Viktigt

Fabricerade sanningar

2015-02-17 17:24 #0 av: Gahella

Bra att veta, särskilt i dessa tider. Och det gäller både den jordiska som den utomjordiska infon som svämmar över oss på internet.

Den undersökande journalisten Sharyl Attkisson berättar hur astroturfing fungerar, hur en global nyhet och ”sanning” kan vara helt fabricerad med finansiering av politiska partier, företag eller intresseorgan med avsikten att manipulera allmänheten. 

Attkisson ger några tips på hur du kan genomskåda astroturfing:

Astroturfers använder sig av ett inflammatoriskt språk och invektiv. Om någon eller något kallas för: kvacksalvare (quack), excentriker (crank), tokig (nutty), lögnare, paranoid, pseudo eller konspirationsteoretiker bör du misstänka en astroturfer ”in action”.

Astroturfers försöker ge skenet av att avslöja och förkasta ”myter”, men i själva verket kan det som förkastas och kallas ”myt” vara det som är sant och förkastandet i sig kan vara myten.

Astroturfers attackerar och skapar kontrovers runt personer, forskningsrapporter och organisationer som går emot de intressen som astroturferns uppdragsgivare har.

Astroturfers är skickliga på att skapa tvivel och skeptisism runt de personer, insiders och visslare som påpekar eller avslöjar missförhållanden, desinformation, korruption och bedrägerier.

Attkisson är flerfaldigt belönad för sina undersökningar, men hon berättar i andra sammanhang även om vilket priset är för att vara en ”för bra” reporter. Sharyl Attkisson har skrivit boken: ”Stonewalled: My Fight for Truth Against the Forces of Obstruction, Intimidation, and Harassment in Obama’s Washington”.

Besök gärna: Sharylattkisson.com

http://newsvoice.se/2015/02/13/sharyl-attkisson-astroturfing-hur-media-manipuleras-av-foretag-och-intresseorganisationer/


Anmäl
2015-02-18 07:57 #1 av: Magi-cat

Intressant. Smutskastning i den politiska debatten blir allt viktigare än fakta och konkreta argument.

Anmäl
2015-02-18 08:14 #2 av: Gahella

Ja precis, och detta är vi många som blivit utsatta för. Dessa tongångar och benämningar är alltför kända.


Anmäl
2015-02-18 18:52 #3 av: Hukanson

De personer som skapar drev mot personer som avslöjar missförhållanden, desinformation, korruption och bedrägerier och kallar det för myter och lögner...vill misstänkliggöra personen och skapa tvivel och skepticism...de tillhör de mörka konservativa krafterna som kommer att försvinna för varje år. Ljuset för fram sanningen i ljuset och gläds åt hederlig gemenskap.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2015-02-18 21:17 #4 av: Gahella

Amen Glad


Anmäl
2015-02-19 23:47 #5 av: Cristine

Ja allt mer kommer fram och folk som inte brytt sej får nu veta genom tv och tidningar en del saker som de inte alls förstår.  Många börjar nu följa på  grund av barnen. Giftiga plastleksaker, gift i maten många frågar sig varför har man arsenik i riset som är en gröda som alltid klarat  sig själv (har bott nära Albuffera Valencia).

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2015-02-20 09:29 #6 av: Marr

Jo man är ju glad att man inte tillhör den skaran. Dessa Astroturfers näsor kommer bli väldigt långa...dom har redan börjat växa. Mer & mer saker kommer upp till ytan. Människor börjar vakna och reagerar nu.

Glad att man har ett öppet sinne och faktiskt kan tänka själv och har ork & möjlighet att få undersöka vidare i det som vi ska tvingas på...

Är så glad att du är påläst, Gahella och presenterar många viktiga ämnen för oss som berör vår jord och vårt handlande. Ja Cristine du är också en kämpe med vad vi gör mot t.ex våra grödor och presenterar Monsantos djävulska handlanden. 


 *Jag tror mer på Ufo, än på Sifo*

Anmäl
2015-02-20 12:01 #7 av: Cristine

  De kommer nå ner under marken (näsorna alltså) för nu får de hårt motstånd.

Läs på Oförklarade fenomen

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.