Off Topic - Utanför ämnet

Titanic

2015-02-10 01:46 #0 av: Huygens

En intressant och lång dokumentär gjord 2009 av Streetcar Moving Pictures ger en alternativ teori till vad som hände Titanic när fartyget sjönk 1912.

Filmen heter Why They Sank Titanic och presenteras av Peter Willis. Teorin är att Titanic byttes ut mot den mycket mer skadade Olympic som inte kunde försäkras ordentligt utan väldigt kostsamma reparationer. Sedan sänktes Olympic med flit på order av JP Morgan och Titanic fortsatte under Olympics namn.

Britannic, det tredje skeppet i syskonskaran var ett sjukhusskepp som sjönk 1916 utanför Grekland.

Det finns även funderingar att Morgan såg till att mörda personer som alla var mot att FED skulle ta över ägandet av USAs valuta, John Jacob Astor IV, en mycket rik man samt Benjamin Guggenheim och Ida & Isidor Strauss.

Kanske skrapar filmen bara på ytan. Det är i alla fall svårt att efteråt tro att Titanic sjönk av kollision med ett isberg.

Även dokumentären Titanic: The Ship That Never Sank, har en liknande historia, med lite annorlunda detaljer.

.

1898 skrev författaren Morgan Robertson boken "Wreck of the Titan", som kan ha fungerat som grundplan till hur Titanic sänktes. Tre år efter att Titanic sänkts, dog Robertson av att ha blivit förgiftad.


Anmäl
2015-02-10 07:02 #1 av: Cristine

Det verkar soom att de måste planera varje dag vilka de ska mörda, undrar om de har en lista som de prickar av.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2015-02-10 08:12 #2 av: Magi-cat

Trots allt händer fartygsolyckor, även skumraskaffärer helt förutan, och "osänkbara" skepp står sig slätt mot naturens krafter.

"Viljan att hjälpas åt har gett människan en överlevnadsvinst." (P. Strang)

Anmäl
2015-02-10 11:38 #3 av: Gahella

Jag har också läst om detta, och hade detta inte genomförts hade inte USA kunnat genomföra sina planer om ett privat-ägd FED som det blev efter denna "olycka".


Anmäl
2015-02-10 18:45 #4 av: Huygens

#2 Att JP Morgan avbokade sin egen resa med Titanic och låt sina tre "vänner" drunkna med Titanic är ju misstänksamt. Morgan avbokade resan pga sjukdom, men redan nästa (andra?) dagen var han på fötter och besökte sin älskarinna vilket den tidens papparazzi noterade.

Den tidens sjömän hade dessutom exceptionellt mörker seenden och kunde lätt se ett isberg flera kilometer bort i natten. Dessutom var det stjärnklart den natten och havet var stilla. Ett stort isberg hade avtecknat sej mot stjärnhorisonten och även reflekterat stjärnljus. Titanic hade även tillräcklig svängradie för att undå kollision, totalt 1200 m, så även om isberget var 400 meter bort hade Titanic kunnat gira dom 100 meter som behövts i sidled.

Men hela sjunkförloppet och avfyrandet av dom underliga raketerna passar inte. Dessutom kolfartyget som följde och inte hade kol utan bara en last av 3000 yllefiltkappor som dom frusna nödställda behändigt kunde använda saknar förklaring.

Skadan på Titanic var långt större än på det mer robusta systerfartyget Britannica. Ändå tog det 3 gånger så lång tid för Titanic med en större skada att sjunka, så något är fel.

Hela haverikommissionens arbete och rättsprocessen efter var ett skämt och många vittnen ombads ändra sina vittnesmål av dem köpta domarna.

Och så slutklämmen.

När Titanic hittades på bottnen 1985 hade två bokstäver ramlat av texten på det skrivna namnet på Titanics för. Två bokstäver syntes under den bortflaggade färgen. Bokstäverna M och P.


Anmäl
2015-02-10 18:51 #5 av: Magi-cat

#4 Om det där med bokstäverna stämmer är det ju mysko. Funderar Hur förklarade man det?

"Viljan att hjälpas åt har gett människan en överlevnadsvinst." (P. Strang)

Anmäl
2015-02-10 19:28 #6 av: Huygens

#5 Se filmen på slutet mellan 49:05 - 50:00.

Jag skrev visst lite fel på årtal och färg nu när jag kollat filmen igen, det var inte fartygets namn i färg. Det var "Titanic" (Olympic), fartygets namn i nitade bokstäver av järn; TITANIC i 1,2 m höga bokstäver.

Det visade sej att på stället där två av bokstäverna för TITANIC, som ramlat av, kan man istället se bokstäverna MP. Upptäckten gjordes 1986 av nationella franska oceanografiska institutetet.

Färklaringen för existensen av bokstäverna MP, är den samma som för den omöjliga centerlinjen undertill på UA 175. Vid den tidpunkten hade inga civila Boeings en centerlinje undertill på flygplanskroppen. Däremot fanns det militära (säkerhetsklassade/hemliga?) versioner av Boeing 767 som kanske kunde ha den typen av förstärkning.

Samma förklaring gavs till att UA 175s (en Boeing 767) högra motor som flög genom WTC-2 och hamnade på Murray Street var en Boeing 747 motor.

Faktum är att det är samma förklaring som anges till att det fanns ett utskott under höger vingfäste på UA 175 (se vid 1:34 här). Och samma förklaring till att UA 175 kunde flyga med en hastighet som översteg sk red line limit med 40 % vid havsnivå, utan att flygplanets vingar uppvisade kraftigt aerodynamiskt fladder.

Förklaringen.

Ingen.


Anmäl
2015-02-10 19:51 #7 av: m2studio

Vi lever i en värld med full med dilemma. Vi ser på saker som är annat men vi inte kan se rätt. Samma sak med hörande och kännande. tyvärr

Anmäl
2015-11-24 11:38 #8 av: Huygens

Tidningen The Telegraph har hittat dokument som visar att Frimurarna var inblandade i sänkningen av Olympic (kallad Titanic). Vi ser tydliga tecken på en Illuminatiritual som kommer i dagen.

"The inquiry into the sinking of the Titanic may have been influenced by the Freemasons, new evidence suggests.

...at least two of the inquiry’s five expert assessors – Prof John Harvard Biles, a specialist in naval architecture, and Edward Chaston, the senior engineer assessor – can also be found in the Masonic archive.

Lord Mersey himself - John Charles Bigham - was, the records show, a Freemason..."

Bigham var domare över den brittiskt juridiska delen av Olympicsänkningen.

.

Artikeln nämner att även Jack Uppskärarens (eng. Jack the Ripper) brott kan ha varit Frimurare som utfört morden, då uppskärningarningarna bär tecken på ritualistiska offer.

Frimurarna var talrika inom Scotland Yard och kunde på så sätt mörka vem som var gärningsperson(er).


Anmäl
2015-11-26 06:47 #9 av: VSK

Dessa sk frimurare....

För mig är de en gåta. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-01-03 12:51 #10 av: Huygens

En artikel i DM om den pågående branden i Titanic/Olympic under den sista resan.

Branden startade lite innan avfärd och fortsatte sedan hela resan. Branden hemlighölls av kaptenen och besättning nämner artikeln.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.