2016-01-19 10:18 #0 av: Huygens

När italienska astronauten Samantha Cristoforetti tog sej till ISS 2014-11-23, tillsammans med sina kosmonautkollegor, kunde hon inte hålla tillbaka utrop.

.

Ungefär 300 m från ISS får Cristoforetti syn på något och utropar:
"Oh, my God, it's the space being..." (ca 17:58)

En av dom ryska kosmonauterna tystar henne genast genom att säga:
"Tshu-tshu-tshu..." eller möjligen "Shh-shh-shh.."

Cristoforetti fick syn på rymdvarelsen (?) på utsidan av ISS. Kosmonauten som var van att se dessa varelser tystade henne så fort han kunde.

.

Det har funderats mycket på varför ISS inte verkar göra något vettigt. Många experiment är sådana som redan påstås vara gjorda på 1970-talet under Skylab-tiden. Undersöka benförlust, undersöka hur vatten beter sej i viktlöshet, undersöka hur plantor växer i viktlöshet mm. Samma experiment, samma upprepning.

Kan det vara så att ISS egentligen studerar rymdvarelser? Varelser som finns i vår närhet och som uppehåller sej i jonosfären. Varelser som vi inte kan se, mer än undantagsvis.

Och dessa varelser har ickefysiska egenskaper, vilket myndigheterna vill hålla hemligt?

.

Det skulle kunna förklara varför en del av ISS rymdpromenader verkar fejkas i en stor vattentank på jorden? Genom att inte visa (vissa?) av dom riktiga rymdpromenaderna när varelserna finns utanpå ISS, riskerar myndigheterna inte att avslöja varelsernas existens.

Den officeilla förklaringen från Cristoforetti var att synen av ISS i solljus tog andan ur henne. Men många iakttagare på nätet funderar på om hon inte låter både rädd och lite chockad?