2016-12-23 18:59 #0 av: Huygens

Kapustin Yar eller Kapustin Jar-1 i Sovjet, var en hemlig stad, eller sk "sluten stad" vars existens och tillträde var hemligt och starkt begränsat. Delar av Kapustin Jar hade karaktären en militärbas och var lika hemlig som USAs Area 51. Idag används namnet Kapustin Jar på ett mindre samhälle. Militärbasen som fungerar som raketuppskjutningsbas har bytt namn till Znamensk och ligger i sydvästra Ryssland.

Tysk sida om det äldre Kapustin Jar.

En lång tysk dokumentär (45 min) samlar en massa vittnesmål om Kapustin Jar och förekomsten av olika typer av UFOn som sköts ner eller sköt ner sovjetiska flygplan.

Kapustin Jar beskrivs även som ett slags sovjetiskt Roswell, fast liknelsen haltar lite. Dokumentären ger inga klara besked om vad som hände under alla åren av Kalla Kriget vad gäller UFOn.

Det verkar som om olika typer av UFOn materialiserade sej över Sovjet och i Kapustin Jars närhet. Strider utbröt mellan sovjetflyg och UFOn. Genom dokumentären får man en känsla av bedrägeri. Det verkar för enkelt för dom sovjetiska relativt otekniska jetflygen att skjuta ner UFOn. Kanske är det meningen att Sovjet ska tro att dom lyckats skjuta ner UFOn.

Kanske var det ett test från ickemänsklig intelligens? Vad gör sovjeterna med tillfångatagna UFOn och UFO-varelser?

Och under samma tid testades USAs regering, fast på lite annat sätt?