Annons:
Etikettartiklar-solsystemet
Läst 5100 ggr
pson
11/30/07, 3:03 PM

Artikelserie - En resa genom solsystemet

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Låt oss göra en resa genom solsystemet och titta på hur våra bröder och systrar på en del av solsystemets andra planeter och Stjärnor bor, och vad deras speciella kvaliteter och egenskaper är.

 Men innan vi startar vår lilla resa, ska vi bekanta oss lite med planeters väsen och utveckling:

Varje planet är en inkarnation av ett större väsen, vilket är det vi kallar planetens Ande. Varje planet är, liksom exempelvis en människa, också ett uttryck för 2 strålkrafter - personlighetens och Själens. Och som har blivit beskrivet i ett tidigare kapitel har en planet inte bara en fysisk kropp. Den har naturligtvis även andliga kroppar och chakra. Planeterna är att betraktas som chakras i Sollogos´ kroppar, medan vi är att betrakta som celler i Hans kroppar.

Även planeter, Stjärnor och Solar reinkarnerar. När t.ex. en planet övergår ( går tillbaka) till ett andligt tillstånd, vilket kallas att träda in i en pralaya - en viloperiod mellan två manifesteringsperioder, blir all materia homogent, och de högre principerna överförs från det "döda" klotet till ett s.k. laya-center.

Laya-centret är en neutral mittpunkt - en eterisk kraft. Atlantiderna kände till denna kraft , som de kallade mash-mak, medan Bulwer Lytton i sin bok om de kommande raserna kallar denna kraft för Vril-kraften. Kraften vill åter bli tillgänglig på Shan - för de kommande raserna.

När en planet ska reinkarnera väcks de högre principerna från dess laya-center till liv. Alla himlakropparna blir kometer efter laya-tillståndet , och blir sedan - efter att mist sin svans och blivit nerkyld, till en bebolig värld. När den skapande kraften i den kosmiska tanken, Fohat, väcker de högre principerna till liv, sätts de krafter i rörelse som senare, efter att kometstadiet är avklarat, leder till bildningen av en planet.

 Under en komets vandring försöker den att bringa sina tidigare livsatomer, som blev frigjorda då den ingick i praya-tillståndet, in i sin egen bana, och därmed sin egen kropp. Därefter faller den till ro i sin bana i ett solsystem med en tillsvarande vibration, som motsvarar till den egna utvecklingsnivån - och se, en planet är född!

Men låt oss nu resa i tid och rum och besöka våra grannplaneter, som liksom Shan genomgår stora förvandlingar, för att kunna anpassa sig till de högre vibrationerna och de större ändringarna i solsystemet.

Ur: Stjärnmänniskor - Solen barn; TiaRa Solera

Av: -pson-

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('-pson-'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('-pson-', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-11-30
Annons:
[Mariann]
11/30/07, 3:07 PM
#1

Denna resa ser jag fram emot….

Viktig info kom fram där om SolLogos och planeters inkarnationer…. Glad

pson
2/4/08, 10:08 PM
#2

Glad

BranDuir
2/4/08, 10:09 PM
#3

Linda!  en absolut kanon serie! tackar!

sajtvärd på Druid & Shaman iFokus

Solar
2/4/08, 10:14 PM
#4

Ja den er bra Glad

Gahella
2/4/08, 10:49 PM
#5

Ja wow, vilken magnifik början, hade inte en aning..

pson
2/4/08, 11:40 PM
#6

Åh, vad kul att ni gillar det! Glad  * glad *

Annons:
nera
2/5/08, 1:19 PM
#7

oh Oh..Ännu en artikel jag missat, så jag tackar och bockar allra ödmjukast! Glad Detta kändes som en väsentlig information. Finns det fler delar i serien på forumet, eller kommer det?

pson
2/5/08, 3:00 PM
#8

De som finns, ligger runder artikelfliken med samma namn, och där är fler på G  Glad

Upp till toppen
Annons: