2017-03-16 13:51 #0 av: Huygens

Federatsiya är Rysslands nya fina rymdmodul, även kallad Federation på engelska.

Federatsiya har samma funktion som NASAs Orionkapsel och som dom gamla Apollokapslarna, att ta en grupp kosmonauter till en destination i rymden och sedan tillbaks till jorden.

.

Det ryska rymdprogrammet är konstigt.

Ryssland har i stort sett allt som behövs för en resa till Månen. Roskosmos har t o m ett antal kosmonauter, som är tränade och som skulle kunna utföra jobbet. Kosmonauter som redan varit på ISS eller på andra uppdrag i LEO.

Ändå väljer Ryssland att nyrekrytera helt nya gröna kosmonauter och ansökningstiden för att bli en Federatsiyakosmonaut till Månen går ut i december 2017.

Dom tyngre modellerna av raketen Angara kan gå till Månen med last och troligen kommer en förbättrad version av Angara att användas för Federatsiya.

År 2030 beräknas dom första kosmonauterna ha landat på Månen. Det verkar finnas planer på att även använda Federatsiya för rymdresa till Mars. År 2012 ansågs en Angara 5 vara tillräcklig för att kunna lyfta Federatsiya, men det är oklart om det avsåg LEO eller resan till Månen. Rysk månbas år 2031.

.

Det enda som verkar saknas är en fungerande landningsmodul likt den påstådda Apollo Lunarmodulen, vars ritningar förstördes med avsikt. Även Apollos CSM-moduls ritningar och Apollos lunarbils ritningar förstördes, så Ryssland kan inte hoppas på hjälp från USA, med ritningar.

Utvecklingen av Federatsiya startade troligen år 2006 eller möjligen något tidigare, då ryska tjänstemän varit hemlighetsfulla med projektet. Federatsiya kommer vara klar först år 2029.

Månen ligger bara två dagar bort.