Planeter, Galaxer & Solsystem

Lösningen på gåtan med mörk energi & mörk materia

2019-04-18 14:44 #0 av: Elving

Enligt energi lagen kan energi inte förstöras, den kan heller inte nyskapas. Den kan bara omvandlas till sin form och till sitt läge. Energin är evig.

 

Avståndet från jorden till solen är 150 miljoner kilometer. Ljuset från solen når jorden på 8 minuter. Ljuset har då en effekt på cirka 1 500 W/m2

 

Rymdforskare har genom gravitationsmätning upptäckt att det finns någon form av strålning i rymden, som man kallar för mörk energi och mörk materia. De har inte någon aning om vad den består av, trots lång tid av forskning. Man gissar att det kan vara någon okänd partikel. Man anser att universum består av 5 % fast materia, resterande 95 % består av mörk materia.

 

Alla lysande himlakroppar sänder kontinuerligt ut ljusenergi och partiklar som protoner och elektroner i alla riktningar, så att det bildas en jätteglob av energi och partiklar runt dem. Den mörka energin har naturligtvis den tätaste koncentrationen av energi närmast strålningskällan. Enligt energi lagen så kan energin aldrig försvinna, utan den kommer att finnas kvar i universum i ”evighet”.

 

Man kan inte se ljusstrålar från ”sidan”. Det är först när ljusstrålar träffar något föremål som reflekterar ljuset, som vi kan observera att det har kommit ljus från någon ljuskälla, (prova med en ficklampa). När vi tittar mot solen är det inte själva solen vi ser, utan det ljus som solen sände ut 8 minuter tidigare. Till exempel så kan man inte se ljuset som går från solen till månen och inte ljuset som reflekteras från månen till jorden, men det finns ju helt klart där! Ljuset består av fotoner som är mycket små och har så hög hastighet, att man inte har kunnat mäta deras vikt.

 

Även solen sänder ut enorma mängder protoner och elektroner, vilket skapar den så kallade solvinden. Solvinden är tillräckligt stark för att ”blåsa bort” svansen på kometer och den skapar norrsken genom att partiklarna i solvinden kolliderar med syreatomer och kväveatomer i jordens atmosfär. Vid riktigt stora utbrott av energi på solen bildas kraftiga solstormar, som kan tränga genom jordens magnetfält och ge störningar på elektroniks utrustning och slå ut dataprogram.

 

Det är förvånande att inte någon astrofysiker under alla år som de har forskat, inte har kopplat ihop den viktminskningen som alla lysande planeter genomgår, med det självklara faktum att den utstrålande massan från alla galaxer måste finnas kvar i universum.

 

Konklusion: Energin är evig – mörk energi och materia är självklart ljus energi! (Som ej är belyst)

 

//Elving Jonsson, Söderbärke

Anmäl
2019-04-18 17:12 #1 av: JRSN

Att ljus har massa har ju kunnat påvisas. Man har mätt kända stjärnors skenbara avvikelser från etablerade positioner, då de befinner sig nära tyngre objekt som exempelvis solen. Fotoner med högre energi borde rimligtvis även har mer massa än lågfrekventa fotoner (radiovågor), har dock aldrig tagit del av en sådan undersökning. Tror att du, Elving, har en poäng i att ljusvågor som rör sig bort från betraktaren, eller i 90 graders vinkel, måste vara en faktor att räkna med, om det nu finns s.k. 'mörk materia'.

Men enligt mig själv genomstrålas Universum också av longitudinella vågor (G-vågor) som utgår från alla riktningar. Jag postulerar att dessa vågor förmedlar den kraft som kallas gravitation. Hävdar dessutom att G-vågorna konstant rör sig snabbare än ljushastigheten (en konsekvens av den longitudinella vågrörelsen i vakuum) samt att vågorna existerar i sju olika frekvensområden (motsvarande dimensioner i fråga om storlek). Då dessa vågor är en motsvarighet till ljusvågor så bör de också ha en egenskap som, i något avseende, kan översättas till 'massa'.

Till detta kan läggas neutrinerna. Dessa har antipartiklar och måste därför, logiskt sett, kunna befinna sig i vila och även ha en massa (även om den är liten). Jag påstår dessutom att det finns "vakuumpartiklar", enskilda enheter som frigjort sig från vakuumväven och existerar i fritt tillstånd. Men då dessa är "atomos" (odelbara) i sann bemärkelse så är massatillskottet troligen försumbart. Så summa summarum borde det finnas tillräckligt med 'massenheter' för att förklara mörk materia.

..........................................
Sajtvärd: Andar, änglar & demoner / Knackningsterapi
                      www.astromantra.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.