Kosmiska energier/frekvenser

Världstjänarveckan

2012-12-27 16:30 #0 av: Gahella

som pågår t.om imorgon

Skolan Esoteriska Vägen önskar dig välkommen till Hälsans Hus, Fjällgatan 23, Stockholm, fredag den 28 december 10.00-18.00 för meditation, föreläsning och samtal – Info och anmälan 070-748 1511

HÖGTIDSVECKA

DEN NYA VÄRLDSTJÄNARGRUPPEN

21-28 december 2012

Vart sjunde år sedan 1935 har det mellan den 21-28 december firats vad som kallas Den nya världstjänargruppens högtidsvecka. När ord av detta slag förekommer, infinner sig frågan: "Vem eller vilka är med där?" – och - "Vem bestämmer vilka som är godkända att medverka i en grupp med ett så förpliktigande namn?"


De flesta som tillhör denna grupp är inte ens medvetna om det. Det är människor av god vilja överallt på jorden - som genom sitt förhållningssätt och sina värderingar vill säkra världsfred, livets fortvaro och utveckling och som medvetet och outtröttligt arbetar för detta.


Det finns idag miljontals människor som koncentrerat och metodiskt använder den goda viljans energi. Det finns även miljontals människor hos vilka god vilja existerar som en potential, redo att uppmuntras och frammanas. Det är dessa människor i alla länder som kreativt, medvetet och med ett bestämt syfte uttrycker den goda viljan i sin livsgärning som ibland kallas

 

 

Den nya världstjänargruppen . Denna grupp vill skapa en värld där folk och nationer kan leva tillsammans i fred och enhet och som inspireras av en vision om en ljusets och kärlekens plan för hela mänskligheten.


Nyckeln i arbetet är God Vilja. När den fokuseras, uttrycks och används är den en dynamisk kraft och den faktiska grunden för fred. Den kan tillämpas i alla situationer för att övervinna sociala och ekonomiska orättvisor samt överbrygga etniska, politiska och religiösa klyftor.

 

I sin omedelbara omgivning, på nationell och global nivå, bidrar denna grupp till att skapa nya och bättre strukturer inom alla mänskliga verksamhetsområden, såsom utbildning, politik, ekonomi, vetenskap, religion och konst. Fastän gruppen inte har en påtaglig struktur och organisation igenkänner dess medlemmar varandra och upplever en djup gemenskap och

 

enhet med alla som arbetar för en mänsklighet som fokus.


Den nya gruppen kontrollerar inte den enskilde individen och kan inte heller göra det. Den ger däremot styrka och kraft till varje slag av andlig verksamhet som han/hon är engagerad i.


Gruppen ger också ordet

 

 

‘andlig’ en bred tolkning; för dem betyder det en omfattande strävan till att förbättra människors livsvillkor. Med ordet ’andlig’ förbinder de tolerans, internationell solidaritet, religiös vidsynthet och alla tankeriktningar som rör den integrerade utvecklingen av människan. De utgår ifrån att det finns en ljuset och kärlekens plan för hela mänskligheten och ser tillämpandet av den som god vilja.


Vi kan alla bidra till att vidga denna grupps inflytande genom att varje dag kl 17 förena oss med de miljoner som tyst framsäger följande korta mantra med uppmärksamheten koncentrerad i huvudet:


Må Det enda livets kraft flöda genom gruppen av alla sanna tjänare

Må Den enda själens kärlek känneteckna livsgärningen hos alla dem som söker att leva i enlighet med Planen

Må jag fullgöra min del i Det enda arbetet genom självförglömmelse, harmlöshet* och ett rätt tal


Detta kan göras på några få sekunder var man än befinner sig, oavsett omständigheter och förutsättningar, och det kommer inte endast att hjälpa det magiska arbete som Ljusets krafter utför, utan kommer också att tjäna till att stabilisera individen, öka hans gruppmedvetenhet och lära honom att genomföra inre subjektiva verksamheter samtidigt med och trots yttre objektiv verksamhet

 

*med harmlöshet menas inte oförarglighet eller menlöshet, utan frihet från att vilja harmas eller tillfoga skada såväl psykiskt som fysiskt.


Anmäl
2012-12-28 08:12 #1 av: Hukanson

Världstjänare har funnits länge, ja egentligen har väl alla religioner åtminstone sen Jesus varit världstjänare i sin sanning. Numera kan vi gemene man vara världstjänare i förortens asfaltsdjungel genom att verka för fred och frid där vi bor, solidaritet med de nödlidande.

Vad härligt att det finns en grupp på Hälsans Hus som vill fira verksamheten inför det nya året! 2013 är ett speciellt år för Världstjänarna - är det därför det heter NYA månntro? Vi har kommit in i nåt Nytt nu efter 2012? Det vore jättekul att få vara med och prata om vad de nya världstjänarna bör tänka på och arbeta för..

Tack Gahella för att du delar med dig av detta och om du deltar så önskar jag dig ett härligt möte och ett givande utbyte.

Glad

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.