Utomjordiskt

Star Jelly

2016-11-02 19:00 #0 av: Huygens

I samband med att meteorer faller ner mot jorden, kan även något annat hittas på marken som på engelska kallas Star Jelly, stjärngelé.

Man har hittat Star Jelly i samband med meteorfall i många hundra år. En av dom första kända redogörelserna i skrift kommer från 1300-talet. Stjärngelé kommer ofta i små bollar eller klumpar. Vid enstaka tillfällen har folk rapporterat influensaliknande sjukdom i några veckor efter att ha varit i kontakt med stjängelé.

Den vetenskapliga forskningen visar lika stort intresse för stjärngelé som för Hessdalsljusen och då stjärngelé är mer ovanligt blir det nästan aldrig undersökt av forskare.

Den stjärngelén som undersökts påstås (ibland) inte innehålla DNA, men vi vet ju inte vad myndigheterna vill mörka. Vid ett tillfälle 1994 i Oakville, Washington, USA, innehöll Star Jelly mänskliga vita blodkroppar (2 min).

.

År 1950 hittade polisen i Pennsylvania, USA, en geléklump som var 2 meter bred och 30 cm tjock, som låg och darrade på marken. När polisen försökte plocka upp klumpen, föll den sönder och blev till ett skum som försvann.

En kvinna hittade en mängd lila geléklumpar (2 min) i Arizonaöknen, USA. Intresset från vetenskapsvärlden: Intet.


Anmäl
2017-01-27 14:45 #1 av: Huygens

Ännu en ovanlig händelse i Arizonaöknen. Svårt att veta om händelsen har koppling till stjärngelé, men jag placerar inlägget i denna tråd. En 3 km lång spricka har bildats i marken. Jag antog att sprickan var resultat av torka, kanske att underjordiska vattenreservoarer tömts? Spräckning?

Men enligt artikeln är påståendet att sprickan bildats år 2013 eller år 2014 pga mycket regn. Sprickan är 2-3 m bred och har ökat i bredd fram till 2016.

Det finns påståenden på nätet om ökad förekomst av svävande ljus i luften nattetid över området i Arizona och över närområdet i Mexico. Flera sprickor har bildats genom åren i Arizona runt Eloy, Cochise, La Paz, Maricopa, Pima och Pinal County. En av dom först iakttagna sprickorna i modern tid bildades nära Eloy år 1929.


Anmäl
2019-09-17 14:12 #2 av: Huygens

Dom 1 m stora gelebollarna man hittat vid Norges kust är troligen bläckfiskägg, från bläckfisk som lever på stora djup. NRK och NRK


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.