Artiklar

Mästare Kuthumi

2008-01-18 03:09 #0 av: pson

Mahatma Kuthumis historia hjälper oss att få svar i tider av stora förändringar, rädsla i allmänhet och i synnerhet tendenser gentemot arrogans mot det intellektuella - själv var han nämligen just detta; en förändrare och intellektuell.

Adepten Kuthumi (även känd som Koot Hoomi och K.H.) levde ett ytterst tillbakadraget liv. Den offentliga dokumentationen om honom är därför något fragmentarisk.

Mahatma Kuthumi föddes i början av 1800-talet och hans familj, som härstammade från Punjab, var bosatt i Kashmir.
Han studerade vid Oxford Universitet år 1850 och anses ha bidragit med "The Dream of Ravan" i Dublin University Magazine omkring 1854, innan han återvände till sitt hemland.

Brahmanen från Kashmir tillbringade en avsevärd tid i Dresden, Würtzberg, Nürnberg och slutligen Leipzig där han år 1875 var inskriven vid universitetet och besökte Gustav Theodor Fechner, den moderna psykologins grundare.

Sina återstående år tillbringade han i sitt lamakloster i Shigatse, Tibet, där hans kontakt med yttervärlden inskränkte sig till skriftlig undervisning i form av brev till hans mest hängivna elever. Dessa brev tillhör Brittiska museets samlingar.

 

Mästare Kuthumi representerar 2:a strålen, nyckelord är kärlek och visdom och färgen gul.

 

Inkarnationer

Som Pythagoras ( 582 - 500 f.Kr.) etablerade han en mysterieskola i södra Italien, vilken var mest hängiven till utbildning inom matematik, nummerologi, och helig geometri. Denna skola var ödesbestämd att bli en Mysterieskola för Det Vita Broderskapet.

En annan inkarnation var Balthazar, en av De Tre Vise Männen, som kom till Jesusbarnet. Och i ytterligare en välkänd inkarnation var han Francis of Assisi. Och ytterligare senare som Shah Jenan, Taj Mahals skapare.

I sent 1800-tal, var Mästare Kuthumi tillsammans med Mästare El Morya, bidragande i grundandet av det Teosofiska föreningen för att försäkra att sanningar som länge legat dolda, skulle upp till ytan igen.

 

 

  

Av: -pson-

Datum för publicering

  • 2008-01-18

 

Anmäl
2008-01-19 23:48 #3 av: Solar

Ja Kuthumi er skøn - hans energi er bra -

alla arbetar jo nu for syntese-Mestrene på stråle 1. -2. och 7.

d.v.s. alla arbetar for Morya och Kristus/Kuthumi och Greven (Rakocki)

Guds vilja och Kristus-energien och manifestationen af af det hela på Jorden - = Vattenbärens Tidsalder

kram

Solar

Anmäl
2008-02-14 19:36 #4 av: pson

Här nera!  =)

Anmäl
2008-02-14 19:44 #5 av: nera

Tack från hjärtat vännen!! Flört

Anmäl
2008-02-14 22:12 #6 av: nera

Jag kan inte sluta titta på bilden.he he.Flört

Anmäl
2008-02-14 22:16 #7 av: pson

Jag hittade en annan bild på honom ngnstans som jag tyckte var såå mysig... ska se om jag kan hitta den igen   =)  

Anmäl
2008-02-14 22:17 #8 av: nera

Härligt =) Väntar med stor iver...

Anmäl
2008-02-14 22:54 #9 av: pson

Jag hittar inte den jag tänkte på...   =(     

Anmäl
2008-02-15 01:11 #10 av: nera

Jag har fått en på andra mejlen  ifrån Solar Glad

Anmäl
2008-06-14 01:53 #11 av: pson

Här är en liten artikel som kanske kan vara till lite nytta  =)

Anmäl
2008-06-14 14:29 #12 av: Jane-Lyzell

#11 Tack peson

Men vem och när kom dessa läror och vem har lanserat det här i sverige? eller i något annat land - var finns dessa skrifter om honom nedteknat? (typ som vi har bibeln) var finns urupptäckningarna till denna sägen?

Vem talar om hans inkarnationer?

frågvisSkrattande men jag vill ha fakta!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-06-14 17:06 #13 av: Solar

Där är jo Blawatsky och Alice Bailey som jo är dokumentation för att Dom Uppstegna Mestre är Jordens andlige ledning tilsammens med Ashtar Kommandoen -

På 1800 tallet var dom andlige Mestre materialisert mycket da dom hade möder med Blawatsky da dom ville ha hun skulle skriva Den Hemmelige Läre -

tex kom/materialiserede Kuthumi och Morya sig i Alice Baileys verdagsrum da dom ville ha att hun skulle skriva hela sit store værk av den Esoteriske lären -

Dom uppstegna Mestre kommer til dig nå du är klar inan i dig selv och du er utvecklagt til et punkt - där vil du möde dem personligen ved 3. invigningen -

photo av Blawatsky (levande i krop) tilsammens med Kuthumi och Morya och Greven av St. Germain (andlige) :

kram

Solar

Anmäl
2008-06-14 17:38 #14 av: Solar

Nå man utveckler den högra form for clairvoyance > intuitionen funker den genom det utvecklat/oppna hjertchackra och det är sikkerheten för kanaliseringen är sanning -

intuitionen oppnes från 1. invigning och är helt 100% bra ved 4. - 5 invigning -

det är det klareste sätt att måle hva som sanning -

så det är sättet man tester böker på och sanningen i dom -

kram

Solar

 

Anmäl
2008-06-14 18:06 #15 av: Jane-Lyzell

Aha - tack då förstår jag - även om det är svårt förstå danskan tyvärr!

Det kommer alltså ifrån teosofin, hmn! Blawatsky och Alice Bailey ! det förklarar det jag vill veta -  Blawatsky var ju från början Spiritualist (som jag) men hon sökte sig i från Fysiskt mediumskap - och materialisationer och bildade den teosofiska rörelsen! Hmn!

Hon ansåg att det skulle tagas kontakt med dessa mästare(hennes tycke) och Spiritualisterna var väll inte så säkra på äktheten i dessa hennes mästare - då hon inte levererade så bra bevis som clarvoyant medium - om jag mins min historia rätt! Hon var tydligen inget duktikt medium och sökte de högre sfärerna istället! hmn, nu blir jag lite skeptisk faktiskt!

Får göra det enda rätta och ta reda på mera i era teorier och se om det finns sanning i det! ska bli intresant att undersöka!

Alice Baileys  var väll en efterföljare av Blawatsky eller?

Hennes kanaliserade böcker bygger ju på att man inte ska ta kontakt med nära och kära på andra sidan - utan endast höja soig till det högre svärerna med, uj uj uj - vet inte vad jag ska säga nu! hon var ju också rädd för oss spiritualister! och såg ned på det vi gör!

Var det inte Alice Bailey som sednare i livet kom på att det som hon kanaliserade var hennes högre jag!? eller blandar jag ihop - kanske!

Men ni som har varit i detta kanske kan hjälpa mig att se äktheten i detta! Du Solar sa att när man är i ett vist seénde - så skulle man förstå!

Jag är både clairvoyant och fysiskt medium - vilket innebär materialisationer är dess mål!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-06-14 18:12 #16 av: nera

Jag har Mästare Kuthumi som en av mina guider, så för mig och även andra vet jag, är han äkta och existerar. Men jag visste inte att det var just han förrän efter 5 års sällskap av honom. Då först gav han sig tillkänna vem han var. Skrattande

Anmäl
2008-06-14 19:28 #17 av: Jane-Lyzell

#16 Var det före du viste om Mästare Kuthumi ! (Mästare jag har svårt för den benämningen - då jag ser alla som lika! ingen är bättre eller sämre än någon!)

Menar var du redan intreserad av dessa läror innan han gav sig till känna eller viste du inte om detta överhuvudtaget?

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-06-14 19:36 #18 av: Solar

Ja Blawatsky började teosofisk selskab - men det här jo inget med Mestrenes integritet at göra -

Mestrene är Jordens andlige ledning -

Jag har personligt selv set nogon av Mestrene och jag har set med mine egen ögon energierne dom skickade til mig -

därfor vet jag at det hela er sant -

likedan har jag haft besøk av mine utomjordiske venner - och set ting och saker -

så disse ting eksiterer i verckligheten -

kram

 

Solar

Anmäl
2008-06-14 19:45 #19 av: nera

# 17 Jag hade inte en susning om vem han var när han dök upp hos mig för fem år sedan. Hade inte en susning om vare sig desssa läror som talas om häri, eller om all esoterisk lära eller alla "strålar" hit och dit. ( Ursäkta uttrycket)

Jag anser inte heller att någon är " för mer" än någon annan , bara för att man kallas mästare. Men det jag kan skriva under på, det är att det är en viss skillnad på hans energier/närvaro  mot om jag kanaliserar andra i andevärlden, den känslan kan jag inte undgå. Han utsrålar en enorm visdom, kunskap och trygghet , och han har varit min närmaste lärare  de senaste 5 åren som jag sa, utan jag visste vem han var. Jag har frågat efter hans namn många ggr, men inte fått nåt svar. Det var först när jag kom in här på UJ och fick se artikeln om honom, då först trädde han fram i en meditation för mig för att " erkänna" vem han var , precis som att han inväntade rätt tillfälle. Men för det är inte jag insatt i all esoterisk lära som man kan läsa om, utan jag lär mig om detta något nytt nästan  varje dag. Sen när jag läst efterråt om detta ämne, så kan jag få bekräftelse på att jag har ju fått uppleva en hel del av det utan att jag visste att det var just det. Låter konstigt kanske, men jag har en fin läromästare där som har hjälpt mig framåt enormt i min mediala utveckling. 

Anmäl
2008-06-15 01:32 #20 av: pson

Som jag ser det, så är mästare absolut inte en måttstock på bättre / sämre. Alla är lika,  Mästare i det här sammanhanget betyder bara att det är en gammal själ, som sitter på mycket visdom.

Källan för texten minns jag inte, tyvärr eftersom det är ett tag sedan artiklen skrevs. Men det finns många sidor på internet där man kan läsa detta.

Huruvida man vill tro på det eller inte, får var och en avgöra.

Anmäl
2008-06-15 01:35 #21 av: Jane-Lyzell

#19 Tack för ditt svar - intresant!

Men faktum kvarstår att det var först då du kom in på denna sidan och fick vetskap om honom här som han kom till dig i meditationen och visade sig - ditt sinne kunde alltså vara färgat av informationen här inne ! och skapat honom!

Hade varit mera bevisbörda om han först kommit med vem han var och sedan lett in dig här! Nu missas bevisen liksom!

Kanalisering /eller lätt trans - är ju långt ifrån tillförlitlig - då den som utövar det /mediumet har en stor del av sitt egna sinne med som färgar meddelanderna!

Vist är det skillnad i energi beroende på om du förmedlar andevänner eller guider! så det hör nog inte bara din mästare till!

Men intresant är det och du får gärna skriva lite om du vill vad han hjälpt dig med i din utveckling! - om det inte är för personligt förståss!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-06-15 01:39 #22 av: Jane-Lyzell

#18 Tack Solar - vill du förklara mera!

#20 Tack för ditt svar - det är ju just det jag försöker bilda mig en uppfattning om - om jag ska tro eller inte! Jag sväljer inget utan undersökning - finns så mycket oseriöst nu för tiden! - därför vill jag undersökaSkrattande

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-01-11 23:38 #23 av: Aldebaran

Bilden av HPB och mästarna har jag med...Synd bara att det är ett fotomontage..

Att hon fick hjälp av dessa tre mästare är helt klart men bilden är tyvärr inte riktigt äkta...

 

     

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-01-12 00:44 #24 av: satori

Är inte så insatt i Kuthumi, inte det minsta faktiskt och har aldrig hört namnet innan jag hittade hit. Idag hittade jag en bok i min bokhylla för jag skulle kolla på omslagsbilden fick jag för mig, har ej läst den utan den har mest bara stått där. Då ser jag att den är skriven av just Kuthumi. Det tycker jag var ett sammanträffande så nu får jag väl ta och läsa den...ärligt talat vet jag inte ens hur den hamnat i min hylla!!

Anmäl
2009-01-12 14:43 #25 av: Hukanson

Att vara andlig och arbeta medialt är säkert en underbar upplevelse på det personliga planet. Att förstå att man måste träna sig med guider för att bli säkrare och mer omdömesgill. Är det inte dock enkelt att förstå att det finns en hierarki bland guiderna, att en del jobbar med individer och en del jobbar med samhällen och en del jobbar med utveckling. Den uppstigna Mästaren Jesus kanske bildar en nivå av guidning , eller en hierarki av guider som får kallas mästare. Dessa får ta kontakt med lämpliga personer som Blavatsky och Bailey och kalla dessa till samarbete för vissa syften. Syften som rör Världens utveckling. Det är för mig imponerande att ha en Mästare som personlig guide i meditation - känns det inte kravfyllt på något sätt ?? Och hur gör man tredje invigningen ?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2009-02-10 00:06 #26 av: Aldebaran

#15 Så för att hon lämnade det spirituella och sökte sig högre så tycker du att sanningsvärdet sjunker? Kan ju tala om att det är nog inte många med teosofisk/antroposofisk bakgrund som direkt är rädda för "er spritister" Ni skadar ju bara er själva om det går fel. Och får börja om igen i nästa liv å i nästa, tills läxan är inlärd så att säga...Tycker att det är synd att det så föraktfullt fnyses åt Blavatsky i spirituella kretsar bara för att hon lyckades rikta blicken över grästoppens nivå, mot "stjärnorna" där den enda kraften kommer ifrån. För mig tyder ju det mera på okunskap från eran sida än översitteri från Blavatsky. Att säga A men inte B så att säga...

 

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-02-10 00:57 #27 av: Hukanson

Oerhört spännande detta med reinkarnationer , livsarbete och livsmål det blir så tydligt när större själar uppenbaras på detta sätt.

Att han har mycket kärlek för människan känns tydligt i budskapen, vad bra att vi får ha med det i fokus.

Litet konstigt att de tre uppstigna mästarna inte fortsätter att låta teosoferna göra skola av budskapen på samma sätt som förut. Det kanske ligger i den nya tidsålderns natur att det måste förändras.

Oneness can not be divided.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.