Ljus & Upplysning

Pauldingljusen

2016-09-07 15:31 #0 av: Huygens

Pauldingljusen syns ibland i Michigan, USA och har varit kända sedan i alla fall 1960-talet.

Precis som Hessdalsljusen dyker Pauldingljusen upp lite slumpmässigt och den etablerade vetenskapen har konsekvent satt käppar i hjulet för att undersöka fenomenet med Pauldingljusen på samma sätt som mycket forskning blockerats kring Hessdalsljusen. Studenter har tillåtits undersöka fenomenet.

Pauldingljusen förekommer i ett skogsområde samt skogsdal och är därför mer svårstuderade än Hessdalljusen som syns över en öppen dalvidd. Den officiella förklaringen anger att Pauldingljusen kan vara resultatet av sumpgas eller strålkastare från fordon.

Anmäl
2016-09-07 16:58 #1 av: VSK

Tack länkar. Får ta å läsa dessa i lugn och ro sen.

USA lär jag nog aldrig komma till, men Norge och Hessdalen är en mångårig dröm och den går nog att uppfylla kanske Glad

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-09-08 11:48 #2 av: Marr

Spännade...det ser ju ut lite som billyktor. Men var skulle dom kunna reflekteras i från. Hade lite svårt att höra vad dom sade. Får nog läsa artikeln igen.

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2016-09-08 12:22 #3 av: Huygens

Det där med billyktor är nog avsiktlig desinformation.

Forskarna gick avsiktligt ut med kraftfulla teleskop och började filma bilar på långt avstånd, i riktningar där forskarna visste att det fanns landsvägar. Därefter kunde forskarna avfärda Pauldingljusen som "billyktor", för dom visste om att dom filmat bilarna på vägen 8 km bort.

Det nämns ju också kort i artikeln/videoklippet att dom riktiga Pauldingljusen nästan inte synts till dom tre sista åren.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.