Vetenskap

NASA NextSTEP

2016-01-05 21:54 #0 av: Huygens

NASAs NextSTEP-projekt har fått i uppgift att ta fram moduler för att bo på Mars.

NASA själva tror inte att dom kan göra något före år 2020, men USAs Kongress kräver att prototyper till bostadsmoduler för Mars ska vara klara till år 2018. Kongressen har därför beordrat NASA att spendera minst en halv miljard kr på ett snabbt framtagandet av bostadsmoduler. Sammanlagt har NASA fått över
4 miljarder kr för Marsuppdraget.

NASA förväntas komma med ett skriftligt svar inom 6 månader. Pga NASAs kända problem med sunkigt ledarskap och feladministration, ska NASA dessutom redovisa en plan till Kongressen för NASAs chefskap och administration av NextSTEP.

.

Jag tror inte att NASA ens lyckats skicka någon astronaut i omloppsbana runt Månen, så det känns avlägset att NASA skulle kunna placera bostadsmoduler på Mars till år 2030, som är målsättningen.

NASA själva verkar inte riktigt mogna för NextSTEP, då NASA hittills stoppat in pengarna i andra typer av projekt. NASAs chef för ISS, Sam Scimemi kände märkligt nog inte till att några pengar anslagits till bostadsmoduler till Mars.

NASA ska inte själva tillverka några bostadsmoduler utan halvskumma företag som Boeing, Orbital ATK, Lockheed Martin och Bigelow Aerospace kan få i uppdrag att konstruera bostäderna. Vissa viktiga delar ska tillverkas av Dynetics, Hamilton Sundstrand och Orbital Technologies Corp.

Tanken är att använda Orion för själva färden till Mars.


Anmäl
2017-04-05 11:58 #1 av: Huygens

Som del av NextSTEP kommer NASA att sända upp Deep Space Habitat som kommer ligga i omloppsbana mellan Jorden och Månen. Det blir i så fall första gången som människor lämnar LEO, beroende på vad man tror på om fejkade Apollomånlandningar. DailyMail

Den första delen av Deep Space Habitat kommer att heta Deep Space Gateway och kommer sändas upp 2020. Deep Space Habitat tillverkas av Beoing och kommer hjälpa till att ta astronauter till Mars enligt NASA.

Deep Space Gateway kommer sändas upp med SLS.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.