2017-07-07 23:15 #0 av: Huygens

Iapetus är Saturnus tredje största måne och dom officiella NASA-fotona väcker frågor. Iapetus har en mörk sida och en ljus sida.

Är det påstådda fotot av Iapetus ljusa sida en fejkmåne fotograferad i en TV-studio på jorden? Ser inte fotot på Iapetus ut som om det är ett stort klot i trä, gips och plastfärg som en konstnär sprutat lite smuts över? Lägg märke till hur smutsen fastnat i "kratrarna" på det föremål som påstås föreställa Iapetus ljusa sida.

Är fotot fejk? En plastmåne?

.

Iapetus har flera enorma kratrar som borde fått månen att slås i bitar vid kollisionerna.

Lägg t ex märke till den enorma kratern på det som påstås vara Iapetus ljusa sida. Om det är en verklig krater, hur kan det komma sej att Iapetus inte slagits i bitar vid kollisionen med meteoren/asteroiden/kometen som skapat den enorma kratern?

Är inte den enorma kratern väldigt ytlig och buktar utåt?

Är kraterns form rimlig?

.

Sen påstår NASA att Iapetus ekvator är upphöjd på dess mörka sida. Iapetus påstås se ut som en valnöt, med en upphöjning längs ekvatorn, ungefär som om någon skurit upp Iapetus, öppnat in till månens inre, sedan stängt igen öppningen och lämnat ett jättelikt långt ärr på månens yta, ungefär där ekvatorn går.

Den upphöjda ekvatorn är 1300 km lång och höjer sej 20 km över den omgivande marken.