2015-10-25 12:43 #0 av: VSK

Scientists are days from finding out if that mysterious star could actually harbor aliens.

En kort Googleöversättning på svenska följer.

"Forskare är dagar från att ta reda på om det mystiska stjärnan faktiskt kunde hysa utlänningar.

När SETI astronomen Doug Vakoch hörde nyheten om att det kan finnas en främmande civilisation runt den mystiska stjärnan KIC 8462852, tog han omedelbara åtgärder.

För den senaste veckan, har Vakoch och hans kollegor vid sökandet efter utomjordisk intelligens (SETI) Institute varit rikta markbaserade Allen Telescope Array i Kalifornien på gåtfulla stjärna med ett mål i sikte.

"Vi försöker att utesluta hypotesen att kanske det är intelligens där ute," Vakoch berättade Business Insider.

Han tillade att de är krasande data i realtid och kommer därför att veta om det är ET inom nästa vecka eller så.

Förra veckan bröt nyheten att en bisarr samling av föremål som inte liknar något astronomer har sett förut säga i omloppsbana runt stjärnan KIC 8462852. Och tills mer information kommer in, är spekulationer rasar att det kunde vara en megastructure i processen för att bygga av en avancerad utomjordisk civilisation, men astronomer har berättat Business Insider att chanserna för som är "mycket låg."

"Vårt antagande är att det kommer att bli en naturlig förklaring till detta, vi bara har inte fått tillräckligt smart för att hitta den," Vakoch berättade Business Insider.

Vakoch är chef för Interstellar Meddelande sammansättning vid SETI Institute med ett speciellt intresse för hur man designar utgående meddelanden som skulle uttrycka hur det är att vara människa.

För nu, dock har Vakoch all sin uppmärksamhet på Allen Telescope Array (ALA) och vad den kommer att finna - om något - runt KIC 8.462.852.

ALA är ett radioteleskop som kan lyssna på 9 miljarder olika frekvenser mellan 1 och 10 GigaHertz. Vad Vakoch söker efter är en stark signal vid en specifik frekvens, som kommer att tala om för honom att något eller någon, sänder från stjärnan system.

Eftersom den stora nyheten, Vakoch och hans team är de första att utforska denna stjärna för potentiella främmande boning. Men eftersom ALA påpekat i radiofrekvenser, det är allt de kan göra. De kan till exempel inte, bestämma sammansättningen av denna mystiska material för att avgöra vad det är, vilket är vad Penn State astronomen Jason Wright hoppas kunna göra under de kommande månaderna.

Ändå är Vakoch uppgift långt ifrån lätt"...........

http://www.businessinsider.co.id/search-for-aliens-at-kic-8462852-2015-10/?