Nya rön

Padmanabhaswamy

2018-05-12 10:25 #0 av: Huygens

Padmanabhaswamy eller Sree Padmanabhaswamy (wiki) är ett tempel i Thiruvananthapuram, Kerala på Indiens västkust.

Padmanabhaswamy är världens rikaste tempel, men myndigheterna har beslagtagit det mesta guldet och ädelstenarna. Bakgrunden är att Padmanabhaswamy hade flera hemlig valv i källarvåningarna som inte öppnats på århundranden.

En domstol beslutade år 2011 att munkarna var tvungna att öppna 6 av valven. Det visade sej då att templet hade 8 hemliga valv. Myndigheterna tvingade munkarna att öppna 5 av dessa valv och hittade guld och ädelstenar till ett värde av mer än 10 000 miljarder kr, kanske 10 000-tals miljarder kr.

Det kan vara ett värde av 10 000 000-tals miljoner kr. (wiki)

Massvis med högar av guldmynt och ädelstenar hittades. Bl a hittade myndigheterna en hög med 1200 guldkedjor med en vikt av 3,5 - 10 kg per kedja. Guldkedjorna var dekorerade med otaliga dyrbara ädelstenar. Dom flesta rikedomar som hittades i valven är hemliga och myndigheterna vill inte uppge omfattningen av allt guld. Vissa guldstatyer på mellan 10 - 30 kg visas ibland upp.

Guldvärdet är inte troligen begränsat. Det verkliga värdet är antikvärdet och det konstnärliga arbetet som lagts ner på att formge alla dyrbarheter. Mängden föremål är så omfattande och är därför angivit i grupper om föremål. Det rör sej om 100000-tals grupper av föremål i dom 5 öppnade valven.

På en del ställen var högarna med guldmynten så gamla att det samlats jord i högarna från smul och fukt som kommit in under århundrandena. Ingen vet hur gamla dom äldsta mynten är, men vissa är från romarriket.


Nu...

Nu kommer det intressanta.

Valven har getts bokstäver. Valv A, B, C, D, E, F, G och H finns under Padmanabhaswamy övriga byggnadsdelar. Valv A, C, D, E och F är öppnade. Korruptionen är stor i Indien, så ingen vet hur mycket av guldet som idag försvunnit.

Men valv B, G och H har inte öppnats, då dessa valv saknar öppningsmekanismer. Valv B är förseglat med en stålport som ser ut att vara gjuten på plats och därför helt saknar möjlighet att öppnas. Myndigheterna vågade inte förstöra den uråldriga dörren av rädsla för straff från gudarna.

Ståldörren bevakas av två rymdödlor, slingrande reptilians med drakhuvuden som varning till alla som försöker ta sej in i valv B.

Ingen har heller kunnat öppna dom två hemliga valven G och H som ej tidigare varit kända.

Kan det röra sej om artefakter från en svunnen civilisation som gömmer sej bakom valvens dörrar? Kan det vara något riktigt farligt som dom slingrande reptilerna varnar för?

Ingen vet och munkarna i templet har förlorat kunskapen.


Kort om valv B. (YT/Beyond Science, 2017-06-02, 6 min)

Lite bilder på några av högarna med guld. (YT/Nagaraju Tadakaluri, 2012-07-07, 6 min) Edit: Hmm, ser nu att kommentarerna säger att bilderna är från Storbritannien och inte från templet i Indien.

Hur kommer det sej att existensen av Padmanabhaswamys valv mörkats och dolts, dolts och mörkats i svensk media?


Anmäl
2018-05-12 17:08 #1 av: [Mala_]

Såg videon och jisses vilket monument och vilka detaljer. Efter att ha sett bilden på dörren med de två reptilerna så känner jag spontant att jag inte hade vågat öppna den, det var som någon sa i kommentarerna - att det blir en Indiana Jones effekt.

Att när girigheten tar över så kollapsar hela valvet.

Men nyfiken blir man! Går det inte att ”röntga” dörren och se om det finns något bakom. Jag menar inte att man kan se specifikt vad som finns men om det finns något, eller har jag sett alldeles för mycket på sci-FI... ;)

Anmäl
2018-05-12 18:28 #2 av: [Hukanson]

Varför samlar tempel på sig så mycket guld? finns det en hemlighet bakom detta eller är det bara det ekonomiska värdet som spelar roll.  Videon visar att även britterna hade del i att göra guldmynt för rikedomens bevarande. 

Detta tempel är ju ganska litet även om det har polisbevakning. Ett annat tempel som mer kan sägas vara ett center för hinduismen av idag är Tirumala Tirupati. det är ett tempelområde i bergen som besöks av 70 000 hängivna varje dag och har som uppgift att vara helgedom åt främst Venkateshwara Swami sedan 1000 år tillbaka. Hans levande ättlingar är tempelvakter åt de 200 prästerna som undervisar tusentals unga sökare av hinduisk visdom om den gudavärld Vishnu, Brahma och Shiva skapat, upprätthåller och förändrar. Här finns också guld men också ett bageri som ger alla besökare en speciell patenterad bullkaka som välsignelse.

https://www.youtube.com/watch?v=NnyE8as5u6A

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-05-12 19:53 #3 av: Huygens

#1 Jag tror att det är flera svårigheter att föra ner utrustning i templets källare, förutom att munkarna och tempelansvariga redan protesterar högljudt. Dels finns det massvis med giftormar i det enorma templet och två tidigare försök; år 1908 och 1931 att ta sej fram till valv A och valv B (Kallara B) misslyckades för att golven fram till kamrarna var täckt av heliga och vresiga giftormar som låg i flera lager hopslingrade ovanpå varandra.

Ormarna måste först försiktigt flyttas undan.

Själva templet är tillägnat Vishnu i dennes ormgudssömn (?), som ligger ovanpå ormguden Anantha med 5 ormhuvuden. Gångarna ner till valven är smal och slingriga och man måste ta sej nerför branta trappor med dålig belysning.

Dessutom är luften troligen ohälsosam och syrefattig för indiska brandkåren var tvungen att blåsa ner en massa syre i flera dagar (?) innan myndigheterna alls kunde forcera sej fram till valv B:s ståldörr.

Och så är det kanske på det viset att domstolsordern att öppna guldvalven snarast kom från korrumperade politiker som vill sko sej själva, än från några intresserade forskare. När politikerna väl fyllt sina fickor med guld, bryr dom sej kanske inte så mycket om en förseglad dörr mer eller mindre. Politikerna har ju redan börjat plundra rikedomarna som tagits upp och initialt hamnat på "museum".

Låt oss anta att valv B t ex innehåller farligt radioaktivt material från ett störtat UFO. Troligen vill dom guldhungriga politikerna inte ha med något sådant att göra.

Även utanför dom 8 valven och i dom många förmaken återfann myndigheterna långa rader med massvis med stora lådor som innehöll guldföremål och ädelstenar.

Dom forskare som verkligen gör riktigt undersökande arbete är dessutom knappast färdiga, då det som sagt var fördes ut 100 000-tals grupper (!), ja, grupper av föremål. En hög med guldföremål; guldskålar, -medaljer, -skriftplattor, -prydnadsplattor, -ringar, -ljushållare, -vaser, -flaskor osv, räknas som en grupp av föremål.

Om det då finns 100 000-tals sådana grupper av guldföremål från 1000-tals år, är enbart katalogiseringsarbetet ett oerhört omfattande arbete. Kanske är det så att dom slutna valven för tillfället mår bäst av att förbli slutna. Indiens myndigheter har ju trots allt tagit över ägandet av templet och dess rikedomar. Munkarna kommer knappast att flytta på sådant dom lämnat orört i 100-tals år.

Dessutom överlämnades 100 000-tals uråldriga religiösa skrifter till Indiens riksbibliotek från templet. 


Munkarna själva säger att ståldörren till valv B ganska lätt går att öppna, bara den rätte andlige läraren mässar en andlig sång, så frigörs låsmekanismen (av vibrationerna?) och dörren öppnas. Indiens högsta domstol har funderat på att beordra (?) en av dom andliga ledarna att mässa ett sådant mantra tills valv B öppnas, men har inte fattat något formellt beslut ännu.

Domstol i Indien är inte rättvisa utan snarast en samling politiker vars rättskippande positioner är sprungna ur politiskt fiffel snarare än lag. När filmen India's Daughter om våldtäkter i Indien förbjöds i Indien, framkom det att 250 riksdagsledmöter var misstänkta för grova brott, även mord och våldtäkter, men polis och åklagare är antingen politiker själva eller mutade att inget göra.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.