Vetenskap

Glad Asteroid dag 30 Juni!

2016-06-30 18:59 #0 av: Evisen

Sedan 1908 har det firats den årliga asteroiddagen 30 Juni. Det är då den Tunguska händelsen skedde i Ryssland och som ödelade nästan 2000 kmskogsmark.

Lite mer att läsa finns både här och här

Discovery Science kommer ha asteroid tema på tv och även på http://www.sciencechannel.com/tv-shows/asteroid-day-2016/Anmäl
2016-06-30 21:15 #1 av: Hukanson

Visserligen är Asteroider en realistiskt tänkbar mördare av allt liv på Jorden men eftersom vi är kärleksfulla människor på en Levande Planet så hälsar vi alla Asteroider som besöker vårt Solsystem med ett varmt leende och stående inbjudan att söka asyl här. Det är ju kallt och mörkt därute så vatten och värme och ljus vill väl alla asteroider njuta av en stund.

Det är en del av den vetenskap som byggs upp med de nya observatorierna att veta och förstå alla himlakroppar som kan komma in i vår närhet men jag antar att ryssarna mest firar sin överlevnad med asteroidens dag.

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.