Vetenskap

Cycler

2017-01-25 18:24 #0 av: Huygens

Den kanadensiska organisationen Imaginactive har tagit fram ritningar för rymdfarkosten Cycler, som bygger på redan existerande delar tillverkade av SpaceX (Elon Musk), Masten Space Systems och Bigelow Aerospace.

Imaginactive bildades av ingenjören Charles Bombardier, vars farfar grundade flygplanstillverkaren Bombardier. Charles Bombardier har tidigare tagit fram ritningar för ett kommersiellt flygplan som klarar att flyga i Mach 24.

Cycler kommer att bestå av uppblåsbara moduler som skjuts upp från jorden i hopfällt tillstånd och sedan blåses upp i rymden. Pga sin längd kommer Cycler att ha en raket baktill och en raket framtill, för framdrift och styrning.

.

I praktiken kan man resa till Månen på en halv dag om man använder den dyra Atlas 5-raketen, men det är kanske i slösaktigaste laget, då Atlasraketen drar mycket bränsle.

.

Cycler tar sej därför till Månen på två dagar och ger rymdturisterna en 6-dagars vistelse på Månen. Det totala antalet astronautern på Cycler är 12 personer. Om rymdturisterna är beredda att betala motsvarande 90 miljoner kr var, kan Cycler monteras ihop och ett uppskjutningsdatum fastställas.

Dock måste tester genomföras, troligen kan den första turistresan göras år 2026.

.

Månen ligger bara två dagar bort.

Anmäl
2017-01-25 19:43 #1 av: Hukanson

Om de börjar med charterspaceresor så lär de göra det i stor skala för att pressa kostnaderna. Kanske det blir överkomliga 5 miljoner inom en snar framtid. Man kan tänka sig att det byggs ett lyxhotel däruppe...med SPA anläggning och whatever. Resan är ju den egentliga attraktionen men man ska välan ha det bra när man är där också...om man inte gär det till ett äventyr typ månfjällsvandring eller träning för olympisk idrott. 

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.