Vetenskap

Pyramider + Järn

2018-03-22 11:33 #0 av: Huygens

Finns det järn i pyramiderna i Egypten?

Kan stenblocken till pyramiderna ha flyttats runt med magnetism och järnhaltiga hjälpämnen?


Forskaren Dominique Görlitz (wiki) upptäckte år 2013 ett tunt lager av magnetit (wiki) på undersidan av betongblocken (taket) i den sk "kungens kammare" i Keopspyramiden (wiki). (YT/Disclosed TruthTV, 2015-04-18, 25 min)

Tyvärr är Görlitz en långsampratare, det tar en evig tid innan han kommer till saken. På intervjun finns även Stefan Erdmann (wiki) som är filmare och författare om Egyptisk arkeologi och som bjöd in Görlitz för filmning i Keopspyramiden.

Det intressanta är att den svarta magnetiten består av magnetiskt järn och lagret med magnetit på takblocket sträckte sej in i väggen, vilket indikerar att magnetiten måste hamnat på granitblocket under byggandet av pyramiden.


När fyndet av magnetit tillkännagjordes gick Egyptens myndigheter i taket och anklagade Görlitz för att ha skrapat bort ett Faraoniskt emblem från pyramiden, vilket Görlitz nekar till.

Inga vidare undesökningar har gjorts av det magnetiska lagret inne i Keopspyramiden och egyptiska myndigheter och egyptologer har lagt locket på för att dölja och förhindra, förhindra och dölja nya upptäckter.


Det finns några fynd av järn i faraoniskt Egypten sedan tidigare. Tutankhamons (tråd) kniv och några få andra föremål är av järn, men anses komma från meteoriter, även om det är omstritt.

År 1833 hittade Howard Weiss en järnplatta i en pyramid efter att ha sprängt bort 4 m sten (!), vilket redogjordes av R G Hill år 1837, tyvärr hittar jag inte källa. År 1908 hittade professor Reissner ett föremål av järn i det sk Daltemplet (vid Keops?). Tyvärr är dessa fynd väldigt gamla och kan därför dras i tvivel.


Frågan är dock om dom som byggde pyramiderna, antagligen för 12500 - 40000 år sedan, använde sej av magnetism för att flytta stenblocken och bygga pyramiderna i Egypten?


Anmäl
2018-03-22 11:47 #1 av: Huygens

Äldre trådar om pyramider:

Såhär byggdes pyramiderna
Pyramiden (svart pyramid)


Anmäl
2018-05-22 09:38 #2 av: Huygens

Erich von Däniken berättar år 2010 om pyramiderna och Nazca. Många av spåren på slätten är magnetiska. (YT/goger1978, 2011-09-27, 1 tim 40 min, tyska)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.