Övrigt

Sant?

2017-04-16 08:57 #0 av: _Fisken

Håller på och läser en intressant bok, "Legacy from the Stars" skriven av Dolores Cannon, regressionsterapeut (om jag förstått det rätt). Fick tipset från nån tråd här på iFokus. Nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att låna den.

Om jag väljer att tro på det som förmedlas i boken så måste jag tänka om ganska rejält. Storyn hon vill få fram i boken är så STOR så den är svår att ta in.  Omedvetet glider boken över till att bli en Fantasy-bok för att den är så omvälvande. På sikt, när jag väl processat det jag läst, kanske jag kan förlika mig med det som sägs.

Forskare pratar om The Big Bang. "Hallå!!" som min dotter 12 år sade, "vem kan tro på att en liten prick blir universum sen??? Å sånt lär de ut i skolan!!!"   Sant. Big Bang teorin är lika "sann" som det boken berättar men Big Bang pratar de om i skolan. 

Boken beställdes på biblioteket och är skriven på engelska.  Klienterna hon behandlar går tillbaka flera generationer av liv och berättar om aliens och flera olika världar och civilisationer. 

Anmäl
2017-04-16 09:00 #1 av: VSK

Har ej läst den boken, men tycker nog lite som din dotter gällande BB. Låter som en intressant bok detta. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-04-16 09:07 #2 av: Devya

Tycker likadant om the big bang som om bibelns berättelser faktiskt. Allt låter väldigt påhittat.

Sen vet jag inte om vi någonsin får veta hur planeterna, stjärnorna och så vidare kom till. Det är ju dock alltid kul att läsa om olika teorier.

Anmäl
2017-04-16 09:25 #3 av: _Fisken

Det är roligt att utmana sig själv. Att tänka utanför det inlärda. Hur mycket är inte påhittat, uppdiktat och rena spekulationer?  Allt är "sant" och om det är "sant" då kan allt vara "sant". Även det som står i boken.

Anmäl
2017-04-16 10:29 #4 av: VSK

Hypotes: en forskare har en hypotes. Forskaren tar fram en matematisk formel som stöttar hypotesen och hux flux så har en teori fötts. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-04-16 13:30 #5 av: _Fisken

Min gamla mattelärare i gymnasiet var en äldre herre som man trodde låg på en parksoffa o sov på nätterna. Men icke. Han var ett mattegeni. Han var nära o ta nobelpriset i nåt skumt ang. vinklar mellan atomer o sånt. Han berättade att han räknade i 2 veckor på en formel med 32 obekanta. "Svaret blev ingenting", åsså vifta han med armarna. "Ingenting!", sade han uppgivet, "jag hade räknat fel någonstans!".  Sen berättade han att ett annat forskarteam räknade rätt någon vecka senare o tog hem Nobelpriset. Snopet.
Vad jag vill säga med detta är att matten inte alltid är sann. Ha ha. De kan räkna fel o så blir det en Big Bang. :-)

Anmäl
2017-04-16 13:36 #6 av: VSK

SkrattarTummen upp

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-04-16 14:56 #7 av: Huygens

Regression är ibland som hypnos. Hur har Dolores säkerställt att personerna inte hamnar i tillstånd av konfabulering?

Anmäl
2017-04-16 17:28 #8 av: m2studio

Jag känner folk som kan ljuga stort och mycket utan att den där test apparaten inte kan bevisa att dem ljuger. 

Anmäl
2017-04-16 17:34 #9 av: _Fisken

Kanske står i boken? Medvetna lögner och fabriceringar kan ju uppkomma. Boken är skriven i formen "fråga - svar" och de är detaljerade. Före och efter varje session så har författarinnan nån form av sammanfattning och tycks också knyta ihop olika sessioner/händelser.
Känslan jag får när jag läser är att det är sant det författarinnan skriver. Huruvida klienternas "svar" är påhittade historier eller inte så är det just det jag försöker svälja.  Sant eller inte?

Anmäl
2017-04-16 20:37 #10 av: VSK

#8

Går att lura lögndetektor på flera olika sätt. Ett är med häftstift. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-04-17 10:53 #11 av: Hukanson

Var finns den lögndetektor som testar om påståendet att "människan kommer från svarta pricken BigBang" är sant ?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2017-04-17 15:51 #12 av: Huygens

Vissa saker kan vara rätt, men Dolores Cannon säger att Jorden är den enda planeten i universum där varelser föds med fri vilja. Och det säger hon med stor säkerhet efter 40 års forskning.

Jag tror att det påståendet är fel och i så fall ett väldigt djupt fel.

Ett väldigt allvarligt fel.

.

Hur många fantasiljoner galaxer finns det i universum? Hur många planeter finns i dessa fantasiljoner galaxer? Är det troligt att Jorden är den enda, verkligen den enda planeten i universum som har varelser med "fri vilja"?

Ska jag tro på det efter hennes 40 års forskning med hypnos och regression?

Den enda planeten?

Bara Jorden?

.

Cannon säger också att Jorden är den enda planeten där vi glömmer bort vårat tidigare minne, när vi återföds. Jorden är den enda planeten där vi glömmer bort våra kontrakt (?) med gud (vilken gud?). YT/Love Transmission, sagt av Dolores Cannon vid 9:37 - 9:50, 11 min.

Den enda planeten?

Verkligen?

.

Cannon säger också att hon i sina 25 års forskning om UFO/utomjordingar, inte hittat någon som helst form för negativitet hos utomjordiska varelser. (YT/Love Transmission vid 0:57 - 1:10, 11 min)

Påståendet står i skarp kontrast till uppgifter från Karla Turner, Budd Hopkins, David Icke och David Jacobs, som intar tydliga ifrågasättande positioner.

Jag säger som David Icke: "We have to be streetwise."

Var gatsmart.

.

Enligt Dolores Cannon är Jorden den enda planeten i universum som har "fri vilja" och det är dom utomjordiska varelserna som gett oss "fri vilja". (YT/The Moore Show vid 30:42 - 31:00, 37 min)

Jorden är den enda planeten i universum som har "fri vilja".

Och det är utomjordingarna som gett oss "fri vilja".

Den enda planeten.

Tro på det.

.

Cannon säger även att utomjordingarna alltid varit här och att utomjordingarna skapat livet på Jorden. Innan dess var Jorden en öde planet med vulkaner, lava och ammoniak i luften. Utomjordingarna skapade även vattnet på Jorden. Tänk en stund. Var gatsmart. Exakt vad innebär det?

Cannon nämner livskapandet på Moore Show runt 29:05 - 29:36. Även YT/Love Transmission vid 1:08 - 1:55 osv.

.

Utomjordingarna glömmer inte bort sina tidigare liv när dom återföds. Jorden är den enda planet där återfödda varelser glömmer sina tidigare liv. YT/Moore Show runt 23:48 - 24:10.

Tro på det.

Den enda planeten.

Enda.

.

Visst, Dolores Cannon kan ha vissa rätt, men jag tror att det är hälsosamt med en enorm aptit på sunt förnuft ifall man ska börja tro på dom olika påståenden. Jag har lyssnat på ca 2 timmar av Dolores Cannon och hon är genomgående otydlig på områden där hon kunde vara specifik, såsom kronologi, logiska omständigheter och exakta förfaranden. Jag är lämna med mer frågor än svar och tror att hon har fel på flera punkter för flera påstående kan inte stämma rent logiskt. Med tanke på att hon forskat på området regression i 40 år, borde hon inte behöva lämna ett lastbilsflak med öppna frågor och med tydligt oklara områden på givna detaljer.

Hon borde antingen säga att hon inte kan besvara frågor på dessa områden eller så borde hon säga svaren om hon har dom. Inte bara lämna blinda fläckar på kartan där det finns uppenbara frågor. Jag tror det är nyttigt att tänka sej för i alla dessa påståenden.

Alltså, använda sunt förnuft.

.

David Jacobs varnar för konfabulering vid användande av hypnos och han ger den varningen för att han lärde sej förekomsten av konfabulering vid hypnos, den hårda vägen. Den riktigt hårda vägen, genom att först i efterhand, under plågsamt pinsamma omständigheter, vid uppföljning inse att bortförda personer under hypnos mer än gärna ger dej exakt dom historier du förväntar dej + lite till. Dessutom är den hypnotiserade personen 100 % säker på att berättelsen är äkta när den avges under hypnos.

Personen som är under hypnos är ärlig, övertygande och får dej att tro på berättelsen. Du lyssnar och övertygas. Och allt berättat under hypnos kan var konfabulering om du inte vidtar åtgärder för att granska berättelsen.

Du får verkligen precis exakt vad du söker, precis exakt vad du vill ha, dina våtaste önskningar uppfylls, om du inte tänker dej för vid hypnos av en villig försöksperson och om du inte vet hur du ska ta dej runt problemen med konfabulering.

.

Edit: Fixade trasiga länkar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.