Drömmar & Framtidsvisioner

första levande med DNA skapad

2019-05-16 17:47 #0 av: kamjal#

https://www.theguardian.com/science/2019/may/15/cambridge-scientists-create-worlds-first-living-organism-with-fully-redesigned-dna?CMP=share_btn_fb&fbclid=IwAR1LbXiTzCl3qXWhiM2x7TCW-llVFmuCSAdtNc7uevDl4K1lsCStoSTgnXg

Anmäl
2019-05-16 22:05 #1 av: Lona

Fascinerande, men även om jag ser många presumtiva användningsområden så känns det rätt scary. På något sätt tycker jag att en genmanipulerad bakterie är läskigare än tex en transgen mus (som visserligen bara har fått en liten del av sitt genom påverkat) eller liknande. Att en bakterie ska kicka igång någon konstig mutation eller nåt är mer sannolikt än att en mus gener löper amok...

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-05-17 06:53 #2 av: _Fisken

Det sägs ju att vi människor är designade och vi är 4:e generationen. 

Anmäl
2019-05-17 09:00 #3 av: [Hukanson]

Det är tillåtet för oss jordlingar att exprimentera med DNA och förändra livsformer - därför att andra civilisationer i vår omvärld gör det. Det finns civilisationer som "skapar" arbetare att göra jobbet åt dem! En extrem form av manipulation av dna.  Men det sker inom ramarna för vad Källan redan har skapat - inget skapat kan skapa något. 

Vi har redan etiska/moraliska betänkligheter om manipulation av dna. Det visar att vi tar ett stort ansvar för vad vi gör och det är ett gott tecken.

Men eftersom vi praktiserar individuell frihet så får vi räkna med att vissa företag kommer att fortsätta med att använda dna för experiment och som man säger - vi lär så länge vi labbar.

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.