Frågor inom ämnet söker svar

Avsiktig grundstötning?

2015-01-05 11:06 #0 av: Huygens

Oförklaralig grundstötning. Havet var stilla vid tillfället.

Enligt DM fick fraktfartyget Hoegh Osaka slagsida norr om Isle of Wight. Ja, samma ö som David Icke bor på. Han har själv i flera intervjuer sagt att Isle of Wight är ett av dom ställen i Storbritannien som haft mest Illuminatiaktiviteter i förhållande till folkmängden.

För att häva slagsidan kördes Hoegh Osaka med flit på grund. Jag är inte säker på att slagsidan blev mindre efteråt, 52 graders lutning. Hoegh Osaka är lastad med 1400 bilar, lyxbilar, Rolls-Royce och Bentley. Kanske är grundstötningen ännu ett tecken på en strid inom Illuminati, eller ett sätt att skapa oro?

Varför det stora fartyget fick slagsida är oklart. Normalt sett ska ett fartyg ha tredubbel länspumpkapacitet för mindre skrovskador som släpper in vatten. Lasten var heller inte tung som järnmalm, så den borde inte vara orsak till slagsidan. Lyxbilar brukar vara surrade runt hjulbaserna så att dom inte rullar runt under däck. Dyrt med plåtskador på dessa bilar.

Havet var stilla.

En expert funderar på om fartyget överraskades av tidvattnet och gick på grund. Ägaren till fartyget säger att fartyget manövrerats med stor skicklighet.

På något sätt får jag känslan att allt inte står rätt till. Lite Costa Concordiakänsla.


Anmäl
2015-01-05 23:47 #1 av: m2studio

Kommentaren som fartygs ägaren lämnar luktar dåligt. De håller på att fiffla med försäkring kanske eller något annan förutom verkligheten. 

Anmäl
2015-01-05 23:50 #2 av: Huygens

Imponerande mjuka sandbankar dom har i alla fall längs Englands kust. Verkar inte som fartyget gått läck. Jämför hur sönderriven Costa Concordia blev.


Anmäl
2015-01-06 12:52 #3 av: Huygens

Fler bilder på Hoegh Osaka. Som någon skrev, det är otroligt hur lite av fartyget som är under vatten vid normal drift. Det mesta flyter ovanpå.


Anmäl
2015-01-08 15:01 #4 av: Huygens

Ska man tro skriverierna, började Hoegh Osaka att flyta när tidvattnet svepte in. Fartyget flöt omkring ett tag med 52 graders slagsida utan att slå över helt. Antagligen tack vara barlasten av alla hopknödda Rolls Royce som ramlat över i ena halvan av fartygets lastrum.


Anmäl
2015-01-08 15:57 #5 av: VSK

De håller väl på och försöker rädda alla fordon i skeppet?

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-01-30 15:00 #6 av: Huygens

Japp, nu är fartyget tillbaks i Southhamptons hamn, relativt oskadat.

Det finns bilder på hur fartygspersonalen kör tillbaks bilarna till land. Det verkar som dom dyrare Rolls Royce-bilarna klarat sej bättre. Faktum är att jag inte ser speciellt mycket plåtskador på bilarna, trots den kraftiga slagsidan ser det ut som dom flesta bilarna klarat sej bra. Det verkar som det mestadels är dom billigare bilarna som fått bucklor.

Det ter sej då underligt att det pågår en diskussion om att skrota samtliga bilar i lasten.

Och även påståendet att fartyget körde på grund pga krafig slagsida ter sej allt underligare, om det inte är så att någon med flit släppt in vatten i ena halvdelen av Hoegh Osaka.

Fartyget fraktade även krigsmaterial. Det ser ut som pansarvagnar eller små stridsvagnar för ökenbruk på några av bilderna. Kanske var det en leverans till NATO-IS som gick snett?


Anmäl