Övrigt

Mentor, superhemlig spionsatellit

2016-06-13 12:42 #0 av: Huygens

2016-06-11 sköt en Delta 4-raket upp den superduperhemliga spionsatelliten Mentor från Florida. Faktum är att ingen vet om Mentor, även kallad Advanced Orion (!), verkligen skjutits upp.

Ingen vill heller säga vad Mentor har för syfte, men lite halvofficiellt sägs det att Mentor ska övervaka alla skepp och flygplan Jorden runt. Jag antar att det krävs mer än en Mentor för att kunna täcka hela Jorden.

Men som alltid kan det finns syften med dessa jättehemliga militära satelliter som vi inte får veta. Låt oss anta att Mentor vill hålla koll på Jordens befolkning, eller i alla fall dom som har RFID och rör sej utanför områden med radioövervakning.

Massövervakning för att "skydda" oss mot terrorister...

.

Frågan är varför det krävdes en så kraftfull raket som en Delta 4-raket, om Mentor enbart var en spionsatellit och inte skrymmande vätebomber.

Mentor ingår i den hemliga NROL-37 säkerhetsoperationen.

Tro det.


Anmäl
2016-06-24 12:19 #1 av: Huygens

Nu sägs någon ha iakttagit Mentor över Indonesien och Malaysia. Observationsområdet är när den plats där MH370 försvann.

Mentor är försedd med världens kanske största antenn som någon satellit någonsin haft i rymden. Mentor förväntas samla in alla signaler från fartyg, båtar, hus, radaranläggningar, militärbaser, bilar, flygplan och andra satelliter.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.