Artiklar

Finns det likheter med spöken och utomjordingar?

2008-02-05 02:19 #0 av: pson

Varje människa antar att det egna synfältets begränsningar är världens begränsningar – Arthur Schopenhauer

 

De flesta tänker sig nog en liten, smal grå varelse med stora svarta ögon när man nämner ordet utomjordingar. Det är visserligen inte fel, men för att förstå mer av begreppet "utomjording" så måste man tänka vidare.

 

Allting i det vi kallar skapelsen är energi som ger resonans vid olika frekvenser. Ju långsammare den vibrerar, desto tätare verkar den vara ( t.ex. en vägg ); ju snabbare den vibrerar, desto mindre tät och "solid" verkar den vara, tills energin vibrerar så fort att den lämnar det frekvensområde som kan uppfattas av de fem sinnena.

Andra dimensioner av verkligheten, av somliga kallad " andevärlden", är helt enkelt världar som vibrerar för fort för oss att hinna se. [1]

S.k. spöken och andra benämningar inom det man till vardags kallar det övernaturliga, är helt enkelt energier som har lämnat vår lågfrekventa, fysiska värld, och ligger nu på en annan frekvens. Därför kan man förnimma andar med sina sinnen, och är de tillräckligt täta i sin vibration, kan man fånga dem med synen.

Och precis som vi kan anta snabbvibrerande form / lågvibrerande form ( död / levande ) så ser det likadant ut utanför Jorden.  Det finns utomjordingar som ligger i och utanför vår frekvens. De borde således kallas för "utomsynlingar" eftersom de ligger utanför vårt ögas uppfattningsförmåga.

 

Så visst kan man säga att det finns likheter mellan spöken och utomjordingar. De är ju stöpta i samma form.

 

 

[1] Ur:Oändlig kärlek är den enda sanningen, allt annat är illusion, David Icke

 

  

  

Av: -pson-

Datum för publicering

  • 2008-02-05
Anmäl
2008-02-05 11:25 #1 av: satori

Det är det jag alltid sagt, man kan hitta logiken även i det andliga. Jag är inte en som sväljer saker rätt upp och ner, utan vill gärna ha logiska förklaringar och det fanns en tid då man inte riktigt kunde förklara det övernaturliga på ett vetenskapligt sätt. Fast jag tycker allt att vi börjar närma oss mer och mer. Det är ju inte så underligt och spooky egentligen när man ser det på det här sättet.

Anmäl
2008-02-05 13:03 #2 av: nera

Har inte kunnat sagt det bättre själv... Flört blink-blink..( skämtar här..) Glad Men det var mycket bra skrivet av Herr Icke. Tycker han borde byta namn till David " Vet ganska mycket"....Flört

Anmäl
2008-02-05 13:05 #3 av: BranDuir

mycket bra!....desutom ett nytt och superord! Utomsynlingar!....det ska jag bannemej använda

Anmäl
2008-02-05 13:11 #4 av: nera

Ja just det!! Bra ord..Glad Utomsynlingar

Anmäl
2008-02-05 16:04 #5 av: Gahella

Haha ja nu får vi revidera mycket i historieböckerna. Och i ordböckerna får vi nog lägga till nya ordGlad


Anmäl
2008-02-05 20:40 #6 av: pson

Det finns en naturlig förklaring på allt, men det beror på vad vi kan hantera som " naturligt" i våra medvetanden.

Och jag kan bli irriterad på media när de framställer allt som har med det utomjordiska, och kanske främst det (över)naturliga som något läskigt och skrämmande.

Det gör ju inte direkt någon nytta, om man nu vill att folk ska ta det till sig och förstå vad det handlar om. Att göra människor ännu mer rädda genom att spä på den rädslan som redan finns genom dystra färger och " spöklik" framtoning, är ju bara att motarbeta sitt syfte.

Anmäl
2008-02-05 22:10 #7 av: satori

#2 Varför skall han byta namn till David när han redan heter David? Och betyder David den som vet mycket eller vad?  *fattar ingenting ikväll *asg*Fundersam

Anmäl
2008-02-05 22:18 #8 av: enola

Men dessa utomsynligar är ju inte osynliga för dem som kan höja sin frekvens, så den bedömningen passar ju bara in för en grupp av människor. :)

Anmäl
2008-02-05 22:27 #9 av: pson

#7 Han skulle byta namn från David Icke ( inte/inget) till David " Vet ganska mycket"     ;)

#8 Jo, förvisso sant, men jag tycker samtidigt att ordet " utomjording" är så slitet...  =)

Anmäl
2008-02-05 23:00 #10 av: nera

# 9 Tack pson för att du hjälpte till att reda ut begreppen Skrattande  Det var precis så jag menade, så nu vet du Satori

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.