2015-02-19 07:10 #0 av: Huygens

En konvex yta förminskar ljusskällan som reflekteras.

Det har påpekats att solreflexen i hjälmen på en rymddräkt använd under Apollofärderna, uppvisar en större reflektion än vad rymddräkter uppvisar vid andra tillfällen. Vad är orsaken?

Den större solreflexen vid Apollolandningarna behöver inte nödvändigtvis betyda att månlandningarna är filmade på jorden i en filmstudio, men det är en stark indikation åt det hållet.

Givetvis kan det finnas andra förklaringar som att hjälmarnas konvexa utsidor har olika form på olika rymddräkter. Även avståndet mellan hjälmen och kameran spelar roll för reflexens storlek.

Ett exempel, videoklipp med alltför stor solreflex i hjälmen (ljudet är från radiointervju som handlar om rymddräktshandskarna).

Annat kort videoexempel från Apollo 15 med gigantisk solreflektion.

.

Låt oss titta på hjälmreflex av solen från Apollo 17, sista "månfärden". Jämför med Gemini 4, Edward Whites rymdpromenad ovanför jorden, solreflexen i hjälmen. (Se även ett mer modernt foto från rymdfärjan, STS-129, Michael Foremans rymdpromenad i omloppsbana ovanför jorden.)

Vi kan se hur den stora hjälmreflexen kan vara skapad med en matris av lampor i en filmstudio, likadant som på ett fotbollsstadium. Här är en bild med matriserna av stadionlamporna släckat, men med solen i mitten. Notera att matriserna är påfallande stora.

.

Det är värt att tänka på om inte annat.

Yrkesfotografer som studerat Apollolandningarnas foton har ibland nämnt dessa aningen för stora "solreflexer" i rymddräkternas hjälmar. En helt tillfredsställande officiell förklaring saknas.

Kanske inte ett 100 %-igt bevis på att Apollomånlandningarna är fejk, men man kan i alla fall fråga sej: Varför är reflexerna i rymddräktshjälmarna från Apolloprogrammet så stora, om det inte beror på att ljuskällan är ganska nära astronauterna på "månlandningarna"?