år sedan - och är faktiskt världens äldsta tempel." https://allthatsinteresting.com/gobekli-tepe Kan Gobekli Tepe vara urvaggan för mänsklighetens civilisation? Men var människorna för tiotusen år sedan så kraftfulla att de kunde forma 10 ton tunga stenar, frakta dem till rätt plats och lyfta upp dem i rätt position? Vetenskapsmän ifrågasätter inte det....varför? När kommer teorierna som förklarar detta mysterium...att vi har förlorat den styrka och kraft de hade...eller att de hade en hjälp som vi inte har tillgång till...eller att människor inte var inblandade alls? https://en.wikipedia.org/wiki/Göbekli_Tepe http://gobeklitepe.info/ https://www.wakingtimes.com/2015/05/18/gobekli-tepe-the-burying-of-an-ancient-megalithic-site/ https://www.smithsonianmag.com/history/gobekli-tepe-the-worlds-first-temple-83613665/