Artiklar

Mycket kort om hjärnan

2007-11-28 15:03 #0 av: pson

Cerebrum, storhjärnan, är den sovande jätten – det kosmiska ägget. Den är sätet för tankar från Den Universella Medvetenheten. Den grå-vita massan är antenn för mottagning av budskap från din Gudsmedvetenhet.

Nervimpulserna i hjärnan är både en elektrisk och en kemisk process. Sodium och potassium leder elektriskt de atomkärnor som sänder impulserna.

Thalamus, som är en del av mellanhjärnan, är sätet för minnet, känslor och åtskillningsförmågan.

Coretex, hjärnbarken, är tankelådan. Den är också sätet för korttidsminnet och kontrollerar de 5 fysiska sinnena.

Cerebellum, lillhjärnan, är mellanstadiet till det omedvetna. Här regleras de vitala funktionerna i kroppen, samt vanor. De här funktionerna kan störas vid skräck, hat o.s.v Lillhjärnan koordinerar också muskelreaktionerna med kroppsbalansen, och håller oss således uppresta.

Cerebrum, storhjärnan, är den sovande jätten - det kosmiska ägget. Den är sätet för tankar från Den Universella Medvetenheten. Den sänder tankar till hjärnbarken, där den översätts, anpassas och utföres. Vid t.ex. den högsta andliga utveckling, finns det en koordinerad aktion mellan både storhjärnan, hjärnbarken, tankecentrat och tankeprocesserna. Storhjärnan är din personliga Guru. Den är en förbindelse mellan alla himmelska väsen, och sätet för alla högre parapsykologiska förmågor.

När Ashtar * (läs separat artikel ) och Jupiter Kommandons kanaler tränas/återupptränas till högre telepati, öppnas genom olika övningar ( kallat tensor terminologi) synapserna i storhjärnan. Detta är ultra-medvetenhet.

Tensor terminologi har att göra med vilande hjärnområden. Tensorcentren är åtskillda och förbundna. De mest framträdande är cerebrum, synapsis, thalamus och de två Mästarkörtlarna. Vetenskapen känner inte till det ursprungliga syftet med cerebrum. De vet, att den inte är att till för att tänka med, eftersom den inte är en del av cortex eller den grå-vita massan.

Den grå-vita massan är antenn för mottagning av budskap från din Gudsmedvetenhet. När du blir ett med den, glöder detta område med den gyllene färgen - färgen för perfektion.

 

 

 

Ur: Stjärnmänniskor - Solens Barn av Tia`ra Solera

Anmäl
2007-11-28 21:08 #1 av: pson

Håret sägs vara känselspröt som är kopplade in till hjärnan och som skall hjälpa oss vara i kontakt med det Gudomliga, intuitionen, sin vägledare eller vad man nu väljer att kalla det.

Det är många gånger man får den där superba idén i duschen på morgonen, när håret är vått. Vatten är ju ledande av energi, och tankar är energi....  

Det kan också vara ett svar på att i princip allt vårt kroppshår har försvunnit under utvecklingens gång, men håret på huvudet finns kvar, tämligen orört.

Styrkan sitter i håret, eller hur Simson!?    ;)

Anmäl
2008-02-04 22:52 #2 av: pson

Skrattande

Anmäl
2008-02-04 23:08 #3 av: Gahella

Jag får ofta insikter när jag är på toa, det är sant, och det spelar ingen roll om jag badar eller sitter där.Skrattande


Anmäl
2008-02-04 23:28 #4 av: pson

Ja...precis!    och jag har märkt att när jag cyklar, dammsuger eller  diskar...då brukar det plinga till i hjärnkontoret!   =) 

Anmäl
2008-02-05 13:25 #5 av: nera

Men jisses....Förvånad Denna artikel kom idag som ett "paket på posten" för mig!! Precis vad jag behövde veta just nu...TACK!!Skrattande

Kan bara hålla med er om att för det mesta så sker det mest " underliga" ( fast för mig vanliga ) saker/ händelser när man befinner sig på toaletten, i dushen  eller står och diskar. Fast även ofta då jag är ute i moder Jords fria natur,. Men det finns ju undantag också förstås, at det kan hända på andra ställen med.....Flört

Anmäl
2008-02-05 13:36 #6 av: satori

Ja håret är ju i många kulturer ett tecken på kraft, ju längre desto bättre. Fast då undrar jag varför asiatiska munkar inte har nåt, eller väldigt lite.

Anmäl
2008-02-05 14:37 #7 av: Hjalmarman

Här är en beskrivning på samma sak.

http://www.celesteinst.se/hjarnkapacitet.asp

http://www.celesteinst.se/EEG.asp 

Anmäl
2008-02-05 14:42 #8 av: Farwuq

Bra artikel.

För de av er som undrar kan jag berätta att Sodium = Natrium och Potassium = Kalium.

 

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.