Vetenskap

Albert - första apan i rymden

2015-11-05 16:39 #0 av: Huygens

Albert, vem av dom kan man undra? Det fanns fyra eller sex apor som hette Albert. Allihop rönte dystra öden.

Nazistforskare kom till White Sands, New Mexico, USA, år 1945 - 1946 medan Nürnbergrättegångarna pågick.

1948 hade naziforskarna byggt ihop en V2-raket och sköt upp den olycklige apan Albert 1. Forskarna hade glömt ge Albert 1 en rymddräkt så Albert 1 kvävdes på 63 km höjd.

Nästa ofrivilliga rymdapa var Albert 2 som sköts upp med en annan nazistbyggd V2-raket, som nådde en höjd av 134 km 1949, vilket anses vara på sådan höjd att apan ansågs vara ute i rymden. Tyvärr funkade Albert 2:s fallskärm lika illa som på NASAs moderna Orionkapsel.

Ett par Albertar till sköts upp, men det gick dåligt för dom också. Ett flertal djur som hamnade i rymden och som lyckades återkomma helskinnade till jorden, dog av överhettning i öknen innan räddningsmanskapet hittade djurens rymdkapslar.

Man kan nästan få intryck att naziforskarna inte var alltför inställda på att hjälpa USA få fungerande raketer, då flera V2-raketer exploderade i luften.

.

Det anmärkningsvärda är att raketuppskjutningar med djur i rymden pågick innan rymdkapplöpningen officiellt hade startat mellan USA och Sovjet.

Det är också förbryllande att USA inte försökte skjuta upp en obemannad satellit i omloppsbana, långt tidigare än 1958.


Anmäl
2015-11-05 16:53 #1 av: VSK

Hur tusan kan man glömma en rymddräkt Förskräckt

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-11-05 17:25 #2 av: Huygens

Jag tror inte vi får veta allt.

Det som är så konstigt är att nazisterna i White Sands använde V2-raketer som inte kunde gå särskilt högt. Varför bygga V2 när dom hade A9 och ännu bättre raketer? Illuminati har ju ingen moral, finansierade båda sidor i Andra Världskriget och hade nu lagt beslag på forskarna.

Werner von Braun och andra naziforskare hade redan utvecklat fullständiga raketer som kunde gå i omloppsbana. Dock ej fullständigt utprovade, men det var sånt dom kunde göra i White Sands.

.

A9 och A10 kunde flyga från Tyskland till USA. A11 och framförallt A12 kunde gå i omloppsbana runt jorden med en last av 10 ton. Ritningarna till A12 togs med till USA av von Braun år 1945.

Kanske ansågs naziforskarna ha gjort bort sej, ropat 'Heil Hitler' och hälsat på varandra med flat hand ut i luften. Så det är ju en förklaring till att USA inte lät forskarna bygga sina A-raketer. En annan möjlighet är att forskarna var mindre motiverade av varierande skäl eller att en del naziforskare var eftersökta för krigsbrott.

Men någonting hände mellan 1945 - 1957. Kanske var hela rymdkapplöpningen iscensatt till 100 %, där Illuminati redan visste utgången och i förväg bestämt vem som skulle "vinna"?


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.