Frågor inom ämnet söker svar

tidsresor och relavitets teorin

2010-11-11 22:13 #0 av: kajmal0

tidsresor och relavitets teorin om rummet färdas snabbare än ljuset (galaxerna)..kan man väl nästan säga att mörk massa/energi är snabbare än fotonerna ? att säga motsatsen är väl att försvara relavitetsteorin, som ..då faller de så kallade tidsresorna i relavitetsteorin ochså, det är i samma dimennsion den svarta massan , som den ljusa massan färdas, den svarta massan tydligen snabbare än ljusfotoner men kan icke iaktagas för mänskliga ögon,exempelvis . då torde tidsresorna i relavitetsteorin kunna betraktas som en illusion ?? eller skulle man ha en farkost och färdas från jorden/vår sol till en punkt i den mest avlägsna galaxen exempelvis, med ljusets hastighet, borde man komma fram samma tid på tidslinjen, som den plats man färdats från. men skulle man ha en snabbare farkost än ljuset och färdades med samma hastighet som rummets utvidning, skulle man komma fram till den avlägsna galaxen, tidigare än den tidpunkt man startade från jorden.man skulle gjort en tidsresa.........tänker jag fel eller. är det så relavitetsteorin fungerar ? einstein säger att all massa har energi. så om tid rum utvidgar sig borde det innehålla någonting... så krökningen i tid rum borde ha med fotonerna/ljuset att göra..........utvidningen av rummet borde stråla rakt fram utåt . och ej göra någon krökning i universa /tiden om det ej finns någon mörk massa i rummet....... om inte "baksuget" efter big bang. gör att rummet kröker sig . vilket verkar logiskt, men som borde ebba ut i oändligheten, och rummet har en rak tidslinje/icke tid tills nästa big bang. det skulle kunna förklara, varför vissa människor kan se händelser från det förflutna/framtiden i baksuget på rummets utvidning. då borde det finnas hur många dimensioner , som helst i rummets krökning ,i baksuget av big bang, men en enda i oändligheten., icke tid

Anmäl
2010-11-12 00:07 #1 av: kajmal0

om nu ufos skulle ha fartresurser med rummets utvidning (tidsresor) skulle det kunna förklara deras snabba uppdykande och försvinnande.

Anmäl
2010-11-12 10:48 #2 av: Ghosthunter

Vad jag vet så beror väl ljusets krökningar på gravitationer? Det är helt riktigt om man färdas snabbare än ljusets eller rummets hastighet så går man bakåt i tiden och för en person som färdas i t.ex ett tåg i 250 blås så går den relativa tiden saktare än för en betraktare som står still och tittar på tåget. Dock är detta väldigt obetydligt i den relativa långsamma hastigheten och kommer inte att märka av nån skillnad.

Jag har sett många videoklipp av UFOn där det delvis försvinner och dyker upp igen...ungefär som en prick som dyker upp på olika ställen på skärmen. Detta kan kanske bero på att dom färdas snabbare än rummets utvidgning när dom inte syns och att när dom emellanåt bromsar in (föreslagelsevis när dom gör en tvärvändning) så syns dom tillfälligt. Det blir bara som blinkningar för oss som betraktare.

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.