Framtiden -2012 och efter

Bridgegate (USA)

2015-05-08 22:46 #0 av: Huygens

Det kallas "Bridgegate" och utspelar sej i USA.

Under en stor del av 2014 kallades Bridgegate för en konspirationsteori. Den blev "debunked", löjliggjordes, blev hånad, förnekad och åtskilliga gånger förkastades Bridgegate för att det var en "conspiracy theory".

Och ja, det är en konspirationsteori. Bridgegate är en riktig soppa med underliga politiker, skumma lobbyister, fifflande förvaltningschefer, märkliga kampanjmän och knepiga tjänstemän.

Nu har tydligen hela konspirationsteorin nått fram till domstolen.

En av dom ledande figuren i Bridgegate, den politiskt tillsatte förvaltningschefen över New Yorks och New Jerseys hamnar (Port Authority) David Wildstein riskerar 15 års fängelse, vilket fått honom att gola i utbyte mot att åklagaren gett Wildstein strafflindring.

.

Själva BridgeGate är en konspirationsteori av det aningen bizarra slaget, och just för att BridgeGate ansågs krystad var det svårt för reportrar som fastnat i trafiken att bli trodda.

Teorin kring BridgeGate är att ledande förvaltningschefer på politikernas uppdrag stängde av ett stort antal körfält upp till George Washington Bridge mellan (staten) New Jersey och (staden) New York i syfte att öka bilköerna och väntetiderna i trafiken. Den officiella historien, om man kan prata om en sådan, är att körfälten stängdes av mellan 2013-09-09 - 2013-09-13, vilket borde vara en så kortvarigt stängning att resultatet borde bli ingenting.

Men ändå har Bridgegate utvecklat sej till en mäktig politisk skandal.

Jo, så knasigt är det. Och just för att det är en sån typ av konspirationsteori som det ganska enkelt borde gå att förkasta eller bekräfta, gav Bridgegate makthavarna gott om utrymme för löjliggörande när det initialt verkade hopplöst att bekräfta konspirationsteorin.

Dessutom var det obegripligt hur tjänstemannacheferna kunde ha något att tjäna på att stänga av ett antal körfält mellan dom amerikanska tätorterna.

.

Politiker bland demokraterna verkar idag förnöjda (mestadels?) med den juridiska utvecklingen, medan republikanska politiker inte är lika roade.

Den republikanske guvernören över New Jersey, Chris Christie kan ha varit den som organiserat Bridgegate, men han nekar i stort sett till kännedom om konspirationen.

Bridgegate kan verka vara en storm i ett vattenglas, men för dom inblandade cheferna som riskerar flera års fängelse och upp mot 500 000 $ i böter, är det kanske inte lika kul. Wikipedia har samlat en rad detaljer om Bridgegate och det är klart att det rör sej om så många inblandade högt uppsatta personer att det verkar lite futtigt om hela historien bara är skapad av några dagars avstängning av några körfält. Noterbart är att ledande person redan avgått i samband med Bridgegate.

Enligt US attorney Paul Fishman slipper David Wildstein troligen undan med 21 - 27 månaders fängelse, tack vare att han tjallat på sina kollegor. Så saken är kanske större än vad vi tror?

Andra inblandade nyckelpersoner är chefstjänstemannen Bill Baroni och republikanske politikern Bridget Anne Kelly.

Frågan är vilka mer som är inblandade i Bridgegate och vad det hela egentligen handlar om, kanske får vi reda på mer när Bridgegate gått ett varv i domstolen?

.

George Washington Bridge är världens hårdast trafikerade bro för motorburna fordon.


Anmäl
2015-05-08 23:00 #1 av: Huygens

Frågan är vilken typ av ritual/aktivitet som kan ha tänkts genomföras under den mellersta dagen av Bridgegate 2013?

Och vilken dag avses?

911

.

Lägg även märke till vad det är för amerikansk myndighet som genomförde Bridgegate:

The Port Authority

Dvs hamnmyndigheten i New Jersey och New York (dom delar den stora Hudsonflodens utflöde och kustområde).

När 911 genomfördes, vilken myndighet var det som ägde World Trade Center och var ansvariga för säkerheten i WTC?

The Port Authority

Myndigheten har långtgående befogenheter, ansvarsområden och fungerar som en säkerhetspolisiär organisation med stor makt och stora tillgångar i form av byggnader, broar och ekonomiska tillgångar.

.

Bridgegate broavstängning slutade september, fredagen 13, 2013.


Anmäl
2015-05-10 00:42 #2 av: Huygens

Illuminati förnekar sej inte.

Störig ritual och sjuka jakttroféer.

Högste ansvarige politikern Chris Christie för Bridgegate i New Jersey, mutade ett 20-tal toppolitiker genom att skänka bort bitar av förvridna stålstyckena från World Trade Center, resterna efter falskflaggan 911:

.

"For a state that lost hundreds of lives on Sept. 11, the gifts were emotionally resonant: Pieces of steel from the ruins of the World Trade Center. They were presented by the Port Authority of New York and New Jersey to 20 carefully chosen New Jersey mayors who sat atop a list of 100 whose endorsements Gov. Chris Christie hoped to win.
. . .
Turning
wreckage of the twin towers into politically motivated gifts before Mr. Christie’s 2013 re-election was only one example. The authority became a means to reward friends (or hire them) and punish adversaries, and a bank to be used when Mr. Christie sought to avoid raising taxes." (osv...)

.

Måste vara ungefär lika smakfullt som ifall Sveriges statsminister skänkt bort förkolnade vrakdelar från en svår trafikolycka eller ritualistiskt skänkt bort förvridna plåtbitar från Estonia till högt uppsatta Frimurare.

På något sätt tycker jag lite synd om amerikanerna som så lätt luras att röstar fram såpass usla och kriminella makthavare till politiska toppositioner. Samtidigt vet jag att människorna som får betala det högsta priset, är befolkning utanför USA.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.