Övrigt

Brittiskt rymdprogram

2017-02-10 20:45 #0 av: Huygens

UK Space Agency öppnar för intresserade företag att ansöka om ekonomiskt bidrag för att starta kommersiella rymdprogram. Sista ansökningsdagen är 15 april 2017 och rymdfondens medel är lite över 100 miljoner kr enligt brittiska regeringens vetenskapsminister Jo Johnson.

Tanken är att Storbritannien inom 3 år ska ge rymdturister möjlighet att ta sej upp i omloppsbana eller besöka Månen. Målsättningen är att ta för sej av dom över 250 miljarder kr som den framtida rymdindustrin förväntas omsätta.

Konkurrenterna är SpaceX, Orbital ATK, Virgin Galactic m fl. Brittiska Orbital Access förväntas få en framskjuten roll inom rymdturism.

.

Några av dom möjliga uppskjutningsplatserna i Storbritannien är Newquayflygplatsen i Cornwall, Llanbedrflygplatsen i Snowdonia, Prestwicks flygplats nära Glasgow, RAF-basen vid Leuchars nära St Andrews, Stornoways flygplats på Isle of Lewis och Campbeltowns flygplats i Skottland.

Månen ligger bara två dagar bort.


Anmäl
2017-02-13 09:58 #1 av: Marr

Jag kan inte undvika att bli förundrad över hur man kan lägga så oerhört mycket pengar på något som bara de mest välbeställda kommer kunna utnyttja. Så ska dom ha bidrag också...betalas det tillbaka när resorna är igång? Antagligen inte för då är det ju inget bidrag.

Tänker att det hade varit bra mycket trevligare om de lagt det pengarna på allt rymdskrot som far omkring där ute som vi lämnat såväl i rymden som på månen & mars...

Eller ta hand om det vi ställt till på vår egen planet...

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2017-02-13 13:58 #2 av: Huygens

Ja, många kommenterade att politikerna borde återställa brittiska sjukvården NHS, som befinner sej i kollaps sedan ett antal år tillbaka, med ambulanser som inte kommer eller som vänder tillbaka till sjukhuset utan att ta med sej patienten.

Frågan är också om det här "kommersiella rymdprogrammet" upprättas för att ge dom extremt rika en chans att fly England/Europa vid en större katastrof?


Anmäl
2017-02-13 18:30 #3 av: Hukanson

Visst har stor efterfrågan en gynnsam påverkan på tillgången och produktforskningen men det är en stor förändring för hela världen att from 2020 vi alla lever i Rymdåldern där det är fritt fram för alla nationer att åka till Månen...eller Mars.  Dags att börja spara en biljett för sina barn eller bilda ett nytt svenskt parti som möjliggör ett kollektivt måntagarfondssparande för en ny reformistisk jämlikhetspolitik att alla som vill ska få åka till Blåkulla.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2017-03-13 20:04 #4 av: Huygens

Som en uppföljare på brittiska regeringens rymdsattsning tror nu organisationen British Interplanetary Society (BIS) att 3000 - 5000 personer kommer att leva och arbeta i rymden inom 20 år. En riktig storsatsning. Just nu hyser ISS sällan mer än 12 astronauter åt gången.

På sikt räknar organisationen BIS med att rymdkolonierna kommer befolkas av 10 miljoner människor.

Månen ligger bara två dagar bort.


Anmäl
2017-03-13 22:13 #5 av: Hukanson

Det är en FÖRÄNDRING på den här planeten att man på allvar helt seriöst börjar prata om Rymdkolonierna och heltidsanställda utomjordsarbetare. Det har flutit mycket raketbränsle under skyttlarna sen den här bilden togs.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2017-04-18 11:05 #6 av: Huygens

Det brittiska rymdprogrammet stormar fram med jättekliv. Inom tre år kan rymdturister ta av från rymduppskjutningsbasen i Snowdonia, Wales, UK.

En teckning på rymdhamnen syns i artiklen. Storbritannien måste verkligen kraftsatsa, för just nu har dom i stort sett inget som kan ta en människa upp i omloppsbana.

Eller är det fejk?


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.