Artikelserie - En resa genom solsystemet

Artikelserie - En resa genom solsystemet

2007-11-30 15:03 #0 av: pson

Låt oss göra en resa genom solsystemet och titta på hur våra bröder och systrar på en del av solsystemets andra planeter och Stjärnor bor, och vad deras speciella kvaliteter och egenskaper är.

 

 

 

 

 Men innan vi startar vår lilla resa, ska vi bekanta oss lite med planeters väsen och utveckling:

Varje planet är en inkarnation av ett större väsen, vilket är det vi kallar planetens Ande. Varje planet är, liksom exempelvis en människa, också ett uttryck för 2 strålkrafter - personlighetens och Själens. Och som har blivit beskrivet i ett tidigare kapitel har en planet inte bara en fysisk kropp. Den har naturligtvis även andliga kroppar och chakra. Planeterna är att betraktas som chakras i Sollogos´ kroppar, medan vi är att betrakta som celler i Hans kroppar.

Även planeter, Stjärnor och Solar reinkarnerar. När t.ex. en planet övergår ( går tillbaka) till ett andligt tillstånd, vilket kallas att träda in i en pralaya - en viloperiod mellan två manifesteringsperioder, blir all materia homogent, och de högre principerna överförs från det "döda" klotet till ett s.k. laya-center.

Laya-centret är en neutral mittpunkt - en eterisk kraft. Atlantiderna kände till denna kraft , som de kallade mash-mak, medan Bulwer Lytton i sin bok om de kommande raserna kallar denna kraft för Vril-kraften. Kraften vill åter bli tillgänglig på Shan - för de kommande raserna.

När en planet ska reinkarnera väcks de högre principerna från dess laya-center till liv. Alla himlakropparna blir kometer efter laya-tillståndet , och blir sedan - efter att mist sin svans och blivit nerkyld, till en bebolig värld. När den skapande kraften i den kosmiska tanken, Fohat, väcker de högre principerna till liv, sätts de krafter i rörelse som senare, efter att kometstadiet är avklarat, leder till bildningen av en planet.

 Under en komets vandring försöker den att bringa sina tidigare livsatomer, som blev frigjorda då den ingick i praya-tillståndet, in i sin egen bana, och därmed sin egen kropp. Därefter faller den till ro i sin bana i ett solsystem med en tillsvarande vibration, som motsvarar till den egna utvecklingsnivån - och se, en planet är född!

 

Men låt oss nu resa i tid och rum och besöka våra grannplaneter, som liksom Shan genomgår stora förvandlingar, för att kunna anpassa sig till de högre vibrationerna och de större ändringarna i solsystemet.

 

Ur: Stjärnmänniskor - Solen barn; TiaRa Solera

 

  

  

Av: -pson-

Datum för publicering

  • 2007-11-30
Anmäl
2007-11-30 15:07 #1 av: [Mariann]

Denna resa ser jag fram emot....

Viktig info kom fram där om SolLogos och planeters inkarnationer.... Glad

Anmäl
2008-02-04 22:08 #2 av: pson

Glad

Anmäl
2008-02-04 22:09 #3 av: BranDuir

Linda!  en absolut kanon serie! tackar!

Anmäl
2008-02-04 22:14 #4 av: Solar

Ja den er bra Glad

Anmäl
2008-02-04 22:49 #5 av: Gahella

Ja wow, vilken magnifik början, hade inte en aning..


Anmäl
2008-02-04 23:40 #6 av: pson

Åh, vad kul att ni gillar det! Glad  * glad *

Anmäl
2008-02-05 13:19 #7 av: nera

oh Oh..Ännu en artikel jag missat, så jag tackar och bockar allra ödmjukast! Glad Detta kändes som en väsentlig information. Finns det fler delar i serien på forumet, eller kommer det?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.