Frågor inom ämnet söker svar

Petra

2017-03-13 00:40 #0 av: Huygens

Petra ligger i Jordanien och efter att ha sett en dokumentär av Sylive Ivanova (50 min) är det klart att etablerad vetenskap mörkar och ljuger för oss om vad Petra är.

För det första finns det bostadsrum i klippväggarna i alla riktningar i flera kilometer. Problemet är att många bostadsrum är utsatta för erosion som bör ha pågått i kanske 500 000 år, så att i vissa fall är halva rummet och klippan borteroderad. Vissa rum kan vara flera miljoner år gamla.

Visst, det har funnits bosättare i rummen som lämnat kol-14-spår runt ett par tusen år, men det är mycket senare inflyttare och inte dom ursprungliga byggarna av alla dessa tusentals bergrum i klipporna. Klipporna med rummen sträcker sej i alla väderstreck och dessutom både högt och lågt, i flera våningar och i vissa fall kanske 30-40 m ner under den lösa marksanden.

.

Det andra är dom fantastiska byggnadsverken som byggts i mer moderna tid, kanske dom sista 10 000 åren. Enligt officiella uppgifter byggdes templen och stadsdelarna på 100 år och övergavs 200-300 år efter avslutat bygge, ca år 600.

Templen, byggnaderna och staden Petra var inte bebodd enligt arkeologerna utan användes endast som begravningsplats och för religiösa ceremonier. Invånarna bodde istället i tält nere i dalen.

Enligt officiella uppgifter var byggarna nomader som levde i tält och plötsligt fick för sej att bygga fantastiska byggnadsverk ur ingenting och lika plötsligt överge allt. Det uthuggna materialet går inte att hitta någonstans. All borthuggen klippsten är som uppslukad i luften.

På flera ställen syns parallella spår av maskinverktyg som bearbetat stenen. Märken som efter moderna enorma stenfräsar. Berget är dessutom ganska hårt och ger inte vika för brons- eller kopparverktyg särskilt lätt.

Det finns vattenerosion på dom nedre delarna av pelarna som arkeologerna förklarar med plötsliga skyfall, men pelarna ser ut att ha tagit stryk av vatten som skvalpat i minst några hundra år mot stenen.

Vissa av skulpturena och delar av byggnaderna ser ut att vara gjorda av annat material som gjutits ovanpå berget. Annat material som varit oerhört resistent mot påverkan av väder och vind.

Många rum har oförklarliga hyllor i väggarna, som arkeologerna utan bevis hävdar varit avsedda för att förvara krukor med aska av döda.

.

Ålderdateringen, hur byggnaderna och rummen byggts och huggits ut och av vem är en gåta. Själva dom mer sentida byggnadsverken har höga trösklar som för jättar på 5-6 m.

Det finns flera platser i regionen med liknande mycket gamla rum i bergväggar som eroderats i 100 000-tals år. Turkiet, Libanon, Bulgarien, Syrien, Irak, Ryssland, Grekland och även Azerbadzjan har sådana berg enligt Ivanova.

Det mest iögonfallande är att maximalt 15 % av Petra är utgrävt. Enligt officiella uppgifter kan så lite som 2 % av Petra ha grävts ut, då det finns massvis med byggnader som ligger 30-40 m under marken.


Anmäl
2017-03-28 12:52 #1 av: Huygens

Det finns rester av monument i alla möjliga riktningar i flera kilometer runt Petras centraltempel. Ett sådant exempel är den stora plattformen som täcker en avlång yta motsvarande en fotbollsplan ca 800 m söder om Petratemplet. På plattformen finns bara resterna av en mindre byggnad, men plattformen är den enda i sitt slag i området och kan dölja en underjordisk anläggning (video 4 min).

Om plattformen är grunden till en byggnad, måste byggnaden varit 200 m lång.

Området runt Petra kan vara lika stort som området med dom egyptiska pyramiderna, men är inte utgrävt och kulturen försvann för tusentals (hundratusentals?) år sedan.


Anmäl
2017-03-28 13:58 #2 av: m2studio

För att kunna forska i hög nivå skall man kunna flera språk eller flera personer som kan olika språk samarbeta med varan. Vi har några böcker i Iran som aldrig översätts på andra språk och författare bodde länge sedan och böckerna har haft flera personer som skrev olika introduction om innehållet.

I vissa av dem man ser fotspår av sådana byggnader om olika varelse som bodde där eller i området omkring.

Ex. senaste person som har set Big Foot dog för ungefär 14 år sedan och jag själv hörde berättelsen ut av honom 3 eller 4 gånger som hade berättat för andra, samt har träffat personer som visste hur o var man kan hitta andra väsen i Mellan Östens och speciell i öknen i Iran som finns två mycket stora i mitten av Iran. Öknen Lot och öknen Salt heter dem väl. 

Man kan hitta oerhört speciella platser med oförklarligt fenomenet som kända Tv bolagret som BBC, CNN och mm, aldrig går skapa dokumentär från sådana platser (jag har bara lite udda teorier om varför). Ancient byggnader och platser, Historiska händelser, folk som har sett olika väsen som Big Foot och osynliga väsen som uppenbarade sig för några få människor, Folk som kunde göra oförklarliga saker och mm.

Om ni är intresserad en annan dag, kommer jag att skriva om mötet med Big Foot som sista vittne jag känner har berättat.     

Anmäl
2017-03-28 14:14 #3 av: Huygens

Javisst, skriv om mötet. Det är intressant.


Anmäl
2017-03-28 20:40 #4 av: VSK

#2

Det vore riktigt spännande att få läsa din berättelse. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-03-29 09:17 #5 av: kamjal#

#2   skulle vara roligt att höra dej berätta   m2studio,  eftersom jag själv har mött en pälsvarelse "almas"     och en genomskinnlig varelse  "djinn"

Anmäl
2017-03-29 10:05 #6 av: kamjal#

http://www.djinnuniverse.com/a-short-course-on-the-djinn

Anmäl
2017-03-29 10:29 #7 av: kamjal#

djinn

Anmäl
2017-04-02 10:33 #8 av: m2studio

Tack mina vänner, jag är på en tvungen resa som uppehåller borta mig från arbetsplats och dator och mm, början av nästa vecka är jag på plats och skriver om detta. Jag har hittat en fantombild av det jag vill berätta om också och laddar upp för att ni förstår vad jag skriver.

Tusen tack för att visat intresse. Vi ses.

Anmäl
2019-04-19 17:41 #9 av: Huygens

En analys av Petra med bilder. (YT/Bright Insight, 2018-05-29, 14 min)

38500 år gammalt?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.