Artikelserie - En resa genom solsystemet

Venus

2007-12-03 15:26 #0 av: pson

Venus kallas i mytologin Afrodite eller Ishtar - Kärlekens gudinna.

 

 

Planeten upplevs sannerligen som ett vackert väsen, inlindat i en beklädnad av vita skyar. När Solen kastar ett kärleksfullt ögonkast på sin vackra syster, strålar hon av glädje. När Solens strålar spelar i skyarna, framträder den vackraste aura. Venus är sannerligen skönhetens och kärlekens gudinna.

Skyarna omkring Venus är konstgjorda, och skapar växthuseffekt på planetens yta. Men under dessa skyar, som inte helt skyddar för Solens strålar, framträder en planet i förnäm majestät, Venus, många Stjärnmänniskor andra hem i detta andra hem i detta solsystemet.

Venus´ planetariska härskare är Den gamla av Dagar - Den ena invigaren, Sanat Kûmara - Flamherren från Venus, och hans gudomliga tvilling, Lady Venus. Sanat Kûmara som för många Stjärnmänniskor är " vår Fader", har bett oss om att följa Kristus och bistå i fulländningen av Hans arbete, som vi har följt, (och följer) honom. Detta obegripligt stora väsen - Den eviga Ynglingen - sitter vid Visdomens Källa, varifrån han inte längre behöver dricka, och avstår från att gå in i det eviga Ljuset, fram tills alla hans "barn" har vänt hem.

Venus är Shans alter ego och äldre syster, och Den gamla av Dagar, Sanat Kumâra, har för en viss period påtagit sig ansvaret för Shans utveckling - utöver det ansvar han har för Venus. Sanat Kumâra är i detta solsystemet brännpunkten för Shambhala - kraften - energin för Guds Vilja.

Venus är operationsbas för många Stjärnmänniskor, medan de inkarnerar på Shan. En stor del av oss har haft ett uppehåll på Venus i många tusen år, innan vi började att inkarnera på Shan. Därför reser vi oftast tillsammans med våra venusianska bröder och systrar , när det är intergalaktiska möten på t.ex. Solen eller Sirius.

Venus är även det permanenta hemmet för Styrelsen i detta solsystemet, bätrte känt under namnet Den universella Konfederationen, vars medlemmar består av representanter från alla planeterna i detta solsystemet - med undantag av väsen, som är inkarnerade på det negativa jordplanet och därunder - alltså bl.a. från Shan. Konfederationen existerar inte bara i detta solsystemet, utan även i andra solsystem i och utanför denna galaxen.

Konfederationen består av en grupp Mästare, känd som äldre bröder och systrar, som styr stora kosmiska krafter, som har att göra med den kosmiska urkraften. Dessa Mästare, som inte är många, är älskade och högt ansatta på alla planeter i detta solsystemet - med undantag av de, som är inkarnerade på Shan.

Venus är den näst yngsta planeten i solsystemet, och är några tusen år före Shan i sin utveckling. Venusianerna är en ädel ras. De flesta är, vad vi här på Shan skulle kalla medellånga. Flertalet har ljusblont hår, och gyllenbrun hud. De är alla mycket vackra och harmoniska, och de ser som regel unga ut. Om man ser ett äldre väsen, vilket är väldigt sällsynt, är det antingen för att den aktuella själv har valt att se sådan ut, eller för att även efter venusianska förhållanden, är så gammal och mätt av dagar, att han eller hon har upphört med att genomgå föryngringar. En levnadsålder på omkring 900 år är inte osedvanligt.

Våra venusianska bröder och systrar är mycket högt uppskattade i detta och andra solsystem. De utstrålar en värme, munterhet, och en vidunderlig kärlek. Deras vidunderliga väsen verkar nästan fylla luften med vibrerande kärlek.

På alla planeter finns det energicentra  - fönster till himlen - som är förbundna med varandra via "energi-korridorer" . På så vis kan man resa i sin Ljuskropp från den ena planeten till den andra, genom detta snillrika nätverk av energi-korridorer.

Gemensamt för de flesta, som har rest till Venus i deras Ljuskroppar är, att de ankom till ett energicenter, som ser ut som en cirkulärt byggnadsverk. Byggnadsverket är en del av ett centrum i en kristallglittrande stad med globformade - och samtidigt cirkulära byggnader, men andra geometriska former användes också. Det är bara på Shan som människor bor i kvadrater - symbolen för prövningar/spänningar.

I närheten av det omtalade energicentret finns det stora Soltempel, där Maxin-flamman - den kosmiska urkraften, brinner på altaret. Här hålls stora ceremonier och kosmiska händelser, som hålls av Sanat Kumâra  och Lady Venus. I Soltemplet äger de stora invigelserna rum, och härifrån kan de invigda överföras till ceremonier på Centralsolen.

En annan vacker plats att besöka när man är på Venus är Kristallstaden. Staden är byggd av stora, vackra och klara kristaller i alla färger och storlekar. Det är obeskrivligt vackert.

I Kristalltemplet healas det med kristaller på många olika sätt. Ett av sätten är att stämma en människas andliga kroppar till dess  ursprungliga grundtone, precis som ett piano. Alla väsen har en grundton , och alla dess chakra vibrerar i en viss frekvens. En kristall frambringar en viss tonart - en frekvens - allt efter hur den är skuren, storlek, sort o.s.v.

Helt beroende på det enskilda väsenets energistruktur väljs kristallerna ut, som skall återupprätta balansen i en kropp eller ett chakra, och de utvalda kristallerna sätts i arbete.

I löpet av Vattumannens tidsålder kommer det inte vara ovanligt att heala med kristaller, som det har praktiserats i urminnes tider i andra solsystem. Här finns de vackraste kristall-orglar - stora, vackra orgelpipor utskurna i färgstrålande, rena kristaller. På dessa vackra kristallorglar ges de vackraste healingkonserter. Det har praktiserats tidigare på planeter jag befunnit mig på innan jag kom till detta solsystemet. Och det har missbrukats förr!

Sanat Kumâra och venusianerna har gett mycket hjälp till Shan genom olika tidsåldrar och civilisationer - en hjälp, som varje gång en civilisation har nått sin höjdpunkt, blivit missbrukad. Alla väntar med längtan på att kunna dra Shan med in i ett universellt broderskap - skall de vänta mycket längre?

 

 

Ur: Stjärnmänniskor - Solen barn av Tiá Ra Solera

Anmäl
2008-02-04 21:25 #1 av: pson

mer att läsa   =)

Anmäl
2008-02-05 13:30 #2 av: nera

Nu går printern varm igen! Gu´va  jag har missat artiklar ser jag..Fot i munnnen Tack tack och tack igen Glad

Anmäl
2008-02-05 18:08 #3 av: Gahella

Det här är så bekant för mig också: Kristallstäder, Soltempel, vi tog nog med oss mycket av det till bl.a Inka, Maya, Egtpten.

Jag jobbar till och från med Shamballa-energin. Det är som att befinna sig i en skyhög vacker katedral med en underbar turkosblå "svimmigpool" i mitten. Den kommer ner med ett jättestarkt och fokuserat ljus och jag blir alldeles svettig av värmen den utstrålar.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.