Frågor inom ämnet söker svar

Chang'e 3 och Yutu - Jadekaninen

2015-03-08 14:17 #0 av: Huygens

Kina landade sin Lunarmodul Chang'e 3 på Månen 2013-12-14 och ca 7 timmar senare körde den obemannade Månbilen Yutu ut på Månens yta. Så är i alla fall den officiella historien.

Yutu kan översättas till Jadekaninen (eng. Jade Rabbit). Jag tror inte "public domain"-bilder finns av Jadekaninen Yutu eller Lunarmodulen Chang'e 3, men vi kan se flera bilder här via en sökning.

.

Frågan är, lyckades Kina landa Yutu på Månen? Eller är den kinesiska månlandningen fejk som producerats i en kinesisk TV-studio på jorden?

Teknikutvecklingen har ju gjort att det måste vara lättare att fejka en månlandning idag, än vad det var 1969. Dessutom kan dagens fuskare ta lärdom av misstagen som gjorders 1969, och undvika att klanta sej.

Vad finns det på dom kinesiska bilderna som avslöjar att det är en bluff, fejkad i en filmstudio på jorden?

- Chang'e 3 har ingen grop under raketdysan från raketutblåset
- Chang'e 3 är upplyst som en julgran på skuggsidan
- Yutu lämnar tydliga spår i "månsanden" som om Yutu kört över fuktig jord

- Nästan inga stillbilder från Yutu har publicerats
- Det är svårt att hitta rörlig film från Yutu medan Yutu kör
- Bilder på stjärnor tagna med Chang'e 3/Yutus teleskop verkar saknas

- När Yutu kör nerför rampen, uppvisar omgivningen ljusbortfall
- Yutu har ingen kinesisk flagga på rampen, men visar en flagga senare
- Yutu verkar inte flytta sej särskilt mycket på 4 jorddygn

- Bildkvaliteten på Yutu är ganska dålig jämfört med Apollo 11
- I över 4 jorddygn faller skuggan från Yutu i samma vinkel

.

Samma vinkel?

Den sista punkten är kanske mest pinsam, då dom andra misstagen antagligen måste existera för att inte göra USAs Illuminati upprörd.

Efter "landningen" av Chang'e 3 kör Yutu nerför en ramp och ut på Månen. Skuggan av Yutu mot marken, ger solljuset en infallsvinkel av ungefär 45 grader.

En "dag" på Månen varar 14 jorddygn. Månen snurrar ett varv på 28 jorddagar.

Det innebär att när 3 jorddygn passerat borde skuggan av Yutu ha flyttat sej märkbart. Solen borde ha flyttat sej nästan ett kvarts himlavalv över Jadekaninen Yutu.

.

Vi har nyhetssidor som visar sammansatta panoramabilder tagna från Chang'e 3s kamera på Yutu. Lägg märke till att bilden anges till att ha fotograferats från 2013-12-15 till 2013-12-18, över 3 dagar. Jämför även med skuggan av Yutu när Yutu kör nedför rampen 2013-12-14, ca 7 timmar efter att landningen genomförts. Skuggan på Yutu till höger har samma vinkel som skuggan av Yutu till vänster.

Skuggan av Yutus solpaneler kvarstår i samma vinkel mot marken över 4 jorddagar. Borde inte Solen ha flyttat sej lite över Månens himlavalv under den tiden?

"...about a week after the Dec. 14, 2013 touchdown..."

.

Kan dom kinesiska ledarna verkligen ha missat en så uppenbar sak som att Solen flyttar sej över himlen även på Månen?

Ja, det är antagligen möjligt. Fotona på Yutu ser ju så bra ut i övrigt, nästan verklighetstrogna. Kinas ledare på toppnivå kan nog göra misstag om dom kinesiska ledarna på lokal nivå tillåts att anlägga idrottsanläggningar med rektangulära löparbanor.

Då kan dom kinesiska toppkommunisterna lätt göra andra klantigheter.

Ledarna kan göra misstag, som att visa att solen aldrig rör sej över himlen på "månen" över en 4-dygnsperiod. Ett sådant himlafenomen kan förstås bara inträffa i en filmstudio inomhus, där "solen" utgörs av en kraftfull strålkastare.


Anmäl
2015-03-09 00:30 #1 av: m2studio

varför åka månen? varför fejka? varför så mycket elände?

Anmäl
2015-03-09 09:02 #2 av: Gahella

Att visa sina muskler, att få omgivningen tro att man har stor kapacitet.

Det är väl som vanligt när män ska tuppa sig och visa sig vem som är starkast i världen, och det är tyvärr flest män som står för det största våldet i världen både mot närstående och mot världen i övrigt Ledsen


Anmäl
2016-02-03 20:23 #3 av: Huygens

En rad nya bilder är släppta på det som påstås vara Månen, Yutu samt Chang'e 3.

Är den räfflade granitstenen på slutet, resultatet av Månens vakuum?


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.