Frågor inom ämnet söker svar

ISS

2015-12-31 22:40 #0 av: Huygens

The International Space Station (ISS) lämnar fler frågor än svar.

Vi kan titta på några foton tagna från ISS på rymden och jorden. Påståendet är ibland att vi kan inte se några stjärnor i rymden. Vi har fotona på Pluto och Charon, men inte en enda stjärna finns i sikte.

Rymden är tom och svart.

.

Men hoppsan, det finns visst foton på stjärnor från ISS. Vi har detta märkliga foto av Vintergatan. Skuggorna från ISS solpaneler är "bevis" på att fotot är taget i rymden, eller det ska vi tro på i alla fall.

Himlen över jorden är knappt blå eller i alla fall är atmosfären väldigt tunn och gul. Fotot är taget vid soluppgång eller -nedgång för man kan se att jordens horisont är ljusare än jorden i förgrunden. Ändå bländas vi inte, utan vi kan se en massa stjärnor i rymden.

Fast vad är det för en röd aura högt över jorden? Den röda auran måste vara mer än 100 km upp över jorden. Nej, det är knappas norrsken, för foto är taget över Saharaöknen i Afrika.

Vi har ett foto till av Vintergatan, med ljuset från en blixt på jorden. Täcker inte ljusskenet från blixten en enorm jordyta? Är det realistiskt att en blixt kan lysa upp ett så stort markområde?

.

Här är ett mycket märkligt stjärnfoto. Vi ser en massa stjärnor, men varifrån lyser solen? Horisonten på jorden är upplyst, men det är också flera av delarna på ISS. Kommer solljuset framifrån eller bakifrån?

Rör det sej om två solar?

Fotot är en omöjlighet. Vad är NASA ute efter? Testa hur godtrogna vi är?

.

Vad händer om kameran riktas rakt in i solen? Ja, vi bländas av solen, men inte så mycket. Måste vara en toppenkamera.

Men är det jorden vi ser på fotot? Lägg märke till hur tunn den blå atmosfären är. Jordens atmosfär tunnas ut till 3 % på 25 km höjd och förlorar sin blå färg. Varför är det så mycket linsöverstrålining på foto?

Lägg nu märke till höjden på skuggorna från molnen som är på ca 10-15 km höjd. Stämmer avståndet mellan moln och molnskuggor? Ser det inte ut som om skuggorna är väldigt långt under molnen? Här är ännu en bild på solen och jorden.

.

Hur ser Månen, titta på detta foto?

Ser inte Månen ut precis som solen på dom föregående fotona? Vad är fejk och vad är äkta? Jag har aldrig sett Månen på det sättet. Vi vet att det ska vara Månen, för vi kan samtidigt se en massa stjärnor på fotot, vilket vi inte kan se på fotona med solen rakt in i kameran.

Låt oss se på ett annat foto av Månen. Här ser Månen helt normal ut, men vart har jordens horisontlinje tagit vägen? Vi ser inga stjärnor på det sista fotot, är det naturligt?

Är dessa foton äkta?

Är fotona tagna i rymden från ISS?


Anmäl
2016-01-05 01:17 #1 av: Huygens

Foton från ISS av rymden är konstiga på flera sätt.

Det finns flera olika varianter på underligheter. Låt oss titta på några foton.

.

Vi vet att när jorden är belyst ska rymden från ISS vara svart, därför att det starka reflekterande ljuset från jorden dränker ut allt ljus från stjärnorna, som lyser mycket svagare.

Men ISS bilder på stjärnhimlen är inte alls konsistenta. Här har vi foto på en ljusblått skinande jord, men ändå ser vi gott om stjärnor i den svarta rymden. Hur är det möjligt? Rymden ska ju te sej svart, om vi blir bländade av "jordskenet".

Och likadant här, ljusblå jord, och ändå går det alldeles utmärkt att se stjärnorna på den svarta himlen. Hur kan det vara så?

.

Lägg märke till bågen över jorden som är orange på båda bilderna och lägg även märke till det svagare röda skenet längre ut i rymden över jorden.

Vad är det orangea skenet, som löper som en båge på hög höjd över jorden? Jordens blå atmosfär är betydligt närmare jordytan och inte alls så tydlig, syns bara som ett tunt blått ludd närmast marken vid horisonten. Det orange skenet är högre upp, kanske 50-200 km över marken. Stjärrnorna går bra att se genom det orangea området.

Bågen som är orange är dessutom som mest orange längst från jorden. Precis där det orange tar slut övergår bågens färg i grönt. Jag vet inte vad den gröna bågen är heller.

Mystiskt.

Bågen som är orange (grön), kan det vara en ovanlig form för norrsken?

.

Det mera svagt rödbruna området på ännu högre höjd ska tydligen bestå av O och OH enligt följande bildtext som har ursprung Terry Virts, chef på ISS expedition 43. Rör det sej om monoatomärt syre och en variant på vatten med vara ett väte?

.

Här är en bild på ett tydligt norrsken från ISS.

Vi blir dessutom bländade av att solen går upp (eller ner) vid horisonten. Lägg märke till hur kraftigt skinande lila och skinande grönt norrskenet är. Ändå bländas inte kameran mer än att vi tydligt kan se att den svarta rymden är beströdd med massvis med stjärnor.

Stjärnor syns även genom norrskenet.

.

Dessa foton står i kontrast till rörlig film som visar ISS astronauterna på rymdpromender. Jag har inte sett någon film som visat stjärnor i rymden när ISS är på jordens skuggsidia och astronauterna är utanför ISS och arbetar.


Anmäl
2016-01-07 22:16 #2 av: Huygens

Vi får återvänder till ISS och titta på några fler konstiga bilder.

Varför ser jorden så mörk ut på denna bild, det ska röra sej om "solnedgång", men solen ska vara ovanför jorden. Jämför med denna bild, där jorden över USA ser ovanligt blå ut.

Eller här, superblå över Grönland.

,

Visst, olika kameror, eller kameravinklar kan spela in, men jag får inte bilderna att gå ihop.

Ännu värre, på denna bild är det nedersta, tjockaste atmosfärslagret brunt. Hur kan den tjockaste atmosfären plötslig bli brun? Exponeringstiden måste vara lång, för vi ser Månens svarta baksida tydligt, så varför syns inga stjärnor?

Visst, det är en horisontbild med Månen ovanför, men jag har inte sett det bruna speciellt mycket på andra bilder.

.

Sen har vi några nattbilder med stjärnor, men stjärnornas antal är mycket färre på dessa bilder än på andra stjärnbilder (se tidigare bildlänkar på stjärnor). Här är en stjärnbild med grönt norrsken.

Stjärnbild, med solen i ryggen (sojuzraketen är upplyst), och vi ser en ovanligt bländande Måne. Är det Månen? Jämför med denna (tidigare länkade) bild på Månen, där det finns gott om stjärnor. Är det Månen?

Och denna underliga bild, en nattsvart jord med ljus från tätorter, men nästan inga stjärnor. Vart har stjärnorna tagit vägen? Och vad för något är dom vitlila ljusen nertill vänster i bild?


Anmäl
2016-01-07 22:46 #3 av: Huygens

Det är t o m möjligt att se nebulosor från ISS, som denna bild visar. Inte bara stjärnor, utan även nebulosor kan fotograferas från ISS.

ISS rör sej runt jorden hela tiden, dom flesta ISS-foton av stjärnor visar stjärnorna något utdragna, som färgglada ljusa streck. Lägg märke till att på denna bild är stjärnorna inte utdragna streck, så exponeringstiden är kort, ändå syns nebulosan tydligt.

Den synliga delen av ISS är mycket skarpt fotograferad, så kameran hålls i en fix position ombord på ISS, med kort exponeringstid.

Det är en mycket tänkvärd bild. Hur kommer det sej att man kan se stjärnor "genom" dom skuggade delarna av ISS?

Här är direktlänken till bilden hos NASA.

Är bilden fejk?


Anmäl
2016-01-16 01:31 #4 av: Huygens

En liten incident hände igen på ISS.

Tim & Tim var på rymdpromenad. Det är alltså Tim Kopra och Tim Peake, som skulle reparera ISS med en tandborste. Den första reparationen gick bra.

Men sen blev det brunt.

Först gick koldioxidlarmet inne i Tim Kopras rymddräkt, men astronauten ignorerade felet då man antog att larmet berodde på en trasig sensor. Men sen gick det värre.

Tim Kopras rymdhjälm började nämligen fyllas med vatten, så för att undvika att han drunknade avbröts rymdpromenaden. Vattenmängden var liten, kanske
1-2 dl. Det har hänt minst en gång tidigare att rymdhjälmen fyllts med vatten för en annan astronaut (Luca Parmitano) och den gången rörde det sej om 3-4 liter vatten, så risken för drunkning var överhänganden. 

Parmitano sa att det kändes som att hans huvud hamnat i en guldfiskskål.

.

För att undvika framtida incidenter utrustades alla astronauter med snorklar så att dom skulle kunna andas luften längre ner i rymddräkten. Snorklarna ser dock lite improviserade ut, slangstumpar som fästs med kardborre på insidan.

Efter guldfiskincidenten utrustades rymddräkterna med nya säkerhetsdelar.

.

Så, frågan är, hur kom det in vatten i Kopras rymdhjälm?

En del som funderar på nätet undrar om ISS egentligen finns i en stor vattentank på jorden. Och om rymddräkterna inte håller tätt, läcker det in vatten?

En vattentank med extremt rent vatten i en svart tank, så att det ser ut som om astronauterna är i rymden, är det möjligt?


Anmäl
2016-01-16 13:12 #5 av: Huygens

Tydligen fick även astronaut Terry Virts vatten i rymdhjälmen när han gjorde en rymdpromenad 25 februari 2015. Här kan man se den lilla pöl med vatten som bildats inne i hjälmen.

Det verkar konstigt att ingen funktion finns för att suga ut vattnet, när sånt här kan hända. Väldigt konstigt... Om det inte är av naturliga orsaker. Den där vattentanken i Hollywood.

.

Här berättar astronaut Chris Cassidy varför en astronaut nästan drunknade i rymden år 2013.


Anmäl
2016-01-20 13:55 #6 av: Huygens

Jag hittade följande AP-klipp om ISS toalett som gick sönder 2008. Och jag funderar. Har dom inte reservdelar att laga toaletten på ISS? Reservdelarna fick sändas upp med rymdfärjan Discovery. Under tiden fick astronauten använda toaletten på Sojuzkapseln.

Klippet är från 2008 och tydligen var det en trasig fläkt som gjorde att rymdtoaletten inte funkade. Vad händer om något mer vitalt går sönder, t ex utvinningen av syre eller rening av koldioxid? Väntar ISS-besättning i så fall på nästa sändning av reservdelar från jorden?

Och så senast, rymdtoaletten behövde lagas igen och reparatören var Tim Peake.


Anmäl
2016-03-30 12:03 #7 av: Huygens

Se även ISS brittisk astronaut.

En uppblåsbara Marsmodul ska testas på ISS. Tydligen ska den skjutas upp runt 8 april och anslutas till ISS. Marsmodulen BEAM (Bigelow Expandable Activity Module) ska skjutas upp av SpaceX och är tillverkad av Bigelow Aerospace.

Om BEAM funkar bra, kan NASA skicka iväg ett tiotal BEAM-moduler till Månen för utprovning av astronauter.

Månen ligger bara två dagar bort.

.

Edit: Efter att ha sett videoklippet med den uppblåsbara modulen som ansluts till övriga ISS och som ska sitta där i två år för test av läckor, kan jag bara tänka en sak... disaster waiting to happen.

Om en katastrof inträffar med ISS, kan NASA smidigt stänga ner alla framtida försök med en "marsresa" och därmed även alla försök att färdas till Månen.


Anmäl
2016-04-08 22:58 #8 av: Huygens

Ännu ett avlångt UFO sägs ha synts en bit från ISS.


Anmäl
2016-04-09 17:34 #9 av: Huygens

Förklara en sak för mej.

På detta 39 sekunder korta videoklippet ser man stjärnorna i rymden från ISS. Hur kommer det sej att stjärnorna syns som sämst i det svarta området mellan den orange-gröna bågen av Jordens atmosfär och den yttersta rymden, där ett stort rött atmosfäriskt lager syns under delar av videoklippet?

Stjärnorna syns tydligt genom det område som är orange och sedan grönt, men stjärnorna försvinner nästan när dom borde synas genom det svarta området högre upp över Jordens yta.

Faktum är att stjärnorna syns bättre genom det tunna röda diset på hög höjd över Jorden, än i det lägre helsvarta området närmare Jorden. Det röda området är nog mest syre och kanske OH-joner.

Den smala gröna bågen närmare Jorden är nog kväve som lyser av ultraviolett ljus. Jag vet inte vad som får det område som är orange att lysa, närmast Jorden, men kanske är det en blandning av alla möjliga gaser och inkommande ljus, kosmisk strålning och norrsken (?).


Anmäl
2016-04-23 23:29 #10 av: Huygens

Bitvis underlig ISS-video av jorden och stjärnor (5 min).

Kan någon förklara för mej hur jorden både kan uppvisa sej blå, med vita moln, samtidigt som stjärnorna syns i den svarta rymden?

Även här.


Anmäl
2016-04-24 14:46 #11 av: Huygens

Radioaktiv strålning raderade minnet på ISS dator. Det kan man ju tro på om man vill.


Anmäl
2016-04-30 21:52 #12 av: Huygens

Hur länge kan man fejka noll-G?

Tydligen rätt länge enligt popgruppen OKGO.


Anmäl
2016-05-05 14:47 #13 av: [loveisall]

Ja mycket som är skumt med ISS och Nasa.  Brukar själv ibland titta på ISS och undrar hur solen kan skina från olika håll och varför man inte kan se stadsljusen eller något ljus alls på nattbilderna.  Man ska inte tro allt man ser och hör.

Anmäl
2016-05-10 07:56 #14 av: Marr

Här har vi ett nytt klipp från ISS som secureteam blev tipsad om. Där nämns ju att solen ligger bakom stationen så därför kan det inte vara en solreflektion.

https://www.youtube.com/watch?v=7A2JJnsrl5w&feature=iv&src_vid=pbSvnA_Id0Q&annotation_id=annotation_2471896233

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2016-06-03 17:45 #15 av: Huygens

Första testet med BEAM-modulen gick fel, se #7. Det andra försöket påstås gått bättre.

...disaster waiting to happen.


Anmäl
2016-10-03 15:54 #16 av: Huygens

NASA klipper videomatningen ännu en gång från ISS, när ett okänt droppformat föremål syns på långt håll. Vad är det NASA är rädda för att visa oss?


Anmäl
2016-11-24 13:08 #17 av: Huygens

NASA söker en bättre lösning på hanteringen med rymdbajs under resan till och från ISS. Lite konstigt att detta inte åtgärdats tidigare.


Anmäl
2017-02-10 20:10 #18 av: Huygens

Livsfarliga multiresistenta mördarbakterier (MRSA) sänds upp till ISS för att ta  reda på om mördarbakterierna muterar fortare i tyngdlöshet. Vad skulle kunna gå fel?

MRSA-bakterierna som är mulitiresistenta mot penicillin sänds upp med en SpaceX Falcon 9-raket.

Hur kommer NASA på en sådan här idé?


Anmäl
2017-02-18 09:43 #19 av: Huygens

Sex UFO flyger förbi ISS. Man kan fråga sej varför NASA använder så dålig kamera på ISS.


Anmäl
2017-02-19 10:10 #20 av: Marr

Kan tänka mig att de har bättre kameror och denna som används till livespread där allmänheten får se...ska inte vara bättre än så här. Fast det är ju min tanke, misstänksam som jag är...

När dom stänger av sändningen när det blir aktivitet av okänd art, så finns säkert andra kameror som ej är avsedda för allmänheten. 

 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2017-02-23 01:25 #21 av: Huygens

Mycket konstigt.

Dragonkapseln som sändes upp med en Falcon 9-raket, kunde inte docka med ISS. Ett påstående är att markpersonalen sände felaktig position till Dragonkapseln. Dragonkapslens GPS-dator noterade att den markangivna positionen av ISS inte stämde med kapselns egen GPS-mätdata.

Dragonkapseln vägrade därför närma sej ISS, av risk för kollision.

.

Dragonkapseln ska göra ett nytt dockningsförsök senare, men håller sej just nu på 1 km avstånd från ISS. Det kan bli köbildning uppe vid ISS, då den ryska rymdkapslen anländer på fredag med förnödenheter.

Den här incidenten stärker i alla fall min oro att ISS är en katastrof som väntar på att hända.

.

Jag kollade på det här relativt färska klippet av secureteam (13 min) som visar något föremål i bakgrunden. Kanske har videoklippet redan visats här?

Vad som slog mej var att den del av ISS som är synlig och även astronautens handske ser lite "uppmjukade" ut. Ungefär som äldre tiders filmer där kameramannen smorde lite vaselin på kameralinsen för att göra bilden mjukare.

Metallytorna ser mjuka ut, för perfekta, som om dom är datoranimerade.

Så insåg jag att det är så saker ser ut under vatten om vattnet är väldigt rent. Jag kan inte veta om det avsedda klippet är i rymden eller en vattentank. Jag vill bara göra folk uppmärksamma på möjligheten. Det har ju funnits indikationer förut på att vissa rymdpromenadsekvenser utanpå ISS kanske inte är i rymden.


Anmäl
2017-03-23 13:08 #22 av: Huygens

Hur mycket av ISS verksamhet är fejk?

En student som granskade ISS data över radioaktiv strålning upptäckte att mätinstrumenten registrerade negativ strålning, då instrumenten inte mätte något, vilket är en omöjlighet.

Möjligheten är astronauterna på ISS får mycket mer strålning än vad som är lämpligt och att instrumenten därför måste vara kalibrerade till negativa värden, när ingen radioakativ strålning förekommer.

Eller så är instrumenten fejk.


Anmäl
2017-04-26 21:55 #23 av: Huygens

NASA påstår att okänt vitt mögel växer i ISS och täpper igen vattenrören. Möglet ska nu identifieras.


Anmäl
2017-04-28 12:32 #24 av: Huygens

NASA börjar få slut på rymddräkter. Trots att NASA fått mer och mer pengar håller rymddräkterna på att ta slut. Dom slits ut och det är problem med dom rymddräkter som är i användning på ISS. (DM)

Det gör att man kan ifrågasätta NASAs ambition med en första resa till Månen.


Anmäl
2017-05-23 11:37 #25 av: Huygens

NASA planerar en nödreparation av ISS. Det låter dramatiskt. Astronaut Peggy Whitson och Jack Fischer ska göra en rymdpromenad. Utrustningen som ska lagas svara bl a för kylningen av ISS. (DM)


Anmäl
2017-08-16 13:18 #26 av: Huygens

Har clownerna tagit över ISS?

Döm själv när en astronaout sprutar ut en vattenbubbla saft. DM


Anmäl
2017-09-12 22:36 #27 av: Huygens

Peggy Whitson landade på jorden efter 665 dagar i rymden på ISS, men var det egentligen 666 dagar?

Lägg märke till eldklotet när rymdkapseln slår i marken. Begripligt? DM, 2017-09-03

Kom igen... Ett eldklot?


Anmäl
2018-01-15 20:56 #28 av: Huygens

Är den här sändningen fejkad med grönskärm? Titta alldeles på slutet efter 13:55.

(YT/NASA Video från 13:55, 2018-01-03, 15 min)

Lite djupare analys här. (YT/Break, 2018-01-05, 9 min)


Anmäl
2018-01-15 22:17 #29 av: Pyttelite

Varför inte ta och lära sig lite om tekniken när du ändå är intresserad?

https://www.nasa.gov/mission_pages/station/structure/elements/soyuz/landing.html

Vad tror du att eldklotet kan vara för något?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-02-10 09:13 #30 av: Huygens

Astronauterna lyckades montera en antenn åt helt fel håll under en 15 timmar lång rymdpromenad, hur det nu är möjligt. Astronauterna övervakas ju av flera olika kameror från markpersonal. Hur kommer det sej att ingen på marken påpekar att antennen blev monterad åt fel håll? DM


Anmäl
2018-02-10 09:22 #31 av: Pyttelite

Tror knappast att markpersonalen har den kollen. Har du aldrig monterat en IKEA- möbel fel ngn gång? :)

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-02-11 11:35 #32 av: m2studio

Vilken rolig jämförelse #31. Man kan gissa hur stort kan vara din världsuppfattning. 

Anmäl
2018-02-11 16:15 #33 av: Pyttelite

#32 Hur tänkte du då?

Att markpersonalen vet allt om vad som ska göras i detalj?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-02-12 14:05 #34 av: Huygens

Ännu en märklig grönskärmsmiss.

Filmningen görs under en intervju med några ISS-astronauter. Alldeles på slutet när den fejkade bilden ska kopplas bort, sker avslutet lite för tidigt och lite galet. I felaktig ordning tas förgrunden delvis bort först och bakgrunden lämnas kvar, istället för att hela bildrutan görs svart. Dom tre astronauterna blir plötsligt "upplösta" i den fejkade sammansatta bilden, som troligen manipulerats fram i en TV-studio någonstans på Jorden.

Är det datorn som ska sköta grönskärmen som fallerar eller vad är det som sker? Tyst visselblåsning, kanske?

Fejket syns under ISS Expedition 54 (wiki) med astronauterna Mark Vande Hei, Scott Tingle (NASA) samt Norishige Kanai (JAXA). Klippet nedan börjar lite innan grönskärmsmissen och själva den felaktiga övergången görs strax efter 18:57 och fortsätter fram till 14:05 då ett klipp görs. (YT/NASA Video vid 13:50 - 14:05, 2018-01-03, 15 min)

Lägg märke till att ett par av föremålen i TV-studion, såsom metallramen till höger i bild, också "flyter ut", medan det mesta av den inklistrade bakgrunden fortsätter vara stabil.

Notera även att skuggorna, t ex på väggen till vänster, också bryter samman i en hackig sörja.

Ett typiskt TV-fejkande med en fabricerad manipulerad bild sammansatt av grönskärm och datafusk. Är astronauterna på ISS i rymden eller är astronauterna i en fuskstudio, en TV-studio på Jorden?

Vad är billigast för NASA och till vilka svarta projekt går pengerna egentligen?


Anmäl
2018-02-12 17:08 #35 av: m2studio

Till och med jag kan fixa en sådan manipulering med hjälp av kromaki effekt och lägger man bakgrunden på dem tre människorna. 

Anmäl
2018-03-15 18:21 #36 av: Huygens

Är det samme astronaut eller en klonad hybrid?

Astronauten Scott Kelly påstås ha fått en annan DNA än sin enäggstvillingbror, efter att NASA påstår att han spenderat ett år i rymden. DM


Anmäl
2018-03-15 23:18 #37 av: m2studio

Antingen NASA eller astronauten ljuger tycker jag. Dem har gjort något annat förmodligen. 

Anmäl
2018-03-15 23:49 #38 av: Huygens

Ja, skumt är det.


Anmäl
2018-03-16 22:43 #39 av: Pyttelite

Nu är det ju en förlegad kunskap att generna skulle vara oförändrade livet ut då det är kanske inte så konstigt alls!

http://www.lum.lu.se/livsstilen-kan-paverka-vara-gener/

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-03-23 15:19 #40 av: SuperNaturalBeing

Jag har en fråga. Och det är inte alls menat som en attack eller så utan jag är genuint nyfiken på svaret så ta inte illa upp. Om nu alla dessa bilder är fejk, och det kanske de är (det har jag personliget inget intresse att hypotisera över) ; Varför? Varför har nasa lagt ner så otroligt mycket tid, arbetskraft, pengar , osv på att fejka en massa saker i så fall? Vad är det ni menar att de försöker dölja?

Anmäl
2018-03-23 15:40 #41 av: Huygens

#40 Jag har en lite alternativ fundering på den punkten.

Jag tror inte att vi kan säga att allt är fejk eller att allt är riktigt när det gäller ISS. Det mesta kanske är riktigt. Vi har ju haft en svensk astronaut som säger sej varit ombord på ISS i omloppsbana. Kanske är det mesta riktigt med ISS? Och lite är fejk med ISS?

Vissa filmsekvenser vid "rymdpromenader" mm på ISS, är så konstiga att rymdsekvenserna troligen är fejkade på jorden.


Jag tror man måste vara lite smart. Lite extra smart när man tittar på dessa företeelser i rymden.

Säkerhetstjänsten, Pentagon, USAs rika familjer, CIA, NASA osv har haft massvis med tid på sej att fundera på saken med fejkandet. Åratal. Det smartaste sättet att fejka är att fejka vissa (riktiga) saker, som är riktiga men som ser extremt fejkade ut.

Det handlar om psy-op (wiki).

Psykologiska Operationer för att luras. Militären i USA har utvecklat en lång rad metoder för att framgångsrikt kunna utföra psy-ops mot befolkningen och mot allmänheten. En misslyckat psy-op avslöjades när USAs president George Bush erkände att Irak inte hade Massförstörelsevapen, men då var kriget redan i full gång i Irak vilket resulterat i 1,5 miljoner irakiers död.


Det innebär också att efter att NASA fejkade Apollomånlandningarna i en TV-studio går mycket av tiden åt till att dölja fejket. Ett väldigt listigt sätt att dölja dom fejkade Apollomånlandningarna är att göra mera fejk, massvis med fejk, men i ett sammanhang där mycket också är riktigt.

Det gör att allmänheten som söker en enkel (och korkad/naiv) lösning, kommer att gå bet på sanningen.

Om vi istället betraktar en del av fejkandet som gjort med avsiktliga misstag, som ett sätt att dölja den verkligt stora lögnen, dom fejkade Apollomånlandningarna, som måste vara oerhört pinsamma att avslöja för alla USAs nuvarande politiker och presidenter, får ISS-fejkandet en djupare betydelse.

Jag har svarat på frågan om motiv och orsak förut och varför det troligen inte går att besvara, en förklaring lämnade jag t ex i detta inlägg om SpaceX.

Visst, det finns ett djupare svar också, fast jag kanske ska stanna här en stund och invänta ev uppföljande frågor, då mitt nuvarande svar redan är rätt långt.


Anmäl
2018-04-21 21:21 #42 av: Huygens

Oförklarligt "rymdbubbel" utanför ISS. DM


Anmäl
2018-08-31 16:12 #43 av: Huygens

2 mm hål lagades med ett finger och silvertejp. Vi ska tro på det. SVT


Anmäl
2018-09-06 12:30 #44 av: Huygens

Sabotage?

Ryssland uppger nu att hålet borrats i ISS. The Telegraph, 2018-09-03


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.