Framtiden -2012 och efter

Svalbard globale frøhvelv

2017-03-29 16:52 #0 av: Huygens

Det Illuminatifinansierade Svalbardfrövalvet som bekostas av bl a Melinda och Bill Gates, ska nu även öppna ett domesdagsbibliotek där all världens böcker ska sparas elektroniskt.

Frågan är om detta gjorts en gång redan, men då under en helt annan tid och i ett helt annat område, kanske i Neuschwabenland?

Frågan är vad som väntar oss. Har vi en tidsskala? Hur länge kan frön lagras under låg temperatur innan dom måste sättas i jorden och gro?


Anmäl
2017-03-30 18:58 #1 av: VSK

Frön pallar tusentals år. Kommer inte ihåg exakt vart man hittade tusentals år gamla frön i gamla lerkrukor som de hittat undangömda under marknivå. De provade att odla och vissa tog sig precis lika bra som de grävts ned dagen före. 

Lika så fröna som var i rymden i 8 år eller var det var. Väl tillbaka på jorden och i jorden så växte de precis som inget hade hänt. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2017-03-30 22:31 #2 av: Carmarino

Om du nu måste dra in Illuminati i allting så kan du väl åtminstone kolla namnen innan du skriver dem. Hon heter Melinda Gates och inget annat.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-01 08:18 #3 av: Marr

Ja det är sant att frön kan ha väldigt lång grobarhet som Vsk säger. Kanske är dessa frön även genmanipulerade att stå sig än längre?

Domedagsbibliotek...ja det kan ju vara bra om några överlever om/när domedagen kommer...

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2017-05-20 21:46 #4 av: Huygens

Det globala frövalvets ingångstunnel råkade ut för en lättare översvämning. Smältvattnet nådde inte ända fram till själva fröna, så det gick bra den här gången, men tunneln måste skyddas bättre för översvämningar. (DM)

Forskarna skyller inte på dåligt ingenjörsarbetet eller fuskbygge, utan ger skulden till Global Uppvärmning. Ja, det har vi märkt av med minusgrader i maj månad...


Tanken med Frövalvet var att det skulle vara självgående och klara sej från alla katastrofer utan mänsklig inblandning, men nu måste forskarna vaka över Frövalvet dygnet runt.


Anmäl
2017-05-21 08:27 #5 av: Marr

Lite anmärkningsvärt ändå att man inte fått det tillräckligt tätt...det var ju tur att inget hann ske för då hade man kanske fått börja om igen att bygga upp nytt nödlager....

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2017-05-21 10:23 #6 av: Huygens

Kanske är frölagret på Svalbard ett fejkvalv och därför inte skyddat mot smältvatten. Det riktiga valvet kanske finns på Antarktis eller i Sibirien. Och så luras alla världens jordbruksregioner sända sina frön till Svalbard, men fröna blir inte lagrade där utan hamnar i ett hemligt Illuminativalv någon annanstans.

Dessutom tar frövalvet inte emot GMO-frön. Illuminatifamiljerna vill väl inte äta GMO-grönsaker för dom vet att det är skadligt.


Anmäl
2017-05-23 11:50 #7 av: Huygens

Pga översvämningen orsakad av Global Uppvärmning förbjuds besökare ta med sej elektronisk utrustning till Frövalvet. (DM)

Tro på det.

En av orsakerna till katastroföversvämningen var att smältvatten från mer än 10 år tillbaka som smälte under konstruktionen av Frövalvet, inte frusit till is igen. Frövalvet kommer nu att förses med vattentäta väggar.

Dessutom kommer antalet besökare kraftigt begränsas av nationella (?) säkerhetsskäl. Tydligen sker något i Frövalvet som vi inte ska känna till.


Anmäl
2017-10-27 22:23 #8 av: Huygens

En rysk helikopter påstås ha kraschat i havet vid resa mellan Pyramiden (wiki) och Barentsburg. Helikoptern kan ha passerat över Frövalvet på sin resväg. NRK

Ingen sägs ha överlevt kraschen. Ingen nödsignal sändes.


Anmäl
2017-10-28 12:15 #9 av: m2studio

Problemet är att vi får nyheterna, men inte verkliga nyheterna. Bara den biten av hela händelse som Eliten vill komma ut med i hela världen.  

Anmäl
2017-10-29 02:38 #10 av: [Hukanson]

Påminner mig om Stiftelse-trilogin av Ashimov....det kan troligen vara av yttersta värde att det finns ett sådant kulturminne bevarat på oförstörbart media...kanske kompletterat med all tillgänglig folkbokföring från alla länder. Ett nytt Alexandriabiliotek för framtida forskare att gräva i efter katastrofen....när maskinerna blir vansinniga efter robotlagarnas kollaps pga medvetandets uppkomst.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2017-11-05 20:04 #11 av: Huygens

Helikoptern påstås vara bärgad, men den officiella ståndpunkten är att bara 1 av 7 ombordvarande har hittats. NRK


Anmäl
2017-11-10 18:33 #12 av: Patrikperssonoslo

Hej

Det låter konstigt! 

Jag tänker att allt som finns på jorden kan ha problem att existera som vi tänker oss att det ska kunna existera. Detta på grund av att människor har olika motsättningar sinsemellan. 

Men det kan ju fungera ifall människor inte uppfattar det. 

Min personliga fundering är att jorden kommer att se ut som Mars när jorden väl förändras vilket gör så att frön inte har någon betydelse. 

Människorna kan behöva helt andra metoder för växtlighet tänker jag! 

Men tanken om Svalbard Global Seed Vault är bättre än ingen idé alls.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.