Planeter, Galaxer & Solsystem

Astronaut Gene Cernan

2015-08-03 13:20 #0 av: mulac

Säger att de redan har varit till Mars kanske en felsägning vad vet man?

Anmäl
2015-08-03 13:20 #1 av: mulac

Men han sa det två gånger??

Anmäl
2015-08-03 14:11 #2 av: Huygens

Lägg märke till början på videoklippet i #0. Astronauten väger ca 27 kg (med rymddräkt). Månens låga gravitation är 1/6 av jordens. Men ändå gör astronauten inga långa 3-metershopp trots att astronautens sammanlagda 27 kg endast borde motverkas av 1/6 jordgravitation. Hoppen är ungefär lika höga som på jorden, se denna tråd.

Lägg även märke till att frånskjutet från marken, som borde vara hastigt, ser ut att vara nedsaktat som om det är slow-motion-film. Om astronauten är en vältränad person i en lättvikts låtsasrymddräkt i en TV-studio på jorden, kan han antagligen hoppa på det viset (i normal filmhastighet). Möjligen att astronauten kan vara hjälpt av en dold gummivajer som är fäst högt upp i taket.

Även reflexen i hjälmen verkar fel, vilket är mer granskat i denna tråd.

Dessutom är astronauten filmad mot en bakgrund av dom sk sockerbergen.

.

Frågan är om Cernan gör ett slags "tyst visselblåsning" genom att prata om Mars när han borde menat månen. Dom flesta vet att ingen männsika (officielt sett) varit på Mars. Och det indikerar att ingen männsika heller varit på Månen.

Cernan kan nog inte säga att NASA fejkade Apollomånlandningarna, i klartext, utan han får lämna sitt budskap på sånt sätt att dom som kan tänka, börjar fundera på saken.

"Going back to Mars" blir då ekvivalent med att gå tillbaks till samma TV-studio på jorden, där inspelningarna gjordes av fejkandet av Apollomånlandningarna.

Go back to Mars - Gå tillbaks till inspelningsstudion


Anmäl
2015-08-04 12:11 #3 av: Hukanson

Lägg märke till den lösa remmen vid hans sida...den guppar med varje steg!

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-08-04 12:57 #4 av: Huygens

Nu är ju NASAs officiella påstående att astronauten hoppar runt på Månen, i Månens låga gravitation, men jag tycker ändå att det ser ut som om astronauten dras framåt av en dold gummilina, än att han faktiskt tar sej fram av egen kraft. Kanske kan man säga att astronauten faktiskt håller emot lite, varje gång han tar mark?

Precis innan astronauten börjar svänga upp mot kameran, tvingas han bromsa in och göra bromsspår med tåspetsarna på "moonbootsen". Bromsar man på det sättet i en klumpig rymddräkt, med fötterna lutade uppåt, hälarna i luften och tårna i marken, borde man få en mer framåtroterande rörelse, kanske även ramla omkull.

Ser vi ett exempel på icke-Newtonsk rörelse?

.

Även i den andra sekvensen (följer direkt efter) när astronauten hoppar runt en grund krater, ser det ut som om han blir tvungen att luta sej åt sin vänstra sida för att den elastiska, dolda gummilinan drar honom i sidled.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.