Kosmiska energier/frekvenser

Se äldsta ljuset

2019-04-07 13:29 #0 av: Hukanson

Hela april månad går det att med blotta ögat se ett ljus från Kvasaren 3C 273 vars ljus har färdats genom universums galaxer för att nå ditt medvetande i 2400 miljoner år. 

Var hittar man den? I stjärnbilden Jungfrun. Vid midnatt 35 grader över horisonten mellan Jungfruns två "armar". 

Du behöver ett teleskop på minst 8 tum. 

Kvasaren 3C 272 lyser hundra gånger starkare än hela Vintergatan och 2 biljoner gånger kraftigare än Solen. 

En kvasar är inte en stjärna utan ett extremt varmt upphettat massivt skivformat moln av gas som är nära att bli indraget i ett supermassivt svart hål. Ljuset uppkommer när det svarta hålet skapar friktion mellan gasens atomer. 

2,4 miljarder ljusår. Sannolikt det mest avlägsna föremål du någonsin får chansen att se med blotta ögat. Ung en femtedel av universums historia. Det blir nåt att snacka om på lunchrasten. 

Den 10 april har astronomerna på ESO the European Southern Observatory kallat till presskonferens för de vill troligen offentliggöra den första bilden av ett svart hål (händelsehorisonten). 

Röntgenteleskopet Chandra har hittat 12 svarta hål inom radien av 3,3 ljusår från Vintergatans centrum. Det finns en hel svärm av svarta hål som kretsar kring det centrala svarta hålet i Vintergatans centrum. Dessa hål slukar enorma mängder av energier från stjärnorna i omgivningen. Troligen är de alla  fd stjärnor som har kollapsat.

Amerikanska forskare har hittat ett gigantiskt svart hål som de uppskattar väger mer än 17 000 miljoner gånger mer än Solen. Det tyngsta hittills.

Källa: Illustrerad Vetenskap. 

Oneness can not be divided.

Anmäl
2019-04-12 12:02 #1 av: Hukanson

Här är bilder på Det Svarta Hålet!

https://www.bbc.com/news/science-environment-47873592

  • A black hole is a region of space from which nothing, not even light, can escape
  • Despite the name, they are not empty but instead consist of a huge amount of matter packed densely into a small area, giving it an immense gravitational pull
  • There is a region of space beyond the black hole called the event horizon. This is a "point of no return", beyond which it is impossible to escape the gravitational effects of the black hole


Oneness can not be divided.

Anmäl
2019-04-13 10:23 #2 av: Hukanson

Det är inte bara stjärnor som kan förlora sitt innehåll. Även Jorden förlorar sin atmosfär till kalla rymden. Trots att vi har expanderat vår atmosfär till att omsluta Månen och bortom den så tappar vi av atmosfär som en ödla som tappar svansen.  Det verkar litet ologiskt att det skulle finnas friktion i vår cirkulation runt Solen men det är ändå ett vetenskapligt faktum.     http://www.geologyin.com/2018/12/earth-loses-hundreds-of-tons-of.html

Oneness can not be divided.

Anmäl
2019-04-13 10:30 #3 av: Hukanson

Är Jordens kärna motorn i livets utveckling?

Cirka 290 mil rakt ner i jorden finns Kärnan - en het minisol under våra fötter. Forskarna har börjat tala om den som en outsinlig resurs att förse den yttre jorden med olika ämnen och gaser som är omistliga för livets uppkomst och utveckling - typ väte, kväve och kol.   Forskarna förstår nu att ju mer vi vet om jordens kärna ju bättre förstår vi de fenomen som finns på jordens yta.  http://www.geologyin.com/2018/12/research-reveals-fundamental-finding.html

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.