Viktigt

Diesel Priset!

2017-09-03 17:29 #0 av: m2studio

Igår hörde jag från en person som jobbar för "Eliten" i USA att den kan Diesel priset  höjs rejält inom kort. Alla olja Cartel kommer att på en gång höja Diesel priset till runt 70 kr/per liter.

Illumination kommer att förlama många företagare med detta och skapar katastrof inom industri tyckte han. Han har varnat mig som en kompis att inte köpa Diesel bilar längre för mitt företag. Slut enda slutkunden som blir drabbad också tycker jag.

Anmäl
2017-09-03 17:38 #1 av: VSK

Vilken tur man va så klok som kunde förutse framtiden och köpte bensinare då Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2017-09-03 17:49 #2 av: m2studio

Diskussion om rättigheter för Diesel bilar har varit i Media sedan två månad och redan många företagare håller på fundera över det att  Diesel bilar inte kommer att tillåtas i stora städers trafik i närmaste framtiden, men att ett företag byta sina Diesel bilar som har EX. leasingavtal kvar cirka 3 år till då betyder katastrof och samma bilar med Bensin drivande betyder höjning av tjänst och varor runt 30% dyrare för slutkund, detta är andra katastrofen. Men man har tänkt att använda Diesel bilar utanför stora städer och ha en multi-lager för företagare som byter sina leveranser till Bensin brukade bilar blir en höjning  av 22% kostnad och skapar jobb i en skala runt 5000 människor runt om hela Sverige som är enda fördelen som man kunde räkna. MEN tänk om själva Diesel priset blir runt 70 kr i hela världen!!!!!

Anmäl
2017-09-03 17:57 #3 av: VSK

Blir ju iaf billigare med 70 kr litern än att bygga om huset så man kan ladda sin nya fina miljövänliga elbil som kostar 78 kr milen i driftkostnad.

Fast det där känner väl alla till men tänkte nån kanske hade missat det.

http://www.gd.se/opinion/insandare/ladda-elbilen-hemma-da-blir-det-dyrt

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2017-09-03 18:04 #4 av: Stockholmare

Man har varnat att priset på diesel kan öka med hela 1.25 kr litern men inte så mycket som 70 kr då skulle det vara bränslebrist i hela världen vilket det inte är.

http://www.aftonbladet.se/bil/a/42Oe9/risk-for-chockhojda-dieselpriser

Dom stora bensinbolagen har välfyllda lager.

Anmäl
2017-09-04 15:11 #5 av: m2studio

Det hoppas alla att Diesel priset inte går upp alla eller kanske som du sa ett par kronor som i själva verket skapar prishöjningar på många håll, men "eliten" håller på med annat än bara diesel pris höjning som är på gång.

Anmäl
2017-09-04 21:37 #6 av: Stockholmare

#5 Priset på diesel styrs av råoljepriset, man ska veta det att oljan tas upp av massa länder som Saudi Arabien, Irak, Kuwait, USA, Venezuela, Ryssland, Kazakstan, Kina, Norge, Kanada och ett antal länder till.

USA och länderna i Mellanöstern brukar fastslå priset för råoljan en gång om året i början av året. Och man var tydliga med att inte öka priset på råoljan. tillgången är just nu väldigt god och vissa ville ta upp mindre råolja för att få upp priset men det blev inte så.

Vi i Sverige importerar mycket rysk olja.

Anmäl