Artikelserie - Stjärnmänniskor - Solens barn

Egyptens roll i Vattumannens tidsålder

2007-12-06 18:25 #0 av: pson

Den egyptiska civilisationen är långt äldre än de mest entusiastiska egyptologer föreställer sig.

 

 Människor från det högt utvecklade riket, Antes, som låg i det vi idag kallar Anderna, var grunden, tillsammans med några motsvarande högt utvecklade visdomens mästare och präster från Mu och Atlantis, den egyptiska kulturen - en kultur som alltså existerade länge före egyptologernas tidsräkning. An-folket var förfäder till en utsökt grupp av invigda och präster från Mu, Atlantis och Påsköarna, som fortfarande till dagens datum bär erindringen om deras ANdrogynitet. Antes är direkt förbundet med planeten Venus genom Sanat Kumâra och hans gudomliga tvilling, Lady Venus.

Prästerna och de invigda drog således till Egypten, som då hette Khemu, för att manifestera och grundlägga Solkulturen och bygga ett stort Soltempel på ön On, som var en fysisk manifestation av Antes ( efter att detta rike blivit eteriskgjort, osynligt), där de då tillbad och tjänade Guden Anu, som var en förening av Solen och Månen. I detta dimensionella universum uttrycktes Solenergin maskulint och Månenergin feminint, men i högre dimensioner är det omvänt.

Detta första stora Soltempel i On blev Det stora vita Broderskapets huvudkvarter på det fysiska planet efter att riket Uighur ( beläget i det vi idag kallar Gobi-öknen) blev eteriskgjort. Senare byggdes det mysterieskolor och tempel åt Det stora vita Broderskapets 12 ordrar omkring Det stora Soltemplet. På den tiden möttes högt invigda från olika världsreligoner för att mottaga de högsta invigelserna, och här mottog också Jesus den vanskligaste och mest svåruppnådda invigelsen - Kristusinvigelsen. I detta stora kraftcenter blev alla Guds ansikten - de stora världsreligonerna, till ett.

Den egyptiska kulturen uppstod i Oxens tidsålder, och den egyptiska tillbedjan av den heliga tjuren, Apis-tjuren, var en symbolisk tillbedjan av Stjärnbilden Oxen, där vi hittar Centralsolen, vars yttre uttryck är Aldebaran - Stjärnan i Oxens panna. Den feminina permanenta strålen strömamr till detta universum genom Plajaderna, som också ligger i Stjärnbilden Oxen. Därför kallas De egyptiska Mysterierna för "Alla religioners Moder". För övrigt var det Stjärnmänniskor från Aldebaran som ursprungligen byggde den pyramid, som idag kallas Cheops-pyramiden.

Det finns olika former för pyramider på alla planeter i detta solsystemet, och under Cheops-pyramiden installerades på den tiden stora generatorer, som fick energi från laya-punkter ( center med eterisk energi). Genom den rätta vetskapen och användning av laya-punkterna och pyramiderna kunde dessa bl.a. användas till kvantsprång i och utanför tid och rum. Det finns pyramider på Jordens alla kontinenter, var och en med sitt syfte. På det sättet skapas ett nätverk av energilinjer, gjort av kraftiga magnetströmmar, vars koordinater för övrigt användes till astro-navigation.

På Jordens nuvarande 5 kontinenter finns totalt 7 stora pyramider, som inte "bara" är förbundna med varandra via underjordiska gångar, som sträcker sig mellan kontinenterna. De är var för sig och inbördes förbundna med de 7 heliga planeterna, efter vilka kamrarna i pyramiderna är uppkallade. De för nuvarande tre kända pyramiderna i Egypten symboliserar den egyptiska Treenigheten, Osiris, Isis och Horus.

Som tidigare nämt blev människan Jesus invigd i de egyptiska mysterierna, som en del av förberedelsen till Kristusinvigelsen. Efter sin uppståndelse mottog Han den sista delen av Kristusinvigelsen, som är indelad i 12 steg, på den heliga ön, On. Detta vidunderliga väsen blev i Enoks bok kallat " Kvinnans son", eftersom Han var son av den himmelska Isis och Det gudomliga Ljuset. Han var den gudomliga Kärleken i Manifestation, och Hans Kärleksljus brann så rent och starkt, att han förmådde att ombilda sina celler till rent Ljus, vilket resulterade i Hans uppståndelse.

Den fanatiske Paulus och kyrkofäderna har alltid missförstått och förvanskat Mästarens tanke med att göra kvinnan till mannens tjänare, och därmed upphöjt sig själv till Gud. Kristus Jesus upphöjde kvinnan, som spelade en stor roll i Hans liv, för Han därigenom ärade och upphöjde Gudomlighetens feminina aspekt - Den Heliga Anden! Även gnostikerna framhäver, att Maria Magdalena var tätare i Anden på Kristus Jesus än hans lärljungar. Kristus Jesus satte kvinnan på den plats, rättvist tillhör henne: som Bärare av Kärlekens heliga Flamma, intuitionen och den profetiska klarsynen.

Sannerligen var Kristi kärlek stor, för Han lät människan Jesus inkarnera på Jorden och manifestera Kristuskraften. Genom att låta sitt blod utgjuta i jorden och för människorna, förband Han sig med alla människors hjärtan - Han manifesterade och förankrade Kristusmedvetenheten i deras hjärtan. Jesus instiftelse av Den heliga Nattvarden, var blott en förnyelse av en gammal invigelseritual.

 Brödet symboliserade kunskapen om jordelivets mysterium, och vinet betydde på ett högre plan deltagande i de andliga mysterierna och den gudomliga visdomen. Genom att vidarege brödet och vinet gjorde Han det möjligt för hela mänskligheten på Jorden att bli invigda i Mysterierna och uppnå det Broderskap, som hittills bara varit förbehållet  några få.

 

 

Tiden är nu inne för att de heliga mysterierna  - invigelsemysterierna - skall uppenbaras för mänskligheten. Det finns här på planeten totalt 12 invigelser som människan skall genomgå:  de 5 stora invigelserna i Livets Mysterium, som uppnås i den yttre världen, samt de 7 mysterieinvigelserna, som till exempel tar plats i templena och pyramiderna. Även den stora Sfinxen  - Fader-sfinxen - byggdes någorlunda samtidigt eller parallellt med den största pyramiden. Då han byggdes bar han en präktig Solskiva i sin huvudbonad med Ureusormen framför det Alltseende Ögat - symbolen för Den Krönte och på Det Gudomliga Ett i vem vi lever, rör oss och har vårt varande.

Han är den Gudomliga Väktaren  - av planeter, av De kosmiska Lagarna och av de Andliga Mysterierna. Han ÄR.....den, som är Shans ursprungliga Inre Kung. Han är det, som sitter vid Visdomens Källa, varifrån han inte längre behöver dricka, och som avstår från att gå in i Det eviga Ljuset, fram till den sista pilgrimen har vänt hem. Fader-sfinxen vittnar om människans gudomliga ursprung, och visar Vägen hem. Han symboliserar jordelivets mysterium, de Andliga mysterierna och den Gudomliga Visdomen.

 

 

Ur  boken Stjärnmänniskor - Solens barn

Anmäl
2007-12-06 21:00 #1 av: nera

Mycket intressant! Har läst en del redan om vissa delar ur detta, så det här var en bekräftelse på det hela Glad

Anmäl
2007-12-06 21:01 #2 av: pson

Tack! Det kommer en del 2 också...med mer ingående information om Sfinxen!   Håll ögonen öppna !!   Skrattande

Anmäl
2007-12-06 21:25 #3 av: [Mariann]

Intressant.. men lästa jag fel men pratade hon om JESUS KRISTUS som en person i början för att sedan nämna att Kristus sände Jesus... och återgå till Jesus Kristus....

enligt de esoteriska källorna så är Jesus o Kristus inte samma person. Utan Jesus blev överstrålad av Kristus de 3 sista åren av livet. Han kanaliserade Kristus kan man kanske säga...

Det jag fått höra är att Maria o Jesus from då han var ca 13 och fram till  var det 28 år som han började predika. Under de åren skulle de ha befunnit sig i Egytpen i Luxor o tränat på uppståndelse....

Anmäl
2007-12-06 21:30 #4 av: [Mariann]

är denna bok på svenska elelr är det någon som översätter den bitvis.... nu....

Anmäl
2007-12-06 21:33 #5 av: pson

boken är på danska...jaghar översatt den...jag ska kontroll kolla i boken och se vad det står..   =)

Anmäl
2007-12-06 21:40 #6 av: [Mariann]

Då har du gjort ett jätte jobb!!! Strålande....

jag kämpade lite med en av Asgers böcker Gudomligt samarbete men har bara kommit 2 kapitel..... verkar som jag finner det lättare att översätta artiklarna.... antagligen för att man ser slutet..... Cool

Anmäl
2007-12-06 21:59 #7 av: nera

Jag har också läst och hört om hur Jesus befann sig i Egypten vid pyramiderna som en del i sin "Utveckling" här på jorden....Den resan han gjorde var MYCKET intressant att läsa om !! Cool

Anmäl
2007-12-06 22:01 #8 av: nera

# 2 JADÅ, DET ska jag minsann göra, för detta är intressenat att få läsa om Glad

Anmäl
2007-12-07 05:57 #9 av: Sagittaria

Vad intressant! Tackar.

Anmäl
2007-12-08 01:24 #10 av: KalleN

det är något magiskt med egyptien , har själv bott där  i tidigare liv  ,  jag var smartare då en nu *hihihihi*

dit hade jag velat rest

Anmäl
2007-12-08 01:32 #11 av: pson

Kanske har vi varit där samtidigt, för jag har också varit där! Vi kanske bodde grannar i varsin pyramid...*skämt*  ;)

Jag läste någonstans, att aldrig förr har så många besökt Egypten som nu, eftersom det tydligen skulle vara ett sätt att sluta cirkeln. Jag förstod inte hela sammanhanget, men .... något sådant var det iaf....    =)

Anmäl
2007-12-08 02:08 #12 av: KalleN

aha  ok ... där har vi det då *ler glatt* du vet jag hadde den dära vänstra  som såg ut som treangel brevid den högra  *fniss* jag satt och skrev på papper faktiskt  antingen  någon form av folk bokföring på ett sätt , sekreterare liknande.

ja det kan stämma ja oja visst jag vill ju till skotland åxå  där ahr jag left åxå .. men egyptien ja det är någon speciell energi där  , det måste hända mycet med ens medvetenhet då man är där inte konstigt att många vill dit och reser dit

Anmäl
2007-12-08 02:16 #13 av: pson

Du Kalle..nu verkar det som om jag härmar dig som en papegoja, men jag har också varit i Skottland..eller Irland, jag är inte säker.

Men vad jag har gjort där, det förblir dolt för mig ett tag till, verkar det som   =)

Vilken planet kommer du ifrån, Kalle?  ;)

Anmäl
2007-12-08 02:18 #14 av: pson

#12 Vi får ju ha lite galghumor här inne..."Öh, vilken planet kommer du ifrån, ditt ufo!"  Haha...

Anmäl
2007-12-08 02:40 #15 av: KalleN

hahahaha den satt som ett smack där *ler sött* polly whant a cracker

jag botade  sjuka tillsammans med en  kvinna då, jag var en matimatiker/snickare och folk komm tilll mej för att få råd  och ja .. hm.. det hände mycket spännande i allafall...

eeee faktiskt nu ser jag ut som ett ufo  ...... detta vart ju ännu intressantare .. ja jag har  inte fått det berättats för mej jag jar inte fått reda på det än  utan jag skulle få det  senare när jag var redo och just av en form av vägledare från samma planet  som mej som jag skulle möta  skulle berätta det på ett eller annat sätt

vart är du i från för stjärnplanet

Anmäl
2007-12-08 03:00 #16 av: pson

Men man kan väl inte se ut som ett ufo? Hur ser man då ut? Som en metalltallrik och bred mun? Som Julia Roberts! Hon är ett ufo! Hahah...  

Nej, jag tror inte du ser ut som ett ufo Kalle....   men jag förstår inte riktigt vad du menar, med det andra...  Vad är det du ska få reda på av en vägledare från samma planet.

Jag känner...att jag har samhörighet med Aructurus.  =)

Anmäl
2007-12-08 03:09 #17 av: KalleN

ja nä jag förstår inte heller vad jag menar med det andra det är just det... jag lär förstå det när jag fattar det

 

phuu... vilken tur  att jag inte såg ut som henne *fnissar som henne dock *

hahahahahaha

ja jag har inte funnit någon speciell dragning till någon än visst vintergatan är mysig men det är ju en hel galax så någon stans  där , men det visar sig  frammöver.. men det är lite sådana grejjer när man pratar om när man träffar andra och man sitter och pratar

Anmäl
2007-12-08 03:15 #18 av: pson

 Det har varit kul o prata med dig, Kalle och nu ska jag gå o lägga mig...   Men vi ses snart igen, någonstans, någon gång...  =)

Anmäl
2007-12-08 07:40 #19 av: Lionadh

Tack för den intressanta artikeln pson! Jag känner en nära förbundenhet med den egyptiska epoken, och jag har också levt där.

Anmäl
2007-12-08 13:35 #20 av: nera

Jag vet också med mig att jag levt i Egypten i tidigare liv, men det livet var lite väl tufft, så jag känner absolut ingen dragning till att åka dig igen. Fundersam Inte i detta liv i a f...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.