Galaktiska Civilisationer/raser

Avskräcka eller locka hit besökare?

2018-03-09 10:43 #0 av: Patrikperssonoslo

Jag tänkte för lite kul skull leka lite med tankar kring utomjordiskt.

FN kör ju starkt med en form av avskräckningspolitik mot utomjordiska besökare. Det som en utomjording skulle se av vår värld genom FN är olika vapen som skulle kunna användas mot dem.

Förvisso som så att utomjordisk invasion skulle kunna vara möjlig för ett besök av jorden men hur ser detta ut för dem det som FN visar upp?

Vi på jorden skulle vara ungefär 1000 - 2000 år efter i utveckling för en besökande varelse av vår värld. Alltså ser våra vapen och teknik ut som vapen och teknik för ungefär 1000 år sedan. 

Ungefär så här:

javascript:nicTemp(https://sv.wikipedia.org/wiki/Medeltiden);

Då brukar FN använda sig av att dem kanske bara är 200 år in framtiden för att underlätta för vår egen vapenteknik att besegra dem.

Det skulle se ut så här: 

javascript:nicTemp(https://no.wikipedia.org/wiki/Den_amerikanske_uavhengighetskrigen );

Det jag tänker är att vi enbart ser rädda och okunniga ut i universum. FN förmedlar mer en rädd och fientlig åsikt än en neutral åsikt.

Sådant finner vi här hos oss själva:

javascript:nicTemp(http://lajkat.se/7-bilder-pa-manniskorna-som-har-en-egen-o-och-aker-du-dit-sa-dor-du/);

Jag kan tänka mig att det finns handel i universum men att handelsskepp inte kontaktar jorden eftersom vi är så fientliga och rädda på jorden. 

Så vad tror ni är bäst?

Skall vi försöka få hit handelsskepp eller ska vi avskräcka besökare från jorden?

Anmäl
2018-03-09 10:59 #1 av: Huygens

Varelserna är redan här sedan 10 000-tals år, troligen sedan miljonatals år. Dom har en agenda och vill inte synas.


Om det tar 5 miljarder år att utveckla en civilisation på en planet och universum är 13 miljarder år gammalt, har det funnit intelligens i miljarder år.

Vintergatan är 100 000 ljusår i diamater. En grupp raketer som färdas med 1 % av ljushastigheten kan besöka hela Vintergatan inom 10 - 11 miljoner år.


Anmäl
2018-03-09 19:39 #2 av: Patrikperssonoslo

Hej Huygens så kan vara fallet eftersom det kan jag inte dementera eftersom då sker det utan att samhället medger detta till oss.

Men öppet så ser FN ut som en fattig värld till alla i universum. 

Som att vi på jorden är fattiga och har levt utsatta liv på jorden. För fattiga områden brukar vara fientliga.

För det är ju konstigt att FN tror sig skrämma bort någon med vapen.

Det enda kan vara är att vi inte vill ha några handelsmän från universum här på jorden eftersom vi inte klarar av att möta någon utifrån jorden likt ön där dem inte vill ha några besökare.

För det är konstigt att FN ser ut som en fattighus-värld så öppet i universum. 

Det kan ju vara omedvetet men stor fattigdom brukar ofta innebära fientlighet.  

För oss på jorden kan ju rasism se bra ut men sådant kan se konstigt ut gentemot andra i universum. Stor fientlighet och rädsla är mest sådant urinnivånare har och detta brukar ofta vara dåligt för dem.

Ofta så får vi i slutändan här på jorden rädda sådana urinnivånare eftersom dem är för ensliga i sin fientlighet. Alltså fattiga områden har fientliga människor eftersom dessa ofta inte klarar av att förlora något. Dem har så lite och har inte råd att förlora det lilla dem har. Det är inte så att säga som att tappa sina pengar eller få en dålig lön utan beror på mer genuint dålig miljö.

FN ser ju helt tokiga ut  Glad

Anmäl
2018-10-18 17:09 #3 av: Eliiza

Hej!
Utomjordiska besökare är redan ganska avskräckta. Vissa utomjordiska civilisationer har tom. gått så långt att de gett sina rymdresande utforskare landningsförbud här. De tillåts resa hit för att iaktta och observera, men, landar de så är de inte längre välkomna tillbaka till sin hemvärld.
Vår planet, Jorden, ses bl.a. överlag som en planet där dess mänsklighet inte kommit längre än att de fortfarande ägnar sig åt stamkrig, och då är inte kontakter med oss på officiell och öppen nivå öht aktuellt.

Med vänlig hälsning,
Eliiza

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.