Vetenskap

Juno

2016-07-04 11:55 #0 av: Huygens

Juno, NASAs satellit påstås vara på väg in i omloppsbana runt Jupiter. Namnet Juno används även för asteroiden Juno och för 1950- och 1960-talets Junoraketer.

Juno sköts upp år 2011 och ska bl a undersöka hur djupt Jupiters röd fläck går in i Jupiters atmosfär.

Juno når fram till Jupiter på tisdag 2016-07-05.

.

Finns det frågetecken kring Juno? Kan det vara så att NASA förbereder fejk igen?

Väldigt märkligt är att NASA beslutade stänga av alla Junos kameror tills Juno är i omloppsbana. Det blir därför mycket svårare att avgöra om Juno alls finns i rymden och verkligen närmar sej Jupiter.

Juno ska även studera Jupiters enorma polarsken, dom starkaste polarskenen i solsystemet.

.

Tidigare har bara en enda satellit varit i omloppsbana runt Jupiter för att studera Jupiter och det var satelliten Galileo skickad (?) år 1989.


Anmäl
2016-10-20 23:07 #1 av: Huygens

Först Schiaparelli och nu är det Juno som har problem.

Juno kan inte längre komma åt sin huvuddator påstår NASA. Om nu Juno inte står i en källarlokal under Area 51, är det ju ett problem.

Felet med huvuddatorn inträffade 13 timmar innan Juno skulle ta närbilder på Jupiter. Om huvuddatorn inte fungerar, kan Juno inte ta dom eftertraktade närbilderna på Jupiter, vilket var en viktig del av Junos uppgift.


Anmäl
2017-01-26 19:41 #2 av: Huygens

Bilder av Jupiter tagna av Juno. Är något konstigt?

Visst, bilden är tagen på ett stort avstånd och Jupiter har högre gravitation (2,5 G) än Jorden, men ändå...

Jupiter har atmosfär. Jupiter, gasjätten. Hur är det då möjligt att Jupiters horisont avtecknar sej knivskarpt mot den svarta rymden?


Anmäl
2017-11-13 19:25 #3 av: Huygens

Det finns flera frågetecken kring Juno. Var den påstådda satelliten ens utanför jorden?

Varför ville NASA inte säga exakt varför Juno automatiskt stängde av alla sina vetenskapliga instrument i (minst) fem dagar. (YT/radioeyes, 2016-12-09, 9 min)

Eller stängdes Junos instrumenten "av" för att fejkdata skulle kunna kanaliseras via en bluffsatellit som låg betydligt närmare jorden?

Varför kunde inte NASA förklara varför instrumenten inte skickade någon information efter att instrumenten aktiverades igen?


Likadant denna presentation innan Juno nådde Jupiter. Varför är det som en dålig sketch? Varför visas inga foton som Juno tagit? (YT/Witness to Watchers, 2016-08-20, 13 min)

Den ursprungliga NASA-presentationen var 33 min lång.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.