Ljus & Upplysning

Fler tecken i tiden...

2009-08-20 02:00 #0 av: Gahella

En indiansk profetia är uppfylld sedan några år tillbaka: Födseln av den vita buffeln Miracle, och andra vita mirakler som fötts de sista åren...


Anmäl
2009-08-20 02:01 #1 av: Gahella

Själva profetian:


Anmäl
2009-08-20 16:08 #2 av: [Spanaren]

Mäktigt, imponerande, fantastiskt, vilka djur, vilken musik, vilken profetia!!!!!

/kram Spanaren

Ps Så sant så ... att något är på G till det bättre

 

Anmäl
2009-08-20 19:32 #3 av: Cristine

Spanaren har sagt allt.:=)

Nej fattas en sak..och vilka underbara bilder.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2009-08-21 09:33 #4 av: semjal

vad innebär profetian med den vita buffeln gahella?

Anmäl
2009-08-21 12:13 #5 av: Gahella

Här kan du läsa det på svenska:

Legenden om Buffalokvinnan är central för " The Great Siox nation ". Den har berättats i hundratals - kanske tusentals år och förekommer med vissa variationer.

• För många år sedan hade de sju heliga Lakotagrupperna ett möte. De tältade tillsammans. Solen var het och folket svalt eftersom det inte fanns någon mat. Två unga Lakotamän gick ut från lägret för att leta efter mat. Plötsligt såg de en underbart vacker kvinna, helt klädd i vitt, komma glidande mot dom. De förstod att hon inte var männsklig eftersom att hennes fötter inte rörde vid marken.

• Den ena mannen kände stor lust till kvinnan och ville ha henne för sig själv. Han sträckte ut hande för att smeka henne. Genast uppslukades han av ett svart moln och kvar blev bara en hög med ben. Till den andre mannen, som hade goda avsikter, sa kvinnan; " återvänd till ditt folk och berätta att jag kommer "

• Kvinnan hade med sig ett skinnknyte som hon vecklade upp. Där låg den Heliga Pipan - Cannupa. Kvinnan gav pipan till Lakota, samtidigt som hon instruerade dom om dess användning. Hon undervisade dom om hur de skulle vörda kvinnor och barn och Moder Jord. Tillsammans med Pipan gav hon också dom De Sju Heliga Cermonierna som varje innehavare av Den Heliga Pipan skall utföra för sitt folk. När hon till sist gick därifrån lovade hon att hon en dag skulle återvända. Hon rullade runt och blev till en underbart vacker svart buffalo, sedan rullade hon runt igen och blev till en röd buffalo, sedan gul och till sist bytte hon skepnad till en Vit buffalo.

• Den Heliga Pipan blev Lakotas mest värdefulla ägodel och plötsligt fanns buffalo i massor så att folk inte behövde svälta.

Den Heliga Pipan - Cannupa

Berättat av en Lakota indian

• Pipan består av två delar - pipskaftet som står för den manliga kraften och piphuvudet som står för den kvinnliga kraften. Pipan får aldrig vara sammanfogad, förutom när den används i ceremonier.

• Pipan är central i alla ceremonier som Lakota utför. I röken flyger alla böner och sånger upp till Skaparen. En Channupa är levande och har sina egna energier. Dessa kommer från stenen som används i piphuvudet, från personen som tillverkade Pipan och från ägaren av Pipan. För den som blir utvald av Pipan att bli dess ägare, kommer Pipan i fortsättningen att vara centrum av universum. Det finns en väldigt speciell relation mellan ägaren och Pipan.

• Många personer vill inte ha det tunga ansvaret att äga en Pipa. Du förlorar rätten att bestämma över ditt liv, eftersom ditt liv tillhör det väsen som finns i Pipan. Du måste varje dag röka Pipan för att hjälpa ditt Folk. Du får inte använda droger eller svära och prata nedsättande om andra i närvaro av Pipan. Pipan kan tvinga dig att gå upp mitt i natten för att tända den. Den kan hindra dig att slutföra vad du håller på med och ibland finns det ingen vila för innehavaren. Den styr dig - det är inte du som styr Pipan.

• När man ber med en Pipa måste ägaren lägga ner sina böner i tobaken innan röken går upp till Förfäderna. Detta måste göras på ett korrekt sätt, annars kan negativa energier gå ner i tobaken och få motsatt verkan. Om Pipan behandlas på ett kränkande sätt av ägaren tar den åt sig ägarens negativa egenskaper och energier. Den förändrar sin roll och kan bli mycket farlig för ägaren, samt för andra människor. Pipor som skänks till andra bär med sig energierna från den förra ägaren. Därför måste man vara mycket försiktigt med vem man får den ifrån.

• De heligaste piporna är gjorda av "Catlinite" eller "Pipestone", som är prärieindianernas heliga bergart. Den röda stenen symboliserar folkets blod. "Pipestone" finns bara på några få platser i världen, men gruvorna i Pipestone, Minnesota anses vara de heligaste.

• Det finns idag många Pipor som är heliga, men alla dessa Pipor är sammanbundna med Den Vita Buffalokalvens Pipa. Så fort en Pipa någonstans behandlas fel ger det återklang tillbaka till Den Heliga Pipan, vilket skapar obalans på

LEGENDEN IDAG

•Sedan dagen då Den Vita Buffalokvinnan gav Lakota Den Heliga Pipan har den gått i arv från generation till generation. Enligt forskare har urgamla skrifter bekräftat legenden om hur Pipan kom till Folket. Den anses som mycket kraftfull och det finns ett antal berättelser om vad som händer när man går emot dess kraft. Det sägs att folk i det förflutna har dött när de försökt ta Pipan från ägaren.

•Den nuvarande ägaren heter Chief Arvol Looking Horse. Pipan fick han av sin farmor Lucy Looking Horse, som hoppade över en generation och till mångas stora förvåning gav den till sitt 12-åriga barnbarn - den 19:e generationens innehavare och den yngsta i historien. Men, som Arvol själv säger, det är inte vi som väljer - det är Pipan som väljer vem som ska bli innehavare. När Arvol fick pipan berättade Lucy att han skulle bli den sista innehavaren. Lakota kulturen tillsammans med andra indiankulturer skulle dö ut. Respektlöshet, arrogans, själviskhet, våld och maktfullkomnad kommer att prägla tiden då den sista innehavaren vandrar på Jorden. Exakt vad som kommer att hända vet ingen - kanske indiankulturerna försvinner för alltid, kanske Moder Jord och mänskligheten utraderas. Eller kanske Pipan förstörs. Men profetian säger att det innebär slutet på en era.

•20 augusti 1994 föddes för första gången en vit buffalokalv - Miracle. Den var ett tecken på att något stort var på väg att hända och att buffalokvinnan var tillbaka. Men hon var också en varning. En ceremoni ordnades till kalvens ära och under ceremonin fick Arvol reda på att kalven skulle ändra färg - svart, röd och gul - som ett tecken på att alla kulturer över hela Jorden måste bli förenade i världsfred. Kalven skulle slutligen återgå till den vita färgen som ett tecken på att det var fullbordat och att människor förstått vikten av respekt och fred.. Arvol fick rätt - delvis. Kalven började snart byta färg. Hon blev svart, därefter röd, därefter gul. Men innan hon på nytt blev vit avled hon plötsligt och oväntat i september 2004. Buffalos i fångenskap brukar bli c:a 30 år. Miracle blev bara 10 år. Sedan dess har fem vita kalvar fötts. Tre av dom har dött i förtid.

•Det finns många tecken enligt Lakota indianerna som visar att vi måste göra en förändring - och vi måste göra det snabbt! Arvol Looking Horse berättar att han i ceremonier fått höra från sina förfäder att han kan ändra profetian. Men då måste vi alla be. ALLA måste kämpa för Moder Jords bästa. Indianernas heliga platser måste förbli orörda och ceremonierna måste respekteras och vördas. Det är vår enda chans och tiden rinner ut.

http://www.world-foundation.nu/page1004.aspx


Anmäl
2009-08-21 12:27 #6 av: semjal

hur gammal är legenden?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.