Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Anslagstavlan Astrologi Dimensioner Drömmar & Framtidsvisioner Egna upplevelser E.T. / Utomjordiska raser Framtiden -2012 och efter Frågor inom ämnet söker svar Galaktiska Civilisationer/raser Humor & annat kul Indigo- och Kristallbarn Kanaliserade budskap Konst Video Musik Korncirklar Kosmiska energier/frekvenser Ljus & Upplysning Länk arkivet Musik Off Topic - Utanför ämnet Om sajten Paranormalt Planeter, Galaxer & Solsystem portaler Presentation av medlemmar Sci-Fi Snackis-tråden Nya rön The Ascension / Uppstigningen Tävling U.F.O -U.S.O.S & Stjärnskepp Utomjordiskt Vetenskap Viktigt Övrigt Ny kategori
Artikelserie - En resa genom solsystemet

Merkurius

2008-01-03 15:49 #0 av: pson

Merkurius kallades i mytologin även för Hermes-Thoth - Visdomens Fader och Gudarnas Budbärare. Det sägs, att vissa ordrar innanför änglahierkin inkarnerade i detta solsystemet genom Merkurius.

Merkurius är för närvarande obebodd, eftersom den befinner sig i ett vilotillstånd, men det var en aktiv planet i det tidigare solsystemet. Det finns observationsbaser på Merkurius, eftersom den befinner sig så tätt på Solen. Det korta avståndet till Solen bidrar till att det är stor konstrast mellan Ljus och mörker, vilket i sin tur göra att det är varmt på ena sidan av planeten, och bitande kallt på den andra sidan. På Merkurius möter man alltså bara besättningsmedlemmar från installationer och baser.

I sin nuvarande viloperiod är Merkurius Solens satellit, och dess banform beskriver exakt ett kretslopp, som är typiskt för en satellit.

Av: -pson-

Datum för publicering

  • 2008-01-03
Anmäl
2008-01-03 17:34 #1 av: nera

Vad intressant! Glad

Anmäl
2016-10-03 15:05 #2 av: Huygens

Merkurius krymper enligt påstående i en alldeles sann tidning.


Anmäl
2016-11-20 22:19 #3 av: Huygens

Skum rektangulär skugga på Merkurius.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.