Vetenskap

Moon Express

2016-06-21 21:20 #0 av: Huygens

Moon Express är ett litet företag som precis denna månad fått tillstånd av USAs FAA att göra en Månresa år 2017. Det verkar röra sej om en obemannad månlandning.

Det framgår inte klart vilken typ av raket som ska användas, men Moon Express består av entusiaster och har ekonomisk uppbackning. Dessutom verkar det finns ett 20-tal duktiga forskare och ingenjörer i företaget, som bygger en månlandare.

Det verkar som om Moon Express kan komma att använda en raket från företaget Rocket Lab som gör sk Electron Rockets. Uppskjutningen kan komma att göras från Nya Zeeland, vilket är lite ovanligt.

.

Moon Express har tvingat USAs Kongress att hitta lagstiftning för externa organisationer att utföra landningar på Månen, Mars och andra himlakroppar.

Månen ligger bara två dagar bort.


Anmäl
2016-06-22 08:49 #1 av: Hukanson

Kanske ASEA Brown Bovery sätter upp en egen anläggning...om det inte spökar för mycket där....man kan ta upp frågan på bolagsstämman.
Eller när kommer svensk gruvindustri typ SSAB att börja bryta malm?

Ojoj, du sköna nya värld. 😈🤖🗿

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-08-04 13:14 #2 av: Huygens

Lång artikel om Moon Express gruvdrift på Månen. Det finns sällsynta jordartsmetaller och Helium-3 för neutrondetektering som kan utvinnas ur Månens yta.

Moon Express kommer i ett första steg enbart att skicka upp en liten sond, MX-1, stor som en resväska år 2017 och samla in material. Målet är att få en del av sonden att köra 500 m över Månens yta och sända tillbaks vetenskapliga signaler.

Månsonden kommer även att medföra behållare med kremerade människor som valt att bli begravda på Månen, mot ett väldigt högt pris räknat per gram aska.

Månen ligger bara 2 dagar bort.


Anmäl
2016-08-04 14:33 #3 av: Hukanson

Äntligen glada besked! Hela rymdindustrin kan skjuta fart och blomstra nu när de vet hur de ska bekosta programmet och betala alla kostnader.
Men hur är det i Europa, har våra företag samma frihet att landa och exploatera på månen eller behövs tillstånd från UD och FOI?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2016-12-02 19:26 #4 av: Huygens

Moon Express kommer att börja med turistresor till Månen år 2026. I första hand är det romantiska bröllopsresor Moon Express tänker sälja för 90 000 kr/biljett. Tänk er att mannen friar till kvinnan på Månen, säger företagets talesperson.

Lägg märke till att ett foto i artikeln är på Karon.

Månen ligger bara 2 dagar bort.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.