Vetenskap

KosmoKurs

2017-02-15 14:08 #0 av: Huygens

KosmoKurs är ett ryskt rymdbolag som planerar rymdturistresor till år 2019. Kostnaden blir ca 2 miljoner kr/biljett. KosmoKurs rymdskyttel RSSC har enligt uppgift tydligen blivit godkänd av Roscosmos för uppskjutning.

Artikeln innehåller väldigt lite detaljer om KosmoKurs, men företaget anses bli en hård konkurrent till Virgin Galactics SpaceShipTwo som på liknande sätt kommer erbjuda rymdturistresor.

Wikipedias ofullständiga lista på bemannade rymdmoduler.

.

Månen ligger bara två dagar bort.


Anmäl
2017-02-15 18:29 #1 av: Hukanson

Om de gjorde någon nytta däruppe kunde det ju vara någon mening med det hela. Att betala två miljoner för att få vara bland de första att gå på Månens yta, i kraterdammet, det är väl ändå slöseri om man inte gör något för mänsklighetens bästa.  De kunde ju bygga på en Månbas...ett Månhotell för ryska gasmiljardärer.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2017-02-16 11:11 #2 av: Marr

Tänk om de som står för ondskan i vår värld kunde skickas dit utan returresa? Då kanske man tänker sig för innan man ställer till det för planetens innevånare...med övergrepp på varandra & på vår planet.

Ja du Hukanson 2 mille per person...när världen svälter & vi behöver städa upp i både hav & natur. Det är som det är när mammon styr och vi vill ha & ha & ha utan att tänka på andra... 

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2017-02-16 12:57 #3 av: Hukanson

Skrattar wow hehe riktigt så drastiskt hade min fantasi inte kommit till men vem vet om kanske tanken är god...med ISIS i åminnelse är en straffkoloni på Månen inte helt otänkbar...kanske som civilization service...Hollywood har ju redan spelat upp liknande scenarios...

Men att England och Ryssland blir hårda konkurrenter i Månturist branschen skapar ju åtminstone arbetstillfälllen och en anledning att intensifiera forskningen kring det hela.

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.