Nya rön

Pyramiden i Azorerna

2019-06-10 21:21 #0 av: Huygens

År 2013 upptäckte yrkesfiskaren Diocleciano Silva en undervattenspyramid i Azorerna (wiki) ungefärligt mellan öarna Terceira (wiki) och Sao Miguel (wiki).

Toppen på pyramiden är 40 m (?) under havsytan och pyramiden är 60 m hög, med en kvadratisk bassida av 90 m. Dessutom verk det finnas en mera flack låg platå under pyramiden, som även den har viss pyramidform. Pyramiden i havet kan vara över 30 000 år gammal.

Intresset från arkeologer att undersöka pyramiden?

0

På ön Pico (wiki) har man hittat 140 mindre stenpyramider, som arkeologern inte erkänner, då "inget folk" fanns i antiken som kunde bygga sådana pyramider på Azorerna. Istället tilldelas pyramiderna moderna tiders bönder som "staplat stenar". Arkeologer har dock hittat grottlämningar som visar att Azorerna har haft boende i flera årtusenden. PA Journal, 2013-08-28

Själva pyramidupptäckten. (YT/Fantastic, 2013-09-25, 2 min) Se även Kubas undervattensstad (tråd).


Traditionell media har bera besvarat upptäckten av undervattenspyramiden med en sak.

Locket på.


Anmäl
2019-06-10 22:03 #1 av: [Hukanson]

Tekniken att stapla stora eller mindre stenar på varandra för att bygga former stora eller mindre är ju en teknik som har praktiserats sedan urminnes tider men för på senare år nått fulländning i den mänskliga skapelsen (av formskapare).

Atlantis sägs vara en mänsklig civilisation och borde därför vara helt utan stellarisk teknik och inflytande. Atlantis var för Jorden och Mänskligheten - eller hur?

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.