Frågor inom ämnet söker svar

Atomens hemligheter

2019-05-26 14:44 #0 av: Hukanson

När vi blickar ut i universum och fokuserar på avlägsna objekt som är så långt borta att vi tappar räkningen på alla nollor som behövs frågar vi oss vad vi förstår av det vi mäter. Duktiga vetenskapare förstår mycket av ljusspektra med teorier om vad de känner till. Ett puzzel har lagts många sekel. 

Så det är viktigt att veta och förstå vår egen fysiska värld innan vi spekulerar om stjärnor och planeter långt bort. Vi gör det arbetet nu, vi forskar fram förståelsen av atomen och DNA-molekylen. 

Atomen består av väldigt många olika partiklar, och en del partiklar har egentligen ingen massa och en del, om de hade massa, förintar massa. Vi kan urskilja krafter i atomen som relaterar till vår verklighet som gravitation, stark och svag växelverkan och elektromagnetism.

Partiklar som elektronen och positronen har laddningar. Elektronens magnetiska krafter är väldigt användbart för oss när vi bygger upp en värld av ljus och masskommunikation eller rättare elektromagnetisk kommunikation.  Vi använder den egenskapen hos elektronerna varje dag, överallt. När vi tänder lampan, sätter på radion, spisen, mikrovågsugnen, diskmaskin, hissen, bilen. Hela samhället hålls igång av elektronernas elektromagnetiska egenskaper. 

Datorer och datakommunikation är också exempel på hur människans tänkande använder elektronernas magnetiska krafter för sina behov. När vi trycker på knappen och startar apparaten så sker miraklet. Trots att elektronerna i sig är långsamma och egentligen inte rör sig så mycket så vandrar deras laddning med ca halva ljushastigheten i den riktning som spänningen pekar. Detta styr vi att ske tidsbundet och pulsaktigt. Vi är vana att tänka att detta måste ske i en koppartråd. Sedan i något vi kallar bredband. Sedan kom någon på att det kan ske i luften - på samma sät som televisionsprogram sänds genom luften och telefonsamtal. Luften har avslöjats som en guldgruva av atomer med massor av användbara elektroner. 

Kanske denna insikt har fått storföretagens forskare att vilja ta över världen - både den mänskliga världen och den fysiska. De har en vision om en 5G och 6G  civilisation där luften är bärare av en global marknadsdemokrati på en starkintensiv högfrekvens som bara de kontrollerar. De har patenterad ensamrätt till den teknik som är nyckeln till människans tillvaro och ingen utveckling eller ens tillvaro kan ske och hända utan den. 

Sverige är med i kapplöpningen om att vara en av de stora ägarna av de globala produktionsmedlen.  Kanske sista striden är här för de som drömmer om något annat?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2019-05-26 15:54 #1 av: Pyttelite

Hur tänker du här?

"De har patenterad ensamrätt till den teknik som är nyckeln till människans tillvaro och ingen utveckling eller ens tillvaro kan ske och hända utan den. "

Vad är det du vill få fram - att det är olagligt att söka patent? 

Vet du vad ett patent är?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Patent

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-05-26 16:59 #2 av: kamjal#

en kille fick veta av aliens en hemlighet. om man kan vända elektronernas rotationsriktning runt atomen. upphäver man gravitationen

Anmäl
2019-05-26 18:21 #3 av: Pyttelite

#2 Häftigt! 

Men nu är det inte en hemlighet längre, synd. Ledsen

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.