Annons:
Etikettartiklar
Läst 12861 ggr
pson
2/6/08, 6:11 PM

Sädesfältcirklar

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vad är det för mystiska mönster i våra sädesfält?

Ordet sädesfält/korncirklar (eng. crop circles ) kommer ifrån att de uppstår i sädesfält och det är främst i Storbrittanien som dessa fältformationer har upptäckts.

Det finns tre olika sorters korncirklar

  1. Utomjordiskt gjorda
  2. Människogjorda
  3. Datorgjorda

För att kunna skilja dem åt, är man tvungen att syna dem noga i kanterna och det är ofta svårt att se skillnad eftersom det finns många duktiga och kreativa vid datorerna idag.

Jag visar här några som jag anser representerar de olika sorterna:

Windmill Hill,  år 2002Utomjordiska korncirklar är matematiskt perfekta i sina dimensioner (helig geometri), de har skarpa, tydliga kanter och ligger oftast mitt inne i ett stort sädesfält. Mönsterna är ofta väldigt komplexa och detaljerade.

Windmill Hill, år 2002

En fältformation som ser människogjord ut

En fältformation som ser människogjord ut

En människogjord korncirkel är oftast ojämn i cirklarna och formerna, ligger nära vägkanter och gräsplaner och är ofta relativt små och enkla i sina utformning.

 En datorgjord korncirkel, som alltså inte är en korncirkel, görs med speciella program i datorn, ofta i nedvärderande, humoristiska, reklam och ibland informativa syfte.

 Det finns många teorier om varför de här korncirklarna uppstår, och vem som gör dem. Ett bud är att de från Andromeda är de som gör dem. Andra kan inte ens föreställa sig att det finns intelligenta livsformer annat än vi människor, så de tror allt är en bluff.

 Om man känner till processen när en vattendroppe blir till kristall, så vet man att det är energierna i etern som skapar mönstret. Då kan man ju tänka sig att det kan vara likadant med korncirklarna. Marken utsätts för vibrerande energier, som sedan formar sig i ett mönster.

Det finns vittnen som har gått in i en korncirkels mitt och känt av en väldigt speciell energi, och fältets strån är inte knäckta ( som i människogjorda) utan de är mjukt böjda, utan synlig mänsklig påverkan. En korncirkel med ett kodat budskap

Det finns Korncirklar som sägs innehålla kodade budskap,  och det finns sorten som sprider sin energi via det geometriska mönstret.

Vem som gör dem, och vart de kommer ifrån, är fortfarande dolt för de flestas vetskap.

 

En korncirkel med ett kodat budskap?

Sakta men säkert, så tror jag att sanningen bakom dessa fantastiska mönster kommer att presenteras för oss i större grad i takt med att vi förstår och accepterar vår kosmiska verklighet.

Av: -pson-

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('-pson-'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('-pson-', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-02-06
Annons:
pson
2/7/08, 1:20 AM
#1

Jag lägger till en länk, där det förklaras hur ljud skapar mönster, i samband med förklaringen hur korncirklarna kan uppstå

Frejzan
12/7/08, 9:34 PM
#2

Tyvärr är länken till filmen borttagen pga brott mot användarvillkoren. Synd. Hade varit roligt se den. Läste om sädesfältcirklar i en bok o blev intresserad av att se sådana, inte bara på foto.Men jag håller på att googla på dom.

Playja
12/7/08, 10:05 PM
#3

Det var ju synd.. Gråter men det är sånt som händer på YouTube för det kan vara så att det inte bara är "skyddade" utan någon lägger upp filmer å sen tar dom bort dom. (tror jag)

Dessa filmer var helt underbara som jag minns dom! eller om det fanns en annan tråd.. ska kolla!

Tack för uppmärksamheten Frejzan!!!   Glad

Låter tråden vara ifa man hittar en annan YT eller något så vi få ha kvar tråden.

enola
12/7/08, 10:29 PM
#4

Sajtvärd på Utomjordiskt och medarbetare på Konstnärer!

enola
12/7/08, 10:31 PM
#5

Sajtvärd på Utomjordiskt och medarbetare på Konstnärer!

Playja
12/7/08, 10:32 PM
#6
  • *skrattar*  jag fick sänka ljudet för min katt fick frispel.
Annons:
enola
12/7/08, 10:37 PM
#7

Hahaha, ja det är inget mysigt ljud precis, blir värre och värre så det nästan skär i öronen Skrattande

Sajtvärd på Utomjordiskt och medarbetare på Konstnärer!

Shakti
12/8/08, 1:15 PM
#8

Vem som har gjort dom där sädescirklarna finner ni här:

http://www.circlemakers.org/totc2002.html

satori
12/8/08, 6:34 PM
#9

#8 För det där tror jag inte på, det är väl nån som vill tjäna pengar på att lura folk till att tro att cropcircles enbart är påhitt. Visst jag kan också göra falska sädesfältcirklar i ett datorprogram, lägga ut på nätet och lura folk, tyvärr är säkert många av bilderna just sådana, men det förklarar knappast ALLA. De som undersökts nära, där stråna inte gått av utan endast försiktigt blivit böjda, där strålning mätts och folk har sett ljusklot som surrar. Är det också de här bakom sidan? I så fall, hur gör dem cirklarna?

Shakti
12/8/08, 6:55 PM
Kurina
12/9/08, 11:35 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

Med tanke på vilken tid det måste ta att göra vissa cirklar och i  mörker mitt i natten med primitiva redskap så undrar jag om alla cirlar kan vara gjorda av människor. En cirkel som på bilden skulle kunna vara fullt med misstag. Observera också hur stor den är.

Kurina
12/9/08, 11:38 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#12

Det här är ett taffligt försök att göra en sädescirkel. Amatörer Skrattande

Playja
12/9/08, 11:47 AM
#13

#12… Det där är ju en fining! *s*  Tungan uteFlört

Annons:
ElectricBoogie
12/9/08, 12:19 PM
#14

#12

haha, dagens bästa. :D

Shakti
12/9/08, 2:20 PM
#15

Tycker "Kurina" att GPS, datorer, och laserpointer är primitiva redskap?

Kurina
12/9/08, 2:46 PM
#16

Jag tänkte nog närmast hur man bär sig åt för att trycka ner stråna men en bräda och andvända en snöre för mätning, typ. Kanske har metoden utvecklats där också till mer avanceradi.

Uträkning  av geometriska mönster och lokalisering med GPS skulle väl jag också kunna åstadkomma med en dator men att skapa själva möstret rent praktiskt med exakt precision vore lite svårare. Kanske har jag missat förklaringen hur det går till.

enola
12/9/08, 3:04 PM
#17

Jag är också skeptisk till att alla skulle vara gjorde med hjälp av människor med snören å plankor. Inte ens gps skulle funka eftersom de inte är exakta nog.

Hittade en udda cirkel, kolla in den här!

Sajtvärd på Utomjordiskt och medarbetare på Konstnärer!

Playja
12/9/08, 3:07 PM
#18

#17.. Ja den var udda enola  *s*

satori
12/9/08, 5:35 PM
#19

#16 Exakt och den strålning som mätts upp vid just såna här cirkelställen!?

ElectricBoogie
12/10/08, 9:21 AM
#20

vilka påstås göra dessa cirklar? alltså, vilken utomjordisk entitet?

Annons:
Kurina
12/10/08, 10:29 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#21

Jag är inte så säker på det heller. Har fått höra många bud och förklaringar. Någon kanske vet bättre än jag.

Men vad jag egentligen skulle vilja se är hur dessa personer som påstår sig göra dessa Sädescirklar, hur de bär sig åt. Jag vill se en avancerad mönster, gjort under en natt, i mörker, i storlek som på bilden. Finns det någon dokumentation om det?

Trisha
12/10/08, 10:55 PM
#22

http://www.cropcircleconnector.com/interface2005.htm

Säkert har ni redan sett den här de flesta av er, men utifall någon missat. Mycket intressant information och vilka cirklar!!!

Läckert med dom som riggade upp kameror och ändå missade en stor cirkel som gjordes på nolltid. Mmmm.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Kurina
12/10/08, 11:42 PM
#23

Är det en artikel? Jag hamnar på första sidan med länken.

ElectricBoogie
12/11/08, 9:45 AM
#24

problemet är väl att det kan vara svårt att påvisa autenticiteten i en BILD. nuförtiden kan man göra så sjukt mycket med photoshop… att det blir i princip omöjligt att se skillnad på en äkta och en fabricerad sädescirkel. om man dock ser det i verkligheten så tror jag lätt att det är utomjordingar som gör dem, är nog väldigt svårt att få till snygga Sädescirklar annat än i photoshop om man är människa. ;)

Trisha
12/11/08, 11:13 AM
#25

Jag kollade runt lite där, latest och annat. Tyckte det var lite intressant… Det var under Latest som jag läste om händelsen.

Medarbetare på Övernaturligt i Fokus

Kurina
12/11/08, 11:21 AM
#26

#24 Så du menar att bilderna man ser kan vara fejkade? Så nu är det inte bara sädescirklarnas äkthet man ska ifrågasätta utan bildernas också? AARGH, jag blir så trött.

Oki Trisha, ska ta en närmare titt vid tillfälle.

satori
12/11/08, 12:18 PM
#27

Titta på detta!

Annons:
satori
12/11/08, 12:19 PM
#28

Och här är del 2

Kurina
12/11/08, 2:22 PM
#29

I'm a beliver. Det finns inte en chans att en eller ens flera personer skulle kunna åstadkomma dessa underbart vacka Sädescirklar. Men jag har tappat bort var jag läst förlaringen till varför dom dyker upp.

ElectricBoogie
12/11/08, 11:08 PM
#30

#26

självklart KAN de vara fejkade! såna otroliga animationer man kan göra med datorers hjälp idag, det är oerhört svårt för ett otränat öga att se skillnad…

jag tror också absolut på det hela. men bara för det ska man ju inte svälja allt, då blir man helt okritisk och det känns inte så sunt heller. man måste ändå någonstans väga för/emot och inte bara tro på allt som serveras.

sen kan ju inte jag säga vilka bilder (om det ens är någon som är sann/falsk. det kan man ju egentligen inte VETA förrän man sett en med egna ögon) som är sanna/falska… det är inte jag kvalificerad nog att avgöra.

Eliiza
1/24/13, 9:24 AM
#31

Hej! Alla så kallade Sädescirklar är gjorda av människor. Detta har bl.a. engelska forskare kommit fram till. År 2002 kom ytterligare forskning fram till att kosmiska influenser spelar in genom att cirklar och formationer i sädesfält kan uppstå när vissa personer, under mycket koncentrerade former, skapar sådana mönster, antingen genom att rita dem för hand eller med hjälp av datorer. Så, genom att det i dessa fall alltså uppstår en omedveten/medveten koppling, så kan just därför komplicerade mönster uppkomma relativt snabbt i sädesfält och samtidigt se så exakta ut… Vissa fall, då ljusfenomen (ufo:s) samtidigt setts i över dessa platser, beror på att de varit där i observationssyfte. Och ibland är det även fråga om våra egna, jordiska, skepp som människor rest hit med, från vår egen framtid, för att observera och ta reda på fakta kring vissa händelser. Med vänlig hälsning, Eliiza

Upp till toppen
Annons: